În plină pandemie de coronavirus și aflați într-o țară în care luni se va decreta stare de urgență, fotbaliștii străini ai Politehnicii Iași își păstrează calmul. Nu intră în panică și înțeleg situația. Chiar dacă nu este deloc confortabilă.
ProSport a luat legătura cu trei dintre fotbaliștii echipei din Copou și a încercat să afle cum fac față acestei situații, cum este să stea departe de familie și dacă au luat în calcul varianta plecării în țara natală.
”Sunt bine, în casa mea aici, în Iași. Sunt un pic îngrijorat de situația mondială și pentru faptul că pentru că nu știu ce se va întâmpla cu munca noastră în următoarea perioadă, până în luna iunie. Nu știm dacă se va încheia campionatul sau când se va relua. Acestea sunt zile de mare incertitudine”, a declarat argentinianul Juan Pablo Passaglia pentru ProSport.
Acesta este de părere că ar fi riscant să plece în Argentina în această perioadă și preferă să rămână la Iași, ”izolat și sănătos”.”Casa mea este foarte departe de România și dacă ar fi să plec, va trebui să stau în carantină două săptămâni. Așa că prefer să rămân la Iași, până când totul se va rezolva. Miercuri ar trebui să revenim la antrenamente, așa că stăm în casă, la Iași, izolați și sănătoși”, a mai spus Passaglia, care a făcut un apel la români să se protejeze în această perioadă: ”Familia mea este în Argentina, acolo nu există atât de multe cazuri ca în Europa. Aici, în România, din fericire nu există tot atâtea cazuri ca în altă parte. Sper ca oamenii să ia toate măsurile de precauție. Încerc să nu ies mult din casă, doar la supermarket, sperând că totul începe să se îmbunătățească”.
La rândul său, nigerianul Michael Omoh a vorbit cu ProSport despre situația actuală și spune că nu a luat în calcul varianta de a pleca în țara sa natală. ”Este o situație proastă și gravă în România și în întreaga lume. Ligile sunt amânate, școlile sunt închise deocamdată. Este trist, pentru că nimeni nu își poate trăi viața normală. Și sperăm doar că acest virus va dispărea curând. Planurile mele sunt să rămân în lași până când lucrurile se vor calma. Stau în casă, încerc să ies doar pentru a cumpăra de mâncare. Antrenamentele le fac în interior”, a declarat Michael Omoh, care nu se teme și nu intră în panică: ”Nu îmi este frică, doar am grijă și sper că toată lumea poate face asta, pentru că frica înrăutățește situația mai mult decât este cazul. Familia mea se roagă pentru mine și sper că voi fi în siguranță până se calmează această situație. La mine în Nigeria sunt doar 5 cazuri, din ce știu”.
Portarul moldovean al Politehnicii Iași, Denis Rusu, încearcă să se pregătească în casă, atât cât poate. Ar fi vrut să iasă în parc, pentru a-și plimba băiețelul, dar e riscant. Așa că evită ieșirile și se joacă de-a v-ați ascunselea cu cel mic.
”Salut, uite sunt în casă, mă joc de-a v-ați ascunselea cu băiețelul. Aș fi vrut să-mi dea la poartă câteva mingi, să mă antreneze, dar nu-i place. Sau face asta până aude muzica și începe să danseze. Îi place mai mult dansul”, se amuză Denis Rusu, apoi trece la lucruri mai serioase: ”Pentru noi nu sunt îngrijorat, ci pentru familia mea, aflată în Moldova. Și ei stau în casă, chiar dacă sunt doar 12 cazuri în Moldova. Lucrează la magazin și stau în casă acum, nu mai ies”, spune Denis Rusu, care ar fi vrut să plece în Moldova, pentru a putea ieși din casă cu băiețelul său mic: ”Aș fi vrut să plec acasă, pentru că aici nu pot ieși din casă. Băiatul meu vrea în parc, dar e riscant. În Moldova stau la curte, mai poate ieși la joacă. Să o trimit pe soție singură pe tren sau cu autobuzul nu vreau. Coach Mircea Rednic a spus să nu plecăm acasă. Stau în dubii, pentru că am înțeles că se vor închide granițele. Voi sta până miercuri și vedem ce va fi”.
Denis Rusu a avut și un mesaj pentru români: ”Atâta timp cât ne protejăm, nu o să avem probleme. Mai grav este că se răspândește foarte repede. Lumea să stea în casă, în special cei care vin din zone afectate. Cei care vin din acele zone trebuie să stea izolați, pentru a ne proteja și pe noi”.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER