EXCLUSIV – Reghecampf îl presează pe Becali să investească mai mult în Steaua: „Vreau o bază modernă”. Unde ar dori antrenorul să fie construită
- Locația bazei de pregătire va fi în Pipera, dacă MApN nu va concesiona complexul din Ghencea
- Thomas Neubert insistă pentru un „speedcourt”
Steaua este pe punctul de a relua un proiect vechi de aproape 4 ani. După finalul acestei ediții de campionat, Reghecampf ridică ștacheta. Vrea ca echipa lui să beneficieze de cele mai bune condiții de pregătire din țară. Cum Gigi Becali negociază în fiecare sezon cu MApN contractul de închiriere al complexului din Ghencea, antrenorul stelist i-a propus finanțatorului să construiască până la urmă propria bază de pregătire, mai ales că preparatorul Thomas Neubert vrea neapărat un speed court pentru dezvoltarea performanțelor atletice ale fotbaliștilor de la Steaua. „Avem în plan anumite investiții din vară. Trebuie să clarificăm unde va face aceste investiții Gigi Becali. Vreau să construim o bază modernă. Bine ar fi să reușim acest lucru în Ghencea”, a confirmat Reghecampf pentru ProSport.
„În fotbalul actual, mai avem nevoie de câțiva ani pentru a ajunge într-o semifinală sau finală de Liga Campionilor. Avem nevoie de o bază sportivă, de un alt nivel de antrenament”
George Becali, 13 mai 2013, pentru gândul.info
Becali vrea să acceseze fonduri europene de peste 10 milioane de euro
Însă șansele ca patronul să investească într-o bază care nu-i este concesionată sunt minime. Oamenii din jurul său susțin demararea unui proiect mai vechi și anume construirea unei baze ultra-moderne în apropierea Școlii Americane din Pipera. Gigi Becali deține încă 10 hectare în Pădurea Băneasa și vrea să defrișeze patru hectare pentru a construi o bază sportivă care să fie cea mai modernă din România. Reghecampf a fost impresionat de condițiile pe care le-a întâlnit în cantonamentul din 2013 al naționalei engleze, St. George s Park, când Steaua a beneficiat de cele mai bune condiții de pregătire. Totuși, complexul de la St. Georges Park a costat 105 milioane de lire sterline, 25% din bani fiind investiți de Federația Engleză de Fotbal, iar lucrările au durat 9 ani. Gigi Becali vrea să acceseze fonduri europene pentru construirea bazei sportive. El dorește să realizeze o bază mai modernă decât cea construită de Hagi la Constanța pentru Academia sa, în care fostul internațional a investit 10 milioane de euro! Pe lângă terenuri de fotbal, Gigi Becali vrea să construiască un hotel și o clinică medicală, dar și o biserică! Patronul stelist are deja un proiect pe care l-a înaintat către Romsilva.
13 milioane de euro va primi Steaua din participarea în acest sezon al Ligii Campionilor. La această sumă se va adăuga cota de market pool, estimată pentru singura reprezentantă a României între două și cinci milioane de euro
Ce este un speedcourt
Reghecampf vrea neapărat construirea unei săli de antrenament specific. Tehnologia se numește „speedcourt”. Acesta este un spațiu de 4 metri pe 4, amenajat într-o sală și dotat cu sensori în podea care să măsoare parametri unui sportiv care participă la exerciții în acest spațiu special. Va fi o sală unde steliștii vor lucra viteza și forța explozivă. Construirea unei astfel de săli costă cel puțin 500.000 de euro și în momentul de față doar Real Madrid și Bayer Leverkusen utilizează o asemenea tehnologie. „Eu spun de foarte multă vreme că fotbalul s-a schimbat foarte mult, este foarte important pentru un antrenor să aibă informații. Acest lucru e valabil zi de zi, la antrenamente”, a explicat Reghecampf pentru ProSport.
Așa arată pe hârtie proiectul unui „speedcourt”
Vezi aici cum se antrenează un fotbalist de la Bayer Leverkusen în „speedcourt”:
Steaua a mai avut un proiect grandios pe care nu a reușit să-l mențină. E vorba despre Academia de Fotbal pe care a înființat-o în 2008 și care a rezistat doar până în 2010. Proiectul „înghițea” aproape un milion de euro pe an, dar nu producea talente pentru echipa mare, astfel că Gigi Becali i-a pus cruce. „A fost prost sfătuit de cineva care a avut interes să aducă jucători din străinătate”, a fost de părere Mircea Sandu, fostul președinte FRF.