Președintele FRF, Mircea Sandu, a declarat marți, într-un comunicat postat pe site-ul federației, că formularea „regulat” cu privire la președintele FC Timișoara, Marian Iancu, înseamnă „regulamentat” și se referă la decizia TAS care a confirmat vedictul FRF de a nu acorda licența grupării bănățene.
„Acel «regulat», care a ieșit în evidență, venea ca răspuns la declarațiile domnului Iancu («Mircea Sandu e un infractor și o să-l regulez»). În cadrul ședinței, am spus că s-a văzut cine e infractorul, iar acel «regulat», care-l parafraza pe domnul Iancu, înseamnă, de fapt, «regulamentat», pentru simplul motiv că referirea a fost făcută la decizia TAS, una care a confirmat justețea verdictului comisiei de apel a sistemului național de licențiere. Iar acel «i-am tras-o lui Iancu» nu a fost spus la persoana întâi singular, pentru că, în ceea ce privește persoana mea, am câștigat un proces civil cu domnia sa. Acum, în Comitetul Executiv, m-am referit la faptul că TAS, prin hotărârea pe care a luat-o, nu a făcut altceva decât să confirme modul corect în care au judecat membrii acelei comisii de apel. Deci, cine i-a tras-o lui Iancu? Lezând interesele FC Timișoara și ale fotbalului timișorean, s-ar putea spune că «și-a tras-o singur»”, a spus Sandu, pe www.frf.ro.
Șeful FRF se bucură de faptul că a fost dată publicității stenograma ședinței Comitetului Execvutiv al FRF în care s-a decis excluderea Universității Craiova deoarece aceasta dovedește că nu a avut nicio ingerință în activitatea organismelor jurisdicționale ale federației și că el s-a dovedit a fi „garantul independenței CCA”.
„În rest, apropo de stenograme, chiar mă bucur că au fost publicate, fără să mai conteze aici și acum care a fost filiera apariției lor în presă. Se pot observa, printre altele, următoarele aspecte:
– Președintele FRF nu manifestă nici cea mai mică ingerință în activitatea organismelor jurisdicționale și de licențiere ale FRF;
– Prin recomandarea expresă pe care a făcut-o domnului Vasile Avram, președintele FRF s-a dovedit garantul independenței CCA și al respectării Convenției UEFA cu privire la activitatea de arbitraj, deoarece este normal ca președintele CCA să fie unicul responsabil de realizarea delegărilor de arbitri la meciurile din campionatul Ligii I;
– Peste tot în lume, cel care conduce o ședință face propuneri cu privire la punctele de pe Ordinea de Zi supuse votului. Respectând principiile democrației, astfel se procedează și în Comitetul Executiv al FRF. Am făcut o propunere, fiecare membru al Comitetului Executiv votând conform intimei sale convingeri.
Cât despre propunerea statutară de excludere provizorie a SC Fotbal Club U Craiova SA, aceasta s-a datorat acțiunilor reprezentantului clubului amintit, acțiuni nestatutare, repetate, ce au constituit circumstanțe agravante în aplicarea sancțiunilor”, se mai arată în comunicatul președintelui FRF.
Mai multe site-uri au prezentat, marți, stenogramele ședinței Comitetului Executiv din 2011, în care a fost exclusă Universitatea Craiova, în cadrul discuțiilor președintele FRF, Mircea Sandu, cerând dezafilierea grupării oltene și spunând că l-a „regulat” pe oficialul FC Timișoara, Marian Iancu.
„Deci, există două sancțiuni prevăzute în statut. Una care înseamnă suspendarea până la proxima Adunare Generală, care, repet, poate să anuleze, să păstreze sau să majoreze sancțiunea respectivă, și excluderea. După modul în care s-a comportat conducerea clubului respectiv, care nu a înțeles, suntem la opt zile de întârziere, să-și retragă toate acuzațiile, propun să se aplice art. 18, punctul 2: «Comitetul Executiv poate adopta provizoriu măsura de excludere a membrului afiliat în cauză, pe care trebuie să o supună validării primei Adunări Generale a FRF». Dacă sunteți de acord cu această propunere? Este cineva împotrivă? Se abține cineva? – 2 voturi (M. Pălărie și M. Stan) Se aprobă cu 10 voturi pentru, 2 abțineri, excluderea provizorie până la prima Adunare Generală. Deci s-au abținut domnii Marian Pălărie și Marius Stan. Aceasta este hotărârea după care ne conducem. Este dreptul fiecăruia să voteze după cum dorește. Nu aveți niciun fel de presiune din acest punct de vedere”, a spus Sandu în cadrul ședinței.
Stenogramele prezintă și cum a fost înlocuit clubul Universitatea Craiova cu Juventus București în Liga a II-a. Propunerea a fost făcută de președintele LPF, Dumitru Dragomir, care și-a motivat alegerea prin faptul că „e un mort în familia lor” și Juventus București „a promovat jucători la echipa națională în decursul anilor”.
Sursa: MEDIAFAX
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER