Pe lângă cunoscutele exemple ale lui Obi Mikel, Doumbia sau Thomas Muller, jucători care au fost refuzați de conducătorii din Liga 1 pentru diferite motive, încă un jucător care a trecut prin România a ajuns vedeta peste hotare.
Este vorba de francezul de origine poloneză Laurent Koscielny. Fundașul, în vârsta de 25 de ani, a susținut acum 3 ani probe la CS Otopeni, echipă aflată în acel moment în Liga a 2-a. Conducătorii formației ilfovene l-au respins, iar jucătorul a revenit în Franța, scrie Fanatik. A semnat cu Tours și a fost declarat cel mai bun jucător din liga secundă franceză în sezonul 2008-2009. A ajuns la Lorient, iar după numai un sezon a trecut la Arsenal.
„Tunarii” au plătit 10 milioane de lire sterline pentru transferul său, iar jucătorul a devenit om de bază în echipa lui Arsene Wenger. A jucat 19 meciuri în Premier League și a marcat două goluri, fiind folosit și în meciurile din UEFA Champions League. Laurent Blanc l-a convocat pentru prima oară pe Laurent Koscielny pentru meciul amical cu Brazilia din 9 februarie.
Alte exemple de jucători care au fost refuzați de cluburile din România:
Zoran Tosic Zoran Tosic a fost foarte aproape de a semna cu Poli Timișoara. Însă, așa cum ne-au obișnuit echipele românești, bănățenii au refuzat să plătească 400.000 de EURO în schimbul transferului. Ulterior, mijlocașul a intrat în atenția lui Manchester United, iar în iarna anului 2009 Tosic a semnat cu gruparea de pe Old Trafford. În urma afacerii, Partizan Belgrad a încasat în jur de 17 milioane de EURO. Însă sârbul n-a reușit să-și facă loc printe vedetele „diavolilor roșii” și, în ianuarie 2010, a fost împrumutat la Koln, unde a reușit să iasă din nou în evidență. Acum, sârbul joacă la TSKA Moscova.
Seydou Doumbia La începutul lui 2008 nu a fost bun nici pentru echipa secundă a Rapidului. La sfârșitul lui 2009, Chelsea a înaintat o ofertă de 22 de milioane de euro pe el. Îl cheamă Seydou Doumbia și este un atacant ivorian de 21 de ani.
Să se fi metamorfozat jucătorul într-un singur sezon? Când Doumbia a sosit să dea probe în Giulești, echipa mare era în cantonament în Portugalia, așa că s-a pregătit la formația secundă. Ivorianul a stat puțin prin România, iar Mircea Rednic, antrenorul de atunci al Rapidului, n-a fost impresionat de atacant. Pe atunci, „Puriul” trăgea tare de un alt vârf, Ibrahim Salou, care a refuzat însă ofertele giuleștenilor. CV-ul lui Salou era, ce-i drept, mult mai „sănătos” decât cel al lui Doumbia, venit de undeva din Japonia. Respins de Rapid, ivorianul a ajuns la Young Boys Berna. Fără să fie titular (a prins primul „unsprezece” doar de opt ori în cele 32 de apariții), a devenit golgheterul primei ligi din Elveția în sezonul trecut (20 de reușite, plus 10 pase decisive). Au urmat convocarea la naționala mare a Coastei de Fildeș și, implicit, ofertele. TSKA Moscova a plătit pentru el 15 milioane de euro.
John Obi Mikel Rapid a mai ratat, acum câțiva ani, un fotbalist ajuns la Chelsea: John Obi Mikel le-a fost propus în iarna lui 2005, dar a fost refuzat pe motiv că nu făcea față la terenurile proaste și la frigul din România. „Le-am spus că îi pot aduce pe Mikel și Taiwo, ultimul – acum la Marseille. Iar Mikel accepta să vină și la probe, și pe un salariu de doi lei”, declara impresarul Eugen Stănculescu.
Thomas Muller În urmă cu 3 ani nu a fost bun pentru echipele din Liga 1. Acum are o valoare de piață de 23 de milioane de euro. Starul lui Bayern Munchen a fost foarte aproape de campionatul românesc în 2008, dar Rapid, Dinamo, Steaua, FC Timișoara și CFR Cluj au considerat că jucătorul nu are valoare. „L-am propus pe Thomas celor mai puternice echipe din Liga 1. Cluburile ar fi trebuit să-i plătească doar salariul! Știți ce mi-au spus? „Lasă-ne, bre, cu fotbaliști de la echipa a doua a lui Bayern! Ce să facem cu el?”, a spus Szasz Stefan, agentul care l-a adus în România.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER