Fotbaliștii din Liga I au intrat în „grevă japoneză”, însă LPF încearcă să „sufoce” protestele jucătorilor prin amenințări la adresa președinților formațiilor din Liga I.
Principala nemulțumire a fotbaliștilor este tratamentul de care se „bucură” din partea comisiilor: este vorba în special despre Comisia pentru Soluționarea Litigiilor, condusă de Valentin Cocean. Un exemplu de tratament defavorabil fotbaliștilor este întârzierea eliberării deciziilor de schimbare în „liber de contract” a statutului jucătorului, în urma litigiilor cu cluburile.
Drept urmare, aceștia au decis să poarte banderole albe la meciurile din această etapă, dar și să apară în fața spectatorilor cu un banner prin care să atragă atenția asupra abuzurilor la care sunt supuși.
ProSport a aflat că Vali Alexandru (secretar general al LPF) încearcă să „spargă” greva prin amenințări adresate șefilor de club din Liga I. Observatorii partidelor le-au transmis conducătorilor echipelor gazdă că riscă să piardă meciurile la masa verde, dacă le vor permite fotbaliștilor să protesteze pe gazon.
„Da, am auzit și eu că Vali Alexandru pune presiune pe conducători pentru a opri protestul AFAN. Am încredere însă că fotbaliștii din Liga 1 sunt uniți și nu vor renunța la o acțiune legitimă. Nu există nicăieri în regulamen vreo prevedere pe care să se poată baza Liga pentru a dicta măsuri împotriva fotbaliștilor„, a declarat pentru ProSport Emilian Hulubei, vicepreședinte AFAN.
În primele două partide ale etapei a XIV-a, Petrolul Ploiești a fost singura formație care a decis să nu protesteze.
„Ne-am simțit trădați pentru că jucătorii Petrolului nu vor să ni se alăture în demersul nostru. Din ce am înțeles este din cauza domnului Răchită! Acum nu este un protest, doar am cerut respect și nimic mai mult„, a declarat Robert Ilyes la finalul partidei Petrolul – FCM, scor 0-1.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER