Președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, fiul acestuia, fostul președinte al FC Național Gino Iorgulescu și un fost angajat al Ligii au fost achitați, de către Tribunalul București.
Decizia de joi, dată în procesul în care Dumitru Dragomir și Gino Iorgulescu au fost judecați pentru corupție poate fi contestată la Curtea de Apel București, în termen de 15 zile de la comunicarea soluției.
„Știam că sunt nevinovat”
„Această clădire a fost făcută numai din salariul meu, împrumuturi și contracte pe care le-am adus la Ligă. Clădirea aceasta este făcută fără să se ia vreun leu de la cluburi. Mititelu spunea că se constituie parte civilă dacă se constată un prejudiciu, dar unde există prejudiciu dacă e făcută din banii mei? Nici nu m-a interesat (n.r. – procesul) … Eu știam că sunt nevinovat. Sunt mulțumit că le-am dat peste nas unora care vorbeau numai prostii, lui Iacov ăsta. Iacov e destul de șmecher și nici el nu a forțat lucrurile. El a spus că din experiența lui de constructor aceasta a fost mită, nu că din experiența lui juridică. Așa a fost ordinul atunci, eu eram deputat și făcusem valuri și politice, și mai pierduse și o echipă foarte puternică campionatul și am fost acuzat că eu am făcut nu știu ce. Am deranjat atunci, pentru că eu deranjez cu gura mea bogată. Însă în instanțele astea sunt oameni capabili, deștepți care să judece”, a spus Dragomir la Digisport.
În 5 mai 2008, Dumitru Dragomir a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru luare de mită. Totodată, George-Gino Iorgulescu, fost președinte al FC Național (actual Progresul – n.r.) și fost membru în Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), a fost deferit justiției pentru dare de mită, spălare de bani și participație improprie la săvârșirea infracțiunii de fals intelectual.
Totodată, procurorii anticorupție l-au trimis în judecată și pe Florin-Bogdan Bădiță, fost angajat al Ligii Profesioniste de Fotbal ca șofer personal al lui Dumitru Dragomir, care de la data de 1 februarie 2004 este administrator al SC „Bodu” SRL București, pentru complicitate la luare de mită, spălare de bani, participație improprie la săvârșirea infracțiunii de fals intelectual și uz de fals.
Alături de aceștia, în același dosar a fost judecat și fiul președintelui LPF, Bogdan-Dumitru Dragomir, pentru spălare de bani și participație improprie la săvârșirea infracțiunii de fals intelectual.
Potrivit rechizitoriului, în 4 aprilie 2001, Dumitru Dragomir ar fi primit de la Gino Iorgulescu un teren din București, cu o suprafață de 351,79 de metri pătrați, în valoare de 32.600,26 de dolari, pentru ca, în schimb, să accepte achiziția de către LPF a unui teren în suprafață de 1.497,21 de metri pătrați, din aceeași zonă și a unei construcții în suprafață de 279,72 de metri pătrați, nefinalizată și ridicată fără autorizație pe terenul respectiv.
„Liga a achiziționat imobilele respective cu încălcarea Statutului LPF, cu suma de 355.000 de dolari, preț supraevaluat, deoarece reprezenta o valoare de trei ori mai mare decât prețul practicat pe piața liberă în zona respectivă la acea dată”, informa DNA.
Pentru a ascunde adevărata natură a bunului dat cu titlu de mită lui Dumitru Dragomir, Gino Iorgulescu a trecut în proprietatea șoferului Florin-Bogdan Bădiță terenul de 351,79 de metri pătrați, printr-un contract încheiat la un notariat public. În contractul de vânzare-cumpărare astfel încheiat s-a consemnat în fals că pentru acest imobil s-a achitat suma de 600.000.000 de lei vechi (60.000 de lei noi), deși în realitate acești bani nu au fost achitați, potrivit anchetatorilor.
În rechizitoriul trimis instanței, procurorii mai arată că, în perioada 2001-2004, în baza acestui contract de vânzare-cumpărare, s-au realizat formalitățile de înscriere în Cartea Funciară a imobilelor respective și de obținere a autorizației de construcție pentru ridicarea unei locuințe.
Totodată, în 24 mai 2004, în baza unui alt contract de vânzare-cumpărare, încheiat în formă autentică, Florin-Bogdan Bădiță, cu acceptul lui Bogdan Dragomir, a trecut terenul respectiv în proprietatea societății „Bodu”, contract în care s-a consemnat, în fals, că pentru tranzacție s-a plătit suma de 900.000.000 de lei vechi (90.000 de RON).
În perioada 2004 – 2007, Florin-Bogdan Bădiță a folosit acest contract pentru a înregistra operațiunea în contabilitatea firmei și pentru a realiza formalitățile legale în vederea înscrierii imobilului în Cartea Funciară și obținerii autorizației de dezmembrare a construcției amplasate pe acest imobil, mai susțin procurorii.
DNA a instituit sechestru asigurător asupra bunului primit cu titlu de mită, în vederea confiscării de către instanța de judecată.
Potrivit rechizitoriului DNA, în tranzacția imobiliară au fost implicați și Sorin Ovidiu Vântu, și Dan Iosif.
Sursa: Mediafax
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER