FOTO EXCLUSIV – 100.000 de euro, clauza care îl leagă pe Rotariu de impresarul agreat de Reghecampf. Negoiță: „Dinamo va plăti dacă există o clauză”

  • Conform contractelor standard oferite de impresar, rezilierea de comun acord penalizează fotbalistul cu 10% din totalul contractului pe care îl va semna ulterior
  • Dacă jucătorul discută cu un alt agent sau discută pe cont propriu cu un club trebuie să plătească impresarului 100.000 de euro

Decizia lui Dorin Rotariu de a rezilia contractul cu impresarul apropiat de Laurențiu Reghecampf, contract pe care își pusese semnătura cu doar două zile în urmă, îl poate costa scump pe fotbalistul lui Dinamo. Impresarul respectiv le oferă spre a fi semnate jucătorilor cu care colaborează contracte standard cu prevederi speciale. Una dintre acestea (foto jos) este încadrată la punctul 4 din contract, capitolul CLAUZE FINALE, și prevede că:

În caz de prejudicii aduse agentului de jucători (între care se include și semnarea de către client a unor contracte similare cu alți agenți, chiar dacă nu sunt urmate de transferuri sau discuții purtate pe cont propriu cu alte cluburi legate de eventuale transferuri ale clientului) clientul se obligă să achite o despăgubire în valoare de o sută mii euro. În situația în care cele două părți reziliază prezentul contract, jucătorul se obligă să achite zece la sută din totalul brut al contractului pe care îl va semna ulterior fără asistența managerului … [n.r. – numele impresarului]. De asemenea, agentul se obligă să achite zece la sută din valoarea contractului în cazul denunțării unilaterale a prezentului contract„. Practic, în două cazuri din trei, fotbalistul plătește, inclusiv dacă rezilierea este de comun acord!


Negoiță se oferă să îi plătească o eventuală clauză de reziliere

Conducerea lui Dinamo este dispusă să îl ajute pe Dorin Rotariu în eventualitatea în care ruperea contractului cu impresarul îl va costa. „Dacă în contractul dintre cele două părți este stipulată o clauză prin care jucătorul trebuie să despăgubească agentul cu o sumă de bani în cazul ruperii unilaterale a înțelegerii, atunci va plăti Dinamo acei bani. Jucătorul nu are nevoie de impresar în relația cu noi. El va mai rămâne minimum trei ani la noi, după încheierea perioadei de juniorat. Îi vom mări treptat salariu, iar atunci îl vom notifica în legătură cu intenția noastră. Acest impresar se va lăuda cu un simplu contract pe care-l are cu jucătorul, dacă refuză rezilierea. Dar noi știm că se face cesiunea unui contract de reprezentare a lui Rotariu de la Ioan Becali către partenerul lor italian, pentru o durată de doi ani„, a spus Ionuț Negoiță pentru ProSport.


Regulamentul prevede plata unei compensații de 3% din venitul anual al fotbalistului

În „Contractul de reprezentare standard a Agentului de jucători”, document disponibil pe site-ul Federației Române de Fotbal, punctul 4 este lăsat liber spre a fi completat în momentul înțelegerii dintre agent și fotbalist cu precizarea că „orice alte clauze care respectă strict principiile conținute în regulamentul agenților de jucători vor putea fi incluse în acest contract în urma avizării de către asociația națională care efectuează înregistrarea„. Este capitolul unde impresarul apropiat de Laurențiu Reghecampf a inclus clauzele ce pot fi citite în documentele prezentate de ProSport.

Conform declarațiilor lui Cătălin Ciubotă, fost avocat al Ligii Profesioniste de Fotbal „jucătorul poate semna un contract de muncă sau de transfer personal fără a fi asistat de un manager, conform articolului 19, punctul 7 din Regulamentul Agenților. Dacă vor fi probleme, cazul se va judeca pe articolul 20, punctul 4„. Acest articol prevede următoarele:

În cazul în care agentul de jucători și jucătorul nu pot ajunge la o înțelegere cu privire la cuantumul remunerației ce urmează a fi plătită sau în cazul în care contractul de reprezentare nu prevede o asemenea remunerație, agentul de jucători are dreptul la plata unei compensații de 3% din venitul anual de bază al jucătorului, descris la alin. 1 de mai sus, pe care îl primește jucătorul ca urmare a semnării contractului negociat sau renegociat de agentul de jucători în numele acestuia.


Dorin Rotariu: „Nu vreau să fiu asociat cu Steaua

Aflat sub contract cu firma fraților Becali până în momentul condamnării acestora în Dosarul Transferurilor, Dorin Rotariu a mărturisit pentru ProSport motivele pentru care dorește să rupă contractul cu impresarul apropiat de Laurențiu Reghecampf. „A fost o decizie pripită când am semnat. Eu sunt sută la sută dinamovist și nu vreau să fiu asociat cu Steaua„, a spus tânărul fotbalist. Rotariu mai avea contract cu firma fraților Becali și va semna din nou cu aceasta. „Nu se aștepta să existe o asemenea reacție din partea fanilor, dar el nu vrea să fie asociat cu Steaua. E mult mai liniștit acum și eu ca tată vreau să-i fie bine copilului. El mai are multe de arătat în fotbal pentru a ajunge un jucător atât de disputat de impresari. A fost o discuție astăzi la care am participat eu, fiul meu, Iosif (n.r. – fratele geamăn Iosif Rotariu), domnul Negoiță și domnul Anghelache. Dânșii și-au expus punctul de vedere, iar Dorin le-a explicat punct cu punct. El ține foarte mult la fani și la clubul Dinamo și mi se pare normal ca a început colaborarea cu noul impresar„, a spus pentru ProSport tatăl jucătorului, Ilie Rotariu.

 

Publicat: 09 03. 2014, 18:16
Actualizat: 09 03. 2014, 18:30