Președintele CA al Rapid, Ioan Taban, nu este încântat de decizia luată în cadrul Comitetului Executiv precizând că s-a stabilit disputarea unui meci între două echipe aflate în situații diametral opuse. Pe de o parte Rapid nu a retrogradat sportiv, dar nu are licență, iar pe de cealaltă parte Chiajna are licență, însă a retrogradat sportiv.
Taban spune că echipa va respecta decizia și va chema „la arme” pe absolut toți jucătorii și este de părere că situația lui Herea este încă neclară.
„E o decizie gri, nici albă nici neagră. Trebuie să recunosc că este o decizie curioasă. S-a stabilit un baraj între două echipe care se află în situații total opuse. N-am mai întâlnit așa ceva. E o decizie prin care se dorește să se facă dreptate. Respectăm hotărârea, am demonstrat în campionatul trecut că din punct de vedere sportiv am fost mai buni decât echipa pe care o vom întâlni la baraj. Normal că acum regretăm că nu am mers la TAS.
Cine l-a învățat pe Herea să facă ce a făcut s-a grăbit. Noi nici până acum nu am primit o înștiințare din partea lui. Dacă noi vom rămâne în Liga I, Herea și clubul care l-a luat trebuie să vină să vorbească cu noi. Vom apela la toți jucătorii, luni vom avea o discuție. Fotbaliștii trebuie să demonstreze încă o dată pe teren, se vor ambiționa și sunt convins că putem trece de Concordia”, a declarat Taban la DolceSport.
Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal (FRF) a decis, în ședința de sâmbătă, ca în ediția 2013/2014 a Ligii I să participe 18 echipe, Rapid și Concordia Chiajna urmând să dispute, în data de 13 iulie, un baraj de menținere.
Comitetul Executiv al FRF a hotărât ca în primul eșalon să participe 18 formații, după ce, în această săptămână, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a dat dreptate clubului Universitatea Cluj, care a contestat deciziile instanțelor Sistemului Național de Licențiere al FRF, de a nu-i permite să evolueze în Liga I. După decizia TAS, în Liga I erau 17 echipe care îndeplinesc criteriile sportiv și de licențiere.
Cluburile Rapid și Universitatea Cluj, aflate în insolvență, nu au primit licența pentru Liga I din partea Sistemului Național de Licențiere din cadrul FRF, dar îndeplinesc criteriul sportiv, clasându-se la finalul sezonului trecut pe locurile 8, respectiv 12. Rapid nu s-a mai adresat TAS deoarece Tribunalul București a amânat până în septembrie pronunțarea în ceea ce privește planul de reorganizare a societății care administrează clubul.
În schimb, grupările Concordia Chiajna și CSMS Iași au primit licența, însă au retrogradat din punct de vedere sportiv, terminând ediția trecută a Ligii I pe pozițiile 15, respectiv 17. Pe locul 16 s-a clasat CS Severin, echipă care nu a primit licența și care a retrogradat în același timp, iar pe locul 18 a fost Gloria Bistrița. Din liga a II-a au promovat patru echipe, toate având licență pentru primul eșalon.
Lotul formației Rapid s-a reunit abia la 1 iulie din cauza incertitudinilor privind eșalonul în care va evolua în viitorul sezon dar și a problemelor de la nivelul conducerii. În momentul de față, antrenorul Marian Rada are la dispoziție un lot format din mulți jucători tineri și câțiva fotbaliști noi care însă nu au semnat deocamdată contracte cu FC Rapid din cauza întârzierilor privind vânzarea clubului către oamenii de afaceri Nicolae Cristescu și Adrian Zamfir. Mulți dintre jucătorii titulari din sezonul precedent au plecat de la echipă reziliindu-și unilateral contractele, iar alții au refuzat să se prezinte la reunire din cauza restanțelor salariale.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER