EXCLUSIV / Rose, dorit în Australia
Aflat acasă în Australia, Joshua Rose a vorbit cu reporterii de la „The Morning Bulletin” despre aventura sa în România.
Rose a vorbit frumos despre fotbalul din România, susținând că fanii din țara noastră sunt pasionați. De asemenea, Rose a luat în calcul și o revenire în A-League, campionatul de la Antipozi, pentru a putea fi convocat la națională. „Este adevărat că am discutat cu mai multe cluburi din Australia, care m-au contactat, însă mai am un an de contract cu Universitatea Craiova, iar când mă voi prezenta la reunirea echipei voi discuta și prelungirea înțelegerii mele. Un motiv pentru care m-aș întoarce în Australia ar fi convocarea la echipa națională, deoarece selecționerul cheamă jucători din A-League (n.r. – campionatul australian). Oricum, fotbalul de acolo este un pic diferit. Se joacă mult mai rapid decât în Australia. De exemplu suporterii români sunt foarte pasionați, de parcă fotbalul ar fi viața lor. Craiova are niște suporteri fanatici și cei mai adevărați din România. Dacă pierdem un meci contra rivalelor din București, fanii înnebunesc de furie. Și gândiți-vă ce înseamă să joci în fața a 30.000 sau 35.000 de suporteri”, a declarat Rose, după care a început să povestească despre Universitatea Craiova:
„Orașul Craiova este situat la trei ore de mers cu mașina de capitala București. Când am ajuns la Craiova, echipa tocmai retrogradase și după numai un an a revenit în elita fotbalului românesc. Din păcate, s-a dorit mai mult, însă doi ani la rând am terminat de fiecare dată pe poziția a noua. Avem o echipă foarte tânără, iar eu la 26 de ani sunt printre veterani. De când am ales să joc în Europa, jocul meu s-a îmbunătățit”.
Joshua a declarat pentru „The Morning Bulletin” că a învățat câteva cuvinte în limba română și înțelege ce i se cere de la antrenor, chiar dacă acesta e italian. „Antrenorul e italian, iar secundul român, ultimul vorbind destul de bine engleza. Eu, cu cei trei australieni din lot, Dilevski, Baird și Mitchell, vorbim și în română cu colegii. În România nu doar limba este diferită în fotbal, se joacă mai multe meciuri în campionat, mizele sunt mai mari, de exemplu în acest sezon șase echipe vor evolua în cupele europene, fenomenul este mediatizat intens la TV, iar jocul pe teren este mai rapid decat aici”, a încheiat Rose. (Narcis DREJAN)