Jucătorii de la FCSB infectați cu COVID-19, tratați cu medicamentul anti-coronavirus adus de Gigi Becali din Rusia. „Am plătit 120.000 de pastile!” | EXCLUSIV

Florin Tanase se bucura dupa un gol marcat alaturi de Darius Olaru, Dennis Man si Olimpiu Morutan in meciul de fotbal dintre FCSB si Gaz Metan Medias, contand pentru play-off-ul Ligii 1 Casa Pariurilor, disputat fara spectatori pe Arena Nationala din Bucuresti, duminica 21 iunie 2020. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Vezi galeria foto - 4 poze

FCSB a fost lovită crunt de COVID-19 în urmă cu aproape două săptămâni, iar ProSport a aflat că Gigi Becali a decis să îi trateze pe cei 15 jucători infectați cu noul coronavirus cu medicamentul minune adus din Rusia.

Gigi Becali anunța în urmă cu patru luni că a plătit bani grei pentru a aduce 120.000 de pastile antidot din Rusia, iar patronul formației roș-albastre a decis să le dea și jucătorilor săi acest medicament anti-coronavirus care a fost aprovizionat de peste 15 țări.

Ce spunea Gigi Becali despre medicamentul anti-coronavirus folosit pentru a-i trata pe jucătorii de la FCSB

„Am plătit 120.000 de pastile de antidot din Rusia și nu le puteam primi dacă nu primeam astăzi aprobarea de la minister. Acum am primit aprobarea. Pastilele vin din Rusia, le-am plătit, trebuie să ajungă 120.000 de pastile antidot.

Un medicament. Le-am plătit. Acest medicament nu este acreditat de Uniunea Europeană, dar poate fi adus. Eu fac totul gratuit. Am luat medicamentul și îl dau gratuit la Matei Balș. Ei distribuie mai departe unde e nevoie. Cu toată averea mea eu vreau să ajut oamenii”, a spus Gigi Becali la România TV la începutul lunii mai.

Medicamentul anti – coronavirus de la FCSB, aprobat în Japonia în 2014

Medicamentul anti-coronavirus adus de Gigi Becali în România a fost aprobat în Japonia ca medicament antigripal în 2014, dar cu restricții. Procesul de omologare al acestui medicament a fost dificil și a durat trei ani, toate acestea din cauza efectelor secundare sub formă de malformații la nou-născuți. Astfel, femeile însărcinate sau care alăptează nua u voie să ia acest medicament.

Acesta blochează înmulțirea unei serii de viruși. Acesta a fost utilizat, printre altele, împotriva virusului Ebola, în Africa. De asemenea, medicii consideră Favipiravir ca fiind versiunea japoneză a Remdesivir, un medicament anti-Ebola,  înregistrat în SUA, care pare să fie promițător în tratamentul COVID-19.

Publicat: 26 09. 2020, 10:40
Actualizat: 26 09. 2020, 10:49