Steaua București este la finalul uneia dintre cele mai vaste campanii de transferuri din ultimii ani, campioana în exercițiu a Ligii 1 terminând perioada de mercato în forță prin aducerea lui Gabriel Enache de la liderul Astra Giurgiu. Venirea lui Laurențiu Reghecampf pe banca echipei și schimbarea opțiunilor finanțatorului au dus mai întâi la o aglomerare de nume importante în zona de mijloc și, mai apoi, la întărirea defensivei. La acest ultim capitol transferul lui Enache vine să ofere o nouă opțiune pentru banda dreaptă, acolo unde există deja concurență mare.
Lotul pe care Laurențiu Reghecampf îl are în acest moment la dispoziție îi permite să aleagă între cinci nume pentru postul de fundaș dreapta, trei pentru cel de fundaș stânga și cinci nume pentru cele două posturi din centrul defensivei. Chiar dacă formula Papp – Varela – Tamaș – Toșca a părut să fie cea cu care antrenorul a fost pregătit să atace returul, ultimele evenimente îi pot schimba opțiunea. Gabi Enache este recomandat de ultimele evoluții pentru ocuparea unui post de titular în banda dreaptă, acolo unde Papp a primit critici recente: „Papp e un jucător bun, însă are momente când iese din joc, iar la Steaua nu am nevoie de jucători care dispar din joc„, spunea finanțatorul Becali la puțin timp după ce Reghecampf își taxa jucătorul: „Paul nu trebuia să ia acel cartonaș galben contra Concordiei. Va lipsi din joc la următoarea etapă și îi va fi greu să revină, să prindă iar echipa„. Cum Enache este la același nivel de pregătire cu steliștii, doar problemele cu documentele de transfer ar putea împiedica debutul său în Liga 1 contra celor de la Voluntari.
5 soluții pe dreapta, 5 în centru și 3 pe stânga
Chiar și în aceste condiții, concurența pe banda dreaptă este puternică. Pe lângă Enache și Papp, Reghecampf mai are un fundaș dreapta cu experiență: Cornel Râpă, cel mai titrat fotbalist din lotul campioanei. În plus, doi alți fotbaliști pot evolua în banda dreaptă la nevoie. Fernando Varela a făcut-o deja cu succes în precedentul mandat al lui Laurențiu Reghecampf, atunci când Steaua juca cu Alexandru Chipciu vârf fals, iar Gabriel Tamaș a fost folosit în dreapta chiar și la echipa națională a României.
Lupta este la fel de acerbă și în centrul defensivei. Dacă Varela și Tamaș sunt momentan creditați cu cele mai mari șanse la titularizare, Laurențiu Reghecampf mai are la dispoziție variantele Alin Toșca, Paul Papp și Cătălin Carp. Pe stânga, Alin Toșca pare titular de drept, însă Marko Momcilovic a fost singurul transfer pe bani făcut de Steaua în această iarnă, iar adaptarea la cerințele campioanei i-ar putea aduce prezența în primul „11”. Ca soluție de avarie pe această bandă, antrenorul îl poate folosi și pe Lucian Filip, cel care a fost fundaș stânga în startul carierei.
Bătălie dură și în spatele lui Ciprian Marica
Dilemele lui Laurențiu Reghecampf cu privire la felul în care trebuie să arate linia defensivă sunt mari, însă acestea vor fi rezolvate cu siguranță de forma de moment a jucătorilor și de felul în care ei vor performa la antrenamente. Reghecampf are dureri de cap la fel de mari și în ceea ce privește componența liniei de mijlocași din spatele lui Ciprian Marica. Schimbarea sistemului de joc de la 4-2-3-1 la 4-1-4-1 nu a rezolvat în totalitate problemele pentru că pe cele patru posturi de mijlocași ofensivi se bat cu pretenții cinci fotbaliști: Popa, Stanciu, Chipciu, Hamroun și Gebhart. Primii trei sunt unii dintre liderii vestiarului, fotbaliști aflați în vederile naționalei pentru Euro 2016, Hamorun este unul dintre cei mai în formă steliști și a primit recent o mărire salarială, în timp ce Timo Gebhart este recomandat de CV, dar și de intrarea excelentă în joc de la prima partidă a sezonului, 2-0 cu Concordia la Chiajna.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER