EXCLUSIV | Astra se gândește să facă plângere la DNA. Ce caz ar putea ajunge pe masa procurorilor anticorupție
Șefii Astrei sunt deciși să meargă chiar și la TAS și DNA dacă nu vor primi o decizie favorabilă la contestația pe care au depus-o după meciul cu Sepsi, scor 0-0. Centralul partidei a continuat atunci meciul, chiar dacă nocturna a picat de două ori.
Judecătorii de la TAS ar putea avea pe masă un nou dosar din fotbalul românesc. Surse din cadrul Astrei au declarat pentru ProSport că oficialii clubului sunt deciși să meară până la Tribunalul de Arbitraj Sporti și chiar la DNA, dacă cei din comisiile FRF nu le vor da dreptate.
Comisia de Disciplină a anunțat că va da o decizie pe 25 octombrie în acest caz, însă oficialii Astrei vor să meargă până în pânzele albe dacă vor primi o decizie defavorabilă. Mai întâi, vor să o conteste la toate instanțele sportive superioare (Comisia de Recurs și TAS). Dar se gândesc să solicite și implicarea DNA-ului pentru a afla cui au aparținut deciziile de a continua jocul, chiar dacă regulamentul nu permitea asta. În plus, vor să afle și de ce arbitrul nu reflectă ceea ce s-a întâmplat cu exactitate.
Nocturna stadionului din Brașov, unde s-a disputat meciul Sepsi – Astra 0-0, a picat de două ori pe parcursul partidei. Regulamentul spune că meciul trebuie suspendat și se acordă echipei oaspete victoria cu 3-0, dacă nocturna pică și a doua oară pe parcursul unui meci. Însă George Rădulescu, centralul meciului, a decis să continue. Mai mult, potrivit Gazetei Sporturilor, George Rădulescu a scris în raport că nocturna funcționa în momentul în care a ieșit de la vestiare pentru repriza a doua, deși era beznă pe stadion.
- Articolul 16 – Jocuri întrerupte sau amânate / Regulamentul de organizare a activității fotbalistice (ROAF)
10. Jocurile oficiale programate în nocturnă care nu pot începe sau nu mai pot continua datorită nefuncționării, întreruperii funcționării, respectiv funcționării necorespunzătoare a instalației de nocturnă și care nu pot să înceapă sau să fie reluate în termen de maxim 60 de minute de la ora oficială de începere, respectiv, de la momentul întreruperii se omologhează cu rezultatul de 3-0 în favoarea echipelor vizitatoare. Termenul de 60 de minute se aplică o singură dată, fie înainte de începerea jocului, fie din momentul întreruperii jocului de către arbitru. Termenul de 60 de minute scurge de la ora de începere (dacă jocul nu a putut începe), respectiv, din momentul în care arbitrul a interrupt jocul și a comunicat ambelor echipe (delegaților și căpitanilor de echipă) că
jocul nu mai poate continua pentru cauzele arătate anterior. Dacă după începerea/reluarea jocului intervine o nouă defecțiune a instalației de nocturnă, jocul se va omologa cu rezultatul de 3-0 în favoarea echipei vizitatoare.