Alexandru Tudor conduce partida dintre FC Botoșani și CFR Cluj prilej cu care centralul s-a rugat la un schit din nordul Moldovei. „Brad Pitt” este un tip cunoscut pentru apropierea sa de Biserică, fiind văzut chiar și într-o emisiune la Trinitas. De asemenea, arbitrul face parte corului Bisericii Schitul Darvari din București, atunci când programul îi permite și nu este delegat la meciuri din Liga I.
În cursul zilei de sâmbătă, înainte de partida pe care o va conduce pe centralul din Botoșani, Alexandru Tudor a fost în comuna Păltiniș, la schitul și la casa memorială Sf. Ioan Iacob Hozevitul. Arbitrul bucureștean s-a cazat la mănăstirea Vorona și a mers în nordul județului pentru a se ruga, înaintea meciului FC Botoșani – CFR Cluj.
Costel Romanescu, primarul comunei Păltiniș, i-a transmis lui Alexandru Tudor să arbitreze corect în această seară.
„Fotbalul poate fi un drum care să te aducă aproape de El. Te aduce adesea în situații de cumpănă, când ai nevoie adevărată de Dumnezeu. Eu sunt credincios de mic. Cu Dumnezeu te naști, nu îl îmbrățișezi la un moment dat. Nu devii credincios peste noapte. Mai mulți oameni implicați în fotbal și-au întors, la un moment dat, fața spre religie. Cel mai cunoscut caz este însă cel al fostului rapidist Eduard Bandi. Internațional de tineret, postură din care a fost coleg cu Răzvan Raț și Vasile Maftei, Bandi a ales viața monahală în urmă cu nouă ani, la Mănăstirea Putna. Și fiul cel mijlociu al lui Anghel Iordănescu, Andrei, studiază în prezent teologia și, spre deosebire de ceilalți doi băieți ai fostului selecționer, nu are nicio legătură cu fotbalul”, e doar una dintre mărturiile lui Alexandru Tudor despre concepția sa de viață.
FOTO: Costel Romanescu, primarul comunei Păltiniș, alături de Alexandru Tudor.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER