FOTO Dragomir a părăsit sediul DNA!** Șeful LPF a fost audiat în dosarul excluderii Universității! Vezi ce i-a „urat” un fan

UPDATE 11.51 – Dumitru Dragomir a părăsit sediul DNA după aproape două ore de audieri. Acesta a refuzat să facă vreun comentariu în legătură cu audierile ce au avut loc în cazul excluderii Universității Craiova.

” E treaba mea ce am declarat procurorilor. Ce să am să fiu supărat? Să fiți sănătoși cu toții”, a spus Dragomir.

Un fan aflat aflat în zonă i-a strigat lui Dragmir: „Nea Mitică, să ai parte de blestemul peștelui”.


Președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, s-a prezentat pentru a doua oară, joi, la DNA, în dosarul în care a fost pus sub învinuire, alături de președintele FRF, Mircea Sandu, alte 10 persoane, FRF și LPF, în cazul excluderii Universității Craiova.

Dumitru Dragomir nu a făcut declarații la intrarea în sediul DNA.

În dosarul excluderii Universității Craiova au fost puse sub învinuire Federația Română de Fotbal și Liga Profesionistă de Fotbal. Mai sunt învinuiți președinții acestor foruri, Mircea Sandu și Dumitru Dragomir, și de alți 10 membri ai Comitetului Executiv al FRF.

Aceștia sunt învinuiți de abuz în serviciu și de sustragere de bunuri de sub sechestru și riscă o pedeapsă cuprinsă între șase luni și 15 ani de închisoare.

Potrivit documentului de începere a urmăririi penale, acțiunea procurorilor DNA în acest caz a fost pornită pe baza plângerii penale depuse de gruparea Universitatea Craiova, la 16 septembrie 2011. Clubul oltean a cerut începerea urmăririi penale față de cei zece membri ai Comitetului Executiv al FRF care au votat excluderea Universității Craiova din FRF, pe care i-a acuzat de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

În motivarea plângerii penale se arată că Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, Octavian Goga, Cornel Șfaițer, Marin Rusen, Ștefan Stana, Cristian Bobar, Paul Costaș, Sorin Țerbea și Vasile Avram, membri ai Comitetului Executiv, au adoptat măsura excluderii provizorii a SC Fotbal Club U Craiova SA, în condițiile în care acest club nu a încălcat în niciun fel Statutul FRF, fără a arăta și motiva cauzele acestei decizii.

Plângerea penală arată că gruparea craioveană a suferit un prejudiciu de peste 50 de milioane de euro, reprezentând drepturile federative ale celor 39 de jucători deveniți liberi de contract și preluați de alte cluburi în urma excluderii Universității Craiova.

Tot în plângerea penală se arată că Marian Rusen se afla în conflict de interese la luarea deciziei de excludere a Universității Craiova. Rusen a votat excluderea Craiovei, iar formația al cărei președinte este, Juventus București, a luat locul Universității din Liga a II-a.

Din actele aflate la dosar, procurorii au ajuns la concluzia că măsura excluderii provizorii a Universității Craiova luată de Comitetul Executiv al FRF nu a fost motivată detaliat cu abaterilor comise, nespecificându-se în ce constă gravitatea acestor încălcări ale Statutului Federației. Procurorii arată că hotărârea de excludere a clubului oltean a fost pusă în aplicare imediat, deși era provizorie și nedefinitivă, astfel că SC Fotbal Club U Craiova SA nu a avut posibilitatea unei căi de atac înainte de producerea efectelor juridice, în condițiile în care dreptul la apărare nu poate fi îngrădit sau limitat.

Sursa: Mediafax

Publicat: 17 11. 2011, 11:51
Actualizat: 17 11. 2011, 13:19