Olteanul a acceptat o discuție care a inclus și detalii despre viața de cuplu alături de Ada Nechita, planurile de viitor și momentele dificile ale vieții
Florin, ești la capătul unui sezon dificil, însă unul în care ai reușit, pe final, să marchezi șase goluri și să dai trei pase decisive. Sunt foarte mulțumit de decizia pe care am luat-o în iarnă, aceea de a veni aici. Mi-am intrat în ritm și cred eu că am jucat bine. E important pentru că totul se întâmplă după o perioadă foarte grea din viața mea. (face o pauză) Nu mă refer la Steaua, ci la accidentarea de la genunchi.
Îți propun o altfel de discuție, publicul nu cunoaște multe detalii despre tine. Cum ai început fotbalul? M-am apucat de fotbal pe la șase ani, aproape șapte. Jucam în școală la Vâlcea, pe bitum, acolo unde m-au văzut niște antrenori și m-au luat să joc în cadru organizat. Am jucat pe bitum foarte mult, pe zgură, nu aveam atunci condițiile care sunt azi. Emil Ciulei, Gică Lepădatu și Marian Bașno au fost oamenii cu cea mai mare influență în formarea mea.
„Atmosfera de la Craiova, peste cea de la Steaua”
Cine era mai talentat în copilărie, tu sau Mihai? Eu! (râde) Glumesc, amândoi eram buni, dovadă că am ajuns să jucăm la nivel mare în România.
A urmat perioada Craiova, acolo unde te-ai consacrat. Craiova e prima în inima mea, am spus-o chiar și când am semnat cu Steaua. Este locul în care, peste trei-patru ani, aș vrea să mă reîntorc. Am jucat cu 25.000 de oameni în tribune acolo și, cu tot respectul pentru fanii Stelei, atmosfera nu se compară cu cea făcută de 50.000 de oameni pe Național Arena.
În acei ani au apărut informații dese despre ofertele din străinătate pentru tine. De ce nu ai plecat? Au fost oferte foarte clare pentru mine, dar domnul Mititelu le-a refuzat. Din Portugalia și din Germania au fost chestii concrete. Dacă era după mine aș fi plecat, dar nu puteam să fac asta de capul meu.
Ai rămas la Craiova, proiect care a eșuat. De ce crezi că s-a întâmplat asta? Poate că și din cauza lucrurilor despre care am vorbit mai devreme. Dacă erau vânduți la timp unii dintre jucătorii importanți veneau bani în club și se putea merge mai departe. Totuși nu trebuie învinovățit Adrian Mititelu, el a vrut glorie pentru oraș, de asta nu a vândut.
„Steaua a fost o alegere bună. Eu iau numai decizii bune!”
Accidentarea gravă a fost urmată de un transfer în Ghencea, loc în care nu ți-a ieșit prea bine. Cred că am luat o hotărâre bună când m-am dus la Steaua, eu am luat numai decizii bune în viață. Steaua e un club mare, are doctorii cei mai buni, preparatorii cei mai buni, loc în care mă puteam recupera foarte bine după accidentare.
După Steaua ai dispărut. Unde ai fost? Am stat cinci luni la Vâlcea antrenându-mă zi de zi cu băieții de acolo. Nu am pierdut un antrenament în tot timpul ăsta. De asta spun că golurile pe care le-am marcat la Severin nu sunt întâmplătoare.
Care a fost cel mai frumos moment al carierei tale? Sezonul în care am ieșit golgheter. Atunci când am dat gol din foarfecă cu Dinamo, când am fost chemat și la națională.
„Vreau să văd lumea alături de Ada”
Nu ai fost niciodată un tip cu o viață extrasportivă agitată. Ada Nechita e motivul? Avem o relație foarte frumoasă de aproape patru ani. Stabilitatea pe care mi-a dat-o Ada e importantă, însă eu nu am fost un tip căruia să-i placă viața agitată. E grea viața de cuplu când ambii sunt sportivi, dar am jucat mereu la 100-150 de kilometri distanță, asta ne-a ajutat. Poate că dacă eram mai departe era mai greu, dar avem o relație puternică.
V-ați gândit la ce veți face după finalul carierelor? La finalul carierei vreau liniște. O familie, copii… Chiar vorbeam cu Ada și am convenit că după ce ne lăsăm de sport vom călători mult. Vreau să vedem locurile minunate din lume, cred că asta e cel mai frumos lucru pe care îl poate face cineva. Dar mai sunt ani buni până când vom face asta.
Copiii voștri vor face sport de performanță? Cheia succesului este să nu îți împingi copilul către un anumit domeniu. Ai mei vor face ce vor, tenis, fotbal, gimnastică. Vor avea libertatea pe care mi-au oferit-o și mie părinții.
M-am oferit fotbalului, însă și fotbalul mi-a oferit foarte multe. Am trăit, trăiesc și voi trăi din fotbal, chiar dacă asta înseamnă să muncesc mult Florin Costea, atacant CS Severin
Dacă nu eram fotbalist aș fi fost jucător de tenis. Îmi place, joc săptămânal, la TV mă uit mai des la tenis decât la fotbal Florin Costea, atacant CS Severin
Axul central al Stelei, cel mai bun Provocat să menționeze cei mai buni jucători din Liga I, Florin Costea și-a îndreptat privirea în curtea Stelei, campioana din acest sezon. „Bornescu și Tătărușanu au fost cei mai buni portari ai sezonului. Și mai departe tot de la Steaua ar fi superlativele, că ei au dominat campionatul. De departe Chiricheș a fost cel mai bun fundaș, Bourceanu a fost cel mai important mijlocaș, iar Rusescu, golgheterul României, e cel mai bun atacant. Ei sunt la putere!”, a spus atacantul.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER