Doar cu suporterii nu se poate promova. Hermannstadt a învins „U” Cluj cu 2-0 și are șanse mari să rămână în Liga 1. Lui Lobonț i s-a cerut demisia
Mesajul suporterilor Universității a fost clar, înainte și în timpul meciului cu FC Hermannstadt. Echipele de tradiției trebuie să revină în Liga 1! Ceva din fotbalul românesc a murit când echipele iubite, echipele cu suporteri au dispărut în anonimat. Este singura salvare a unui fotbal aflat în letargie. Prin entuziasmul fanilor, o partidă de baraj a căpătat un interes mult mai mare decât a născut orice confruntare de acest gen, în precedentele baraje. Clujul a vibrat pentru fotbal în ziua meciului. Mii de fani au umplut străzile, terasele și mai apoi stadionul, iar atmosfera a fost fierbinte și la propriu și la figurat. La peste 30 de grade câte erau în soarele ce ardea gazonul, meciul a fost de nivelul play-out-ului din Liga 1.
Hermannstadt, două ocazii colosale în debut
Miriuță a gândit tactica în primul rând pentru a absorbi din elanul clujenilor și a se feri de emoții mari în defensivă. Sibiul n-a avut probleme să cedeze posesia clujenilor și i-a așteptat pe aceștia să greșească. A făcut-o Coman și Tsoumou putea să marcheze, dar a ratat penibil din fața porții (9). Universitatea a trăit în atac doar prin Goga. De la el a venit și primul șut pe poarta lui Căbuz (14) și ocazia reprizei pentru gazde, la un al șut al lui Goga, respins cu greu de portarul lui Hermannstadt (26). Echipa din Liga 1 a arătat mai multă siguranță și mai multă liniște în controlul mingii, față de clujeni, care au fost precipitați sau neputincioși, în multe rânduri. Dur-Bozoancă a mai avut noroc și la transversala lui Tătar (28), iar repriza s-a încheiat fără gol.
Meciul decis într-un minut
Pe măsură ce minutele treceau, creștea și nivelul de mulțumire în ambele echipe și scădea potențialul fizic al echipei clujene. Universitatea a căutat golul în debutul reprizei secunde, dar Pîrvulescu (46) și Goga (54), după acțiuni personale, au ratat de puțin poarta. Lobonț și Sabău au forțat cu doi atacanți, Axente intrând alături de Gavra. Aveau să vină momentele în care clujenii și-au arătat limitele. Într-un minut s-a scris soarta partidei. Petrișor Petrescu, nemarcat, a prins un șut de la 20 de metri care s-a dus în colțul lung al porții lui Dur-Bozoancă (79), iar Ursu și portarul Bozoancă au greșit ca la județ, după o degajare, iar Tsoumou a marcat în poarta goală (80).
S-a terminat 0-2, un meci care a decurs după planul lui Miriuță. FC Hermannstadt a arătat că este echipa mai solidă, cu jucători mai apți din punct de vedere fizic și a așteptat cuminte greșeala unor fotbaliști cu carențe tehnice sau depășiți de acest nivel. 25.500 de spectatori vor mai aștepta, probabil, încă un sezon să-și vadă echipa jucând în Liga 1, pentru că șansele formației lui Lobonț sunt doar teoretice pentru retur. Meciul s-a terminat în strigătele fanilor care cereu demisia fostului portar. Urmează returul și probabil o vară agitată la Cluj și una mult mai liniștită, la Sibiu.
UNIVERSITATEA CLUJ – FC HERMANNSTADT 0-2
Petrișor Petrescu 79′, Juvhel Hama Tsoumou 80′
Dur-Bozoancă – Al. Coman, I. Ursu (M. Coman 83′), Andr. Cordoș, Berci (Taub 72′) – G. Florescu, Gab. Giurgiu – Greu (Mir. Axente 77‘), Goga (cpt.), Nic. Pîrvulescu – Gavra
Rezerve neutilizate: Iul. Dinu – Chitoșcă, Hațiegan, Hordouan
Antrenor: Bogdan Lobonț
Căbuz – Al. Mățel, Dandea, I. Stoica, D. Tătar – Dâlbea (cpt.), Dumitriu – P. Petrescu (Pedro Moreira 84′), Lendric (Antonov 65′), Sg. Popovici (Fl. Axinte 75′) – Tsoumou
Rezerve neutilizate: T. Niga – L. Niță, R. Sumanariu, Jazvic
Antrenor: Vasile Miriuță
Stadion: Cluj Arena (Cluj-Napoca); Spectatori: 25.000; Arbitru: Andrei Florin Chivulete (București); Asistenți: Valentin Avram (București) și Marius Nicoară (Drobeta Turnu Severin); Rezervă: Iulian Călin (Ștefănești – Argeș); Observatori: Corneliu Fecioru și Felix Grigore (ambii din București).