Problemele pe care CCA le are cu evoluțiile catastrofale ale arbitrilor în ultima vreme par să nu fie destule. Conducerea arbitrajului a dictat două suspendări împotriva lui Marius Avram, nemotivate până pe 2 decembrie, iar după ce arbitrul a solicitat motivarea celor două decizii, șefii CCA au încercat să fabrice dovezile retroactiv. Întrebat la instalarea sa în funcția de președinte al CCA de relația pe care o avea cu fiii lui Vasile Avram, știute fiind conflictele pe care le-a avut cu acesta, Ion Crăciunescu promova egalitatea arbitrilor. Acest lucru nu se întâmplă însă, iar tratamentul la care a fost supus Marius Avram de CCA relevă concret, cu fapte palpabile, acest lucru. CCA a trecut peste observator Pe 22 octombrie, Avram a arbitrat Voința Sibiu – Concordia Chiajna (1-0), meci în care l-a eliminat pe Muzac de la oaspeți pentru două „galbene”. Al doilea avertisment a fost contestat de ilfoveni, iar Avram a primit patru etape de suspendare. Decizia a fost luată fără a se mai ține seama de raportul observatorului Vasile Curt, cel care-l notase pe „central” cu nota 8,3, ce se traduce în „calificativ «bine»”. Arbitrul bucureștean și-a ispășit pedeapsa ratând două etape de Liga I, una de Liga a II-a și una de Cupa României. Aproape o lună mai târziu, pe 20 noiembrie, Avram primește un nou meci: Ceahlăul – Steaua (1-0). În prima repriză nu acordă un penalty Stelei, „ajutat” fiind și de arbitrul de tușă care, conform raportului întocmit de Marian Dorobanțu, i-a spus în cască lui Avram că decizia corectă e aut de poartă. Încă patru etape de suspendare!
Riscă să piardă lista FIFA Interesant este că în regulamentul arbitrilor, la articolul 63, alineatul „B”, se scrie că „retrogradarea unui arbitru se va face dacă acesta însumează mai mult de zece etape în care a fost reținut de la delegări”, dar în cazul arbitrilor FIFA retrogradarea se materializează în scoaterea din rândul celor cu ecuson internațional. Speriat de această perspectivă, Avram s-a adresat în două rânduri CCA, căreia i-a cerut, printre altele, motivarea deciziilor, dar și rapoartele ședințelor în care a fost sancționat și stenogramele acestora. CCA nu i-a răspuns, dar a reacționat. Astfel, abia săptămâna trecută, la mai bine o lună de la meciul Sibiu – Chiajna, observatorul Vasile Curt a primit un e-mail în care i se cere să-și reconsidere poziția referitoare la arbitrajul lui Avram. Forțat de împrejurări, acesta a răspuns comisiei vineri.
Contestația nu e un drept! Tot vineri, adică pe 2 decembrie, Avram a primit două mailuri seci din partea CCA, în care i se comunicau cele două suspendări, adică la 40 de zile distanță după primul meci incriminat! În aceste condiții, arbitrul nu-și mai poate exercita dreptul la contestație pentru că, deși regulamentar are posibilitatea să depună o astfel de cerere în maximum cinci zile de la comunicarea deciziei, el și-a ispășit deja pedeapsa, ba chiar și o parte din a doua!
Nota pe care Avram a primit-o din partea observatorului la Sibiu – Chiajna nu este în conformitate cu realitatea. Arbitrul a avut posibilitatea să se apere, la fel ca și ceilalți care au greșit Ion Crăciunescu, președinte CCA
Toți arbitrii au parte de același tratament, indiferent de hramul pe care îl poartă. Noi de aceea am fost aduși la CCA, pentru a elimina toate lucrurile care au luat-o razna în arbitraj Ion Crăciunescu, președinte CCA
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER