În decembrie, Înalta Curtea de Casație și Justiție a lăsat cea mai titrată echipă din România fără siglă, culori și nume. Clubul Sportiv al Armatei, cel care a intrat în posesia acestora, le-a interzis oficialilor din Ghencea să le mai folosească, dar ProSport dezvăluia la începutul săptămânii faptul că mai mulți membri ai galeriei profită în continuare de pe urma vânzării produselor cu însemnele grupării militare. Magazinul „Suporter Steaua„, care i-a aparținut lui Gheorghe Mustață, liderul Peluzei Nord, încă funcționează într-un mall din București și vinde produse cu emblema care aparține CSA Steaua.
„Trebuie să respectăm legea, punem în aplicare hotărârea ÎCCJ”, declara Valeriu Argăseală la finalul anului, după ce Steaua rămânea fără identitate. Președintele echipei recunoștea că orice folosire neautorizată a însemnelor ar prejudicia CSA Steaua, deci și Ministerul Apărării. În ciuda faptul că echipa lui Gigi Becali a luat toate măsurile necesare pentru a nu mai afișa sigla care aparține acum Armatei, într-un mall din Capitală comerțul se derulează în continuare, cei din magazin nefăcând niciun demers pentru a se proteja de decisia ÎCCJ, scoțând spre vânzare produse imprimate cu sigla pierdută de gruparea din Ghencea.
Magazinul „Suporter Steaua”, din Mall Grand Arena, vinde o gamă largă de produse inscripționate cu emblema care nu mai poate fi folosită de clubul de fotbal întrucât aparține, conform hotărârii ÎCCJ, Armatei. Foto: ProSport
„Aceasta era, de altfel, și obligația SC FC Steaua București SA de punere în aplicare a Hotărârii ICCJ”
ProSport i-a contactat pe cei de la CSA Steaua pentru a se lămuri în privința legalității magazinului din mallul din București, iar răspunsul acestora a fost unul ferm:
„Firma nu a primit, din partea Clubului Sportiv al Armatei (CSA) Steaua București, licență pentru comercializarea de produse sub marca . Încă din 10 decembrie 2014, CSA Steaua a transmis notificări tuturor companiilor – identificate până la acea dată – care comercializau produse sub marca , aducând la cunoștință Hotărârea ICCJ din 03.12.2014 și faptul că efectele contractelor încheiate de aceștia cu Socitatea comercială FC Steaua București SA încetează automat, ca urmare a anulării înregistrării de marcă.
Întrucât nu deține instrumentele legale pentru a identifica toți comercianții din România care vând produse sub marca , CSA a solicitat în scris Societății Comerciale FC Steaua București SA să notifice, ca efect al Hotărârii ICCJ. Aceasta era, de altfel, și obligația SC FC Steaua București SA de punere în aplicare a Hotărârii ICCJ.
În urma solicitării dumneavoastră, CSA Steaua a pregătit deja o notificare pe care o va transmite, în cel mai scurt timp, firmei . Ca și în cazul celorlalte societăți notificate, CSA Steaua își exprimă disponibilitatea de a veni în sprijinul comercianților, înțelegând că mulți dintre aceștia au stocuri de produse necomercializate în care au investit, dar numai în limita prevederilor legale – respectiv prin încheierea de contracte de licență cu proprietarul de drept al mărcii.
CSA Steaua va continua eforturile de identificare și notificare a societăților care comercializează produse sub marca , sursele de informații fiind publice, cum sunt Registrul Comerțului, mediul online, sesizările primite din partea suporterilor sau cetățenilor responsabili din România, relatările și sesizările din mass-media, contribuind astfel la instaurarea unui climat de legalitate în raporturile dintre entitățile sportive implicate.
Biroul de presă CSA Steaua București„
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER