Doar Gigi Becali și FCSB excluși de pe stadionul Arcul de Triumf și de pe alte arene construite din bani publici! Rivala CFR Cluj a fost primită pe cochetul stadion bucureștean

Stadionul National Arcul de Triumf din Bucuresti gazduieste meciul de rugby dintre CS SCM Timisoara si Dinamo Bucuresti, contand pentru finala mica a Superligii, sambata 16 octombrie 2021. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Vezi galeria foto - 5 poze

Duelul FCSB-CFR Cluj nu este doar pe gazon și în dreptul punctelor din Liga 1, ci și în lupta pentru a juca pe diverse arene.

Stadioanele din București continuă să creeze polemici între conducătorii din sportul românesc. Dar și în fotbal.

Dacă FR de Rugby își revendică terenul, MTS chiar a pus mâna pe el, iar FCSB caută o arenă unde poate juca.

Doar Gigi Becali și FCSB excluși de pe stadionul Arcul de Triumf și de alte arene construite din bani publici! Rivala CFR Cluj a fost primită pe cochetul stadion bucureștean

Realitatea cruntă este că Gigi Becali nu găsește un stadion pe care să joace meciurile de acasă la București, acceptând să joace la Giurgiu, Pitești și, mai nou, la Buzău.

„Incredibila situație în privința accesului pe stadioanele construite din bani publici: în timp ce FCSB e blocată în Ghencea și pe Arcul de Triumf, o echipă din afara Capitalei, campioana CFR Cluj a fost acceptată pe Arc pentru a efectua un antrenament înaintea unei deplasări în cupele europene”, scrie Gsp.

„Totul a fost posibil pentru oricine a dorit închirierea arenei, dar și pentru alte 6 echipe în afarăde CFR Cluj. Două au fost de fotbal, naționalele Ucrainei și Franței, care au avut ședințe de pregătire acolo pe parcursul lunii iunie. De asemenea, au fost 4 echipe din Superliga CEC Bank la rugby și campioana CFR Cluj”, susține sursa citată.

Istoria acestei arene începe în anul 1913, când, la cererea Comitetului Central al Federaţiei Societăţilor Sportive din Romania, edilul de atunci al urbei, Grigore Cantacuzino, a cedat terenul de la şosea pentru chiria de 1 leu anual pe toată durata existenţei acesteia, potrivit site-ului oficial al Federaţiei Române de Rugby.

Terenul este recunoscut drept „Terenul de la Şosea” sau „Federaţiei”

Având o suprafaţă de 25 de hectare, era cunoscut în epocă drept „Terenul de la Şosea” sau „Federaţiei”.

În contextul Campionatului European de Fotbal 2020, Stadionul Naţional „Arcul de Triumf” a fost selectat pentru a face parte din programul de investiţii cu finanţare de la bugetul de stat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Compania Naţională de Investiţii, potrivit www.cni.ro.

Proiectul, realizat în baza contractului semnat la 25 iulie 2018 cu o valoare totală de 78.655.931,11 lei fără TVA, include un nou stadion cu o capacitate de 8.207 locuri, dintre care 8.000 pentru spectatori şi 100 pentru persoane cu dizabilităţi locomotorii şi locuri pentru presă. Totodată, include spaţii aferente destinate desfăşurării competiţiilor sportive de rugby şi fotbal.

Publicat: 01 11. 2021, 11:18
Actualizat: 01 11. 2021, 11:25