Prima zi lucrătoare în care Fotbal Club Oțelul nu mai avea contract de închiriere cu ArcelorMittal pentru stadionul cu același nume a fost cea de marți, 2 iunie. Clubul care a retrogradat la finalul acestui campionat în Liga 2 a predat, deja, apartaÂmenÂtele închiriate, iar în cursul serii de ieri a început eliberarea birourilor.
„Reprezentanții Combinatului ne-au transmis că marți (n.r. – 2 iunie) trebuie să predăm stadionul”, declara vineri, 29 mai, Cristian Munteanu, team-managerul Oțelului, însă, în curtea stadionului, nici vorbă de zarva specifică mutatului. Ieri dimineață era chiar aproape pustiu, fiind prezenți doar unul dintre masori și șoferul de la autocar.
Inițial, la fapte s-a trecut doar în ceea ce privește apartamentele Combinatului de pe Strada Domnească, pe care Oțelul le avea închiriate cu un contract care își pierduse valabilitatea la 1 iunie, similar celui pentru stadion. Acestea au fost predate de club, apoi trei reprezentanți ai Combinatului și administratorul clubului au venit la stadion, unde au început să facă inventarul.
Deși le acordase o păsuire de două săptămâni să se mute, ArcelorMittal s-a răzgândit și a dictat evacuarea imediată a arenei Oțelul. Foto: Soria Baciu
Deși, în ceea ce privește evacuarea clubului din arenă, celor din conducerea Oțelului li s-a spus în jurul pranzului că este vorba de o păsuire pentru vreo două săptămâni, perioadă în care clubul să-și poată lua tot ce are acolo, în jurul orei 17:00 reprezentanților echipei gălățene li s-a transmis să înceapă imediat eliberarea încăperilor și părăsirea stadionului. Printre primele lucruri pe care Oțelul le-a mutat de la stadion s-au aflat trofeul de campioană și Supercupa, ambele câștigate în 2011, acestea fiind duse la stadionul „Ancora”.
Combinatul percepe clubului o chirie de 20.000 de euro pe lună, însă aceasta nu a mai fost plătită de mult timp, datoria pe care o are Oțelul către ArcelorMittal depășind astfel suma de 200.000 de euro. Negocierile au intrat în impas, cei din Combinat refuzând un nou acord, în condițiile în care Oțelul nu a plătit nimic de luni bune și nici nu prezintă garanții că va avea cu ce să-și plătească chiria din acest contract.
Se preia și administrarea bazei „Siderurgistul”
Într-o situație oarecum similară se află și baza sportivă „Siderurgistul”, a cărei administrare va fi preluată de la Oțelul de către reprezentanții Combinatului ArcelorMittal.
Fosta campioană a României nu mai are unde să-și dispute meciurile de pe teren propriu, în cazul în care activitatea de la club va continua. Foto: Sonia Baciu
Proprietar al bazei sportive „Siderurgistul” este Primăria Municipiului Galați, care a cedat-o în folosință gratuită unei fundații a combinatului ArcelorMittal. Aceasta din urmă a încredințat la rândul său baza spre administrare, în comodat, celor de la FC Oțelul SA, cu aceeași condiție, de a nu schimba destinația spațiilor. Spus mai simplu, cei de la Oțelul au fost lăsați să folosească gratuit baza, fără să plătească nici măcar utilitățile, dar să lase și celelalte cluburi să-și desfășoare activitatea acolo.
Acum, contractul de comodat nu va mai fi prelungit, administrarea urmând să fie făcută direct de către reprezentanții ArcelorMittal. Astfel, Oțelul trebuie să elibereze birourile care funcționau ca sediu în Galați, însă în ceea ce-i privește pe copiii și juniorii clubului, aceștia vor putea să-și continue activitatea la „Siderurgistul”.
Trofeele câștigate de-a lungul anilor de FC Oțelul au ajuns să stea sub mese, pe lângă radioatoare sau calorifere. Foto: Sonia Baciu
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER