Și totuși, Dumitru Dragomir nu e legat de Ligă pe vecie. A existat un moment, acum câțiva ani, în care, pentru câteva ore, nu a mai fost președinte la Liga Profesionistă de Fotbal! Reales aproape fără fisuri electorale la fiecare dintre alegerile pentru președinția LPF, Dumitru Dragomir lasă senzația că nu va putea fi niciodată îndepărtat din această funcție decât în urma unui act de decizie personală. A existat însă un moment în care destinele Ligii și multe din realitățile fotbalului românesc se puteau schimba radical, avându-l pe Dragomir drept cauză. Se întâmpla în 2004. Dumitru Dragomir era foarte contestat de granzii campionatului, Steaua, Dinamo și Rapid făcând o coaliție prin care doreau să impună la LPF o regulă a președinției prin rotație, în sensul în care conducerea Ligii ar fi fost atribuită fiecărui club pe o perioadă de șase luni.
Universitatea jumi-juma
Bun prieten cu Dinel Staicu, patronul de atunci al Universității Craiova, Dragomir a fost ispitit, în contextul dat, să cumpere jumătate din acțiunile clubului oltean, urmând să redevină conducător de club! „Am fost la un pas. Pentru câteva ore chiar am fost decis să las LPF. Mă înțelesesem cu cel care era patron atunci, totul era stabilit, dar m-am întors în ultimul moment și am rămas la Ligă”, dezvăluie acum Dragomir. Președintele LPF stabilise cu Dinel Staicu să conducă împreună clubul în coproprietate. „Corleone” s-ar fi întors ulterior la Ligă ca președinte pentru șase luni dacă s-ar fi aplicat acel sistem al rotației. Dumitru Dragomir e recunoscut drept un mare fan al echipei oltene, ultima mână întinsă Universității Craiova fiind reprezentată de suportul acordat actualului patron, Adrian Mititelu, la obținerea licenței de club profesionist pentru acest an competițional.
Dumitru Dragomir e franc și recunoaște că ideea de a pierde bani în fotbal l-a făcut să nu dea totuși Liga pe Universitatea Craiova.
E adevărat că ați vrut să preluați Craiova? Da, e adevărat. Acum câțiva ani. Deși spun mereu că Liga e viața mea, atunci aproape că am lăsat Liga pentru Craiova.
De ce v-ați răzgândit? Pentru că eu nu vreau să pierd bani la fotbal. Eu afaceri fac în afara fotbalului. Cine investește în fotbal, pierde bani, iar mie nu‑mi place să pierd bani. Aproape că bătusem palma atunci, dar mi-am dat seama că fac o greșeală și mă felicit.
Cu cine bătuseți palma? Nu contează. Patronul de atunci al Universității. Nu aș mai vrea să-i dau numele, că au trecut ani de atunci.
E vorba de Nețoiu? Dinel Staicu? Nu contează.
Când v-ați propus să plecați de la LPF? Peste opt ani!
De ce acest termen? Stai! Peste opt ani o să văd dacă mai pot, dacă sunt sănătos. Dacă mai pot, mai stau!
Ce-ar fi fost dacă
După principiul rotației președinției LPF, actualmente Liga ar fi fost condusă probabil de Valeriu Argăseală, din partea Stelei, sau poate de Narcis Răducan de la Urziceni. Dacă s-ar fi menținut principiul mandatului și al alegerilor, Cornel Dinu, Gino Iorgulescu sau Dinu Gheorghe ar fi râvnit la funcție ∞Nu ar mai fi existat sediul LPF, dar nici procesul intentat de Constantin Iacov lui Dragomir ∞Universitatea ar fi jucat măcar în cupele europene, dar ar fi disputat și multe meciuri necurate în campionat, Dragomir întregind peisajul cooperatist, alături de un Jean Pădureanu sau de un Gheorghe Ștefan ∞Dragomir n-ar mai fi fost atât de bun amic cu Gigi Becali și, în general, cu oficialii, iar scandalurile televizate ar fi fost mai multe și mai spumoase
„Dragomir a fost la un pas să vină lângă mine acționar la Craiova, dar a renunțat. Îmi amintesc că fiul lui s-a opus”, Dinel Staicu, fost patron Universitatea
„M-am întors în ultimul moment și am rămas la LPF pentru că mi-am dat seama că nu am bani să țin Craiova. M-aș fi înfundat”, Dumitru Dragomir, președinte LPF
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER