FRF a publicat calendarul finalului de sezon din Liga 1 și protocolul medical. Jucătorii vor fi izolați la hotel | FOTO

UPDATE. După ce FRF a anunțat calendarul finalului de sezon din Liga 1, forul condus de Răzvan Burleanu a publicat și protocolul (VEZI FOTO ÎN GALERIA DE MAI SUS) pe care cluburile din primul eșalon sunt obligate să îl respecte cu strictețe.

Iată cum arată protocolul pentru meciurile din Liga 1:


Oficialii FRF au elaborat calendarul finalului de sezon din Liga 1, după ce UEFA a acceptat să prelungească termenul de comunicare a numelor echipelor ce vor participa în viitoarea ediție a cupelor europene.

Comitetul de urgență al Federației Române de Fotbal a decis astăzi programul de bază de finalizare a competițiilor interne, dar și protocolul medical pe care fiecare echipă angrenată va trebui să îl respecte întocmai, pentru a nu sancționată.

FRF a stabilit calendarul reluării sezonului din Ligii 1

„Conform calendarului, Liga 1 urmează să se reia weekend-ul viitor, iar Liga 2 va redebuta la începutul lunii iulie. De asemenea, finala Cupei României este acum programată pe 22 iulie. Atât Liga 1, cât și Liga 2 se vor încheia la 1 august, urmând ca barajul de promovare/menținere în Liga 1 să se dispute în dublă manșă, în datele de 5 și 8 august”, se arată pe site-ul FRF.ro.

Liga 1 revine pe data de 12 iunie, prima partidă de la reluarea fiind duelul dintre Universitatea Craiova și FC Botoșani, ce se va disputa de la ora 20:00, din etapa a 3-a a play-off-ului. Derby-ul rundei va fi meciul dintre CFR Cluj și FCSB, programat duminică, 14 iunie, de la ora 20:00.

Protocolul medical de reluare a competițiilor interne poate fi accesat aici.

Amenzi mari pentru cluburi dacă vor apărea focare de coronavirus

Cluburile din Liga 1 și Liga 2 vor avea de făcut față unor provocări organizatorice fără precedent. Șefii FRF doresc să responsabilizeze formațiile prin aplicarea unor sancțiuni de-a dreptul uriașe pentru cele care vor încălca prevederile protocolului.

Cuantumul celei mai dure amenzi ar putea ajunge până la 600.000 de lei în cazul în care va apărea un focar de infectare în cadrul angajaților, aproximativ 140.000 de euro, anunță GSP, sumă ce depășește cu mult bugetul lunar de salarii al unei echipe fără pretenții de titlu în primul eșalon al fotbalului din România.

Alte abateri sunt prevăzute cu amenzi cuprinse între 15.000 de lei și 500.000. În cazul unei recidive, sancțiunea pecuniară crește cu 50%.

 

 

Publicat: 06 06. 2020, 10:20