Cazul în urma căruia dinamovistul Mărgăritescu a ajuns să petreacă o noapte în arest este mult mai complex decât a părut la prima vedere. Totul a pornit în urmă cu aproape doi ani, când Alexandru Magherescu, patronul unei clinici private din București, a vrut să păcălească o societate de asigurări, declarându-și mașina de lux furată pentru a primi despăgubiri.
Înscenarea furtului mașinii de lux l-a adus pe Magherescu în fața procurorilor, odată cu mijlocașul Andrei Mărgăritescu și cu fostul goalkeeper Cristi Munteanu. Primul s-a transformat din posibilă victimă în acuzat în cazul dispariției propriei limuzine marca Audi. Asigurătorii au o explicație simplă pentru gestul bărbatului și spun că tot mai mulți oameni încearcă să păcălească firmele de asigurări: „A devenit un trend în ultimii ani, pe fondul crizei economice. Oamenii nu mai pot suporta costurile ratelor și recurg la acest lucru”, a explicat o sursă din acest domeniu.
„Mărgăritescu nu pățește nimic”
Într-un asemenea caz, când cel care a încercat să înșele compania de asigurări este prins, compania respectivă își recuperează pagubele doar de la cel cu care a avut încheiat un contract. Concret, asigurătorii își vor recupera banii de la Alexandru Magherescu și nu de la dinamovistul Mărgăritescu, actualul proprietar al limuzinei Audi A8. „Fiți siguri că ne recuperăm banii dacă se dovedește că respectivul și-a înscenat singur furtul mașinii. Persoanele la care a ajuns apoi automobilul nu au de suferit, pentru că ele pot fi cumpărători de bună-credință”, a explicat Liviu Stoicescu, membru în directoratul Omniasig. Singura problemă majoră pentru dinamovist: ar putea pierde banii pe care i-a dat pe mașină. ProSport a încercat să afle amănunte despre Alexandru Magherescu chiar de la clinica sa privată, Doris: „Lăsați-ne să ne desfășurăm activitatea în liniște! Nu avem nimic de comentat!”, a fost reacția angajaților de la clinică.
300 de autovehicule furate au descoperit vameșii români în 2010. Cu un an înainte, la granițe au fost oprite 183 de mașini declarate „pierdute”
Mihalcea: „Mie mi-au înapoiat mașina după patru ani”
Fostul dinamovist Adrian Mihalcea (foto) a trecut și el printr-o întâmplare asemănătoare în urmă cu aproximativ 11 ani. „Eu am cumpărat mașina prin intermediul unei cunoștințe. Ulterior s-a dovedit că era furată. Am predat-o poliției printr-un proces verbal și nu am fost acuzat de nimic, pentru că am fost cumpărător de bună credință. Mai mult, după patru ani poliția a venit să-mi dea mașina înapoi, în custodie. Cel care reclamase furtul nu o mai dorea, iar poliția nu avea ce să facă cu ea. Am înțeles că așa se procedează în astfel de cazuri”, a povestit Adi Mihalcea.
Revoluționar la 13 ani
Cazul „Mărgăritescu” s-a iscat dintr-o infracțiune pusă la cale de patronul unei clinici private. Alexandru Magherescu (34 de ani) este bănuit că și-a înstrăinat mașina de lux pentru că nu mai putea să achite ratele la leasing. Ulterior a dat-o furată, în dorința de a recupera banii de la firma de asigurări! Patron de clinică, fost inspector-șef al Autorității de Sănătate Publică a Municipiului București, Magherescu pare a nu fi genul de om cu probleme financiare. Lucrurile capătă însă o altă conotație după ce ziarul Puterea a descoperit că el deține un certificat de revoluționar! În decembrie 1989, Magherescu avea însă numai 13 ani!
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER