„Implantul” numit Piovaccari s-a dovedit a fi un experiment reușit pentru campioana României, chiar dacă vârful nu a ajuns la performanțele din stagiunea trecută ale lui Rusescu. Totuși, italianul a arătat că are un instinct bun în fața porții, demonstrând că în multe momente poate fi util în angrenajul gândit de Reghecampf.
Din vară, aproape sigur Piovaccari va reveni la Sampdoria, formație care l-a împrumutat în Ghencea (Steaua consideră că un transfer definitiv este prea costisitor, lucru recunoscut inclusiv de staff-ul tehnic), astfel că jurnaliștii din Italia îi acordă o atenție sporită atacantului.
„Titlul în România pare a fi în mâinile Stelei. Fosta echipă a armatei s-a impus fără probleme în disputa contra Coronei Brașov, scor 3-0. Cel care le-a dat aripi românilor a fost italianul Federico Piovaccari, vârful deschizând scorul cu ceea ce a reprezenat a 10-a lui reușită stagională. Grație victoriei, Steaua este la doar un pas de un nou titlu, al 25-lea din istorie și al doilea consecutiv, cu Laurențiu Reghecampf pe bancă. Sărbătorirea trofeului ar putea veni încă de la mijlocul acestei săptămâni, când Steaua are o deplasare la Cluj, unde va da piept cu Universitatea„, scriu jurnaliștii de la calciomercato.it.
Interesul gazetarilor din peninsulă pentru Piovaccari este generat și de faptul că acesta este unul dintre puținii stranieri care au dat dovadă de constanță în acest sezon. Dacă în Serie A atacanții născuți în „Cizmă” și-au făcut treaba, având o rată de goluri bună, stranierii au dezamăgit. Astfel, într-un top al reușitelor din sezonul în curs al fotbaliștilor care evoluează în afara Italiei, Piovaccari se situează pe poziția secundă, doar golgheterul lui Feynoord, Graziano Pelle (23 de goluri), marcând mai mult.
„Singurul stranier care a ieșit în luminile rampei în etapa care a trecut a fost Federico Piovaccari. Vârful a deschis scorul pentru Steaua în partida contra Coronei și și-a dus formația cu un pas mai aproape de un nou titlu în România„, notează sportcafe24.com.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER