INCREDIBIL** Un club din Liga 1 a investit PATRU milioane € în stadion, dar a făcut o gafă uriașă! Unde ar putea juca echipa sezonul viitor

Amenințată cu retrogradarea, echipa de la malul Dunării se confruntă cu o problemă și mai dificilă decât locul 17 ocupat în prezent: riscă să nu primească licență pentru viitorul sezon de Liga I. Dacă reușește să se mențină totuși în primul eșalon, Clubul Sportiv Turnu Severin va fi nevoit să-și dispute meciurile de pe propriul teren la Târgu Jiu. Motivul e legat de lipsa instalației de încălzire a gazonului de pe Stadionul „Municipal”. În această situație se regăsesc patru echipe din Liga I. Dacă Dinamo și Rapid se pot muta pe „Național Arena”, Viitorul Constanța și CS Turnu Severin nu au variante de rezervă în propriul oraș. „Știu de situația asta, dar cred că se poate rezolva până la finalul campionatului. Mai important e să ne putem salva de la retrogradare”, a comentat antrenorul oltenilor, Jerry Gane.

Gazonul a fost înlocuit în urmă cu 4 ani
„Municipalul” severinean beneficiază de unul dintre cele mai bune terenuri de joc din țară, în urma amplelor lucrări de modernizare demarate în urmă cu 4 ani. Costurile totale s-au ridicat la aproximativ 4 milioane de euro, incluzând reabilitarea completă a tribunelor, montarea a 20.000 de scaune, dotarea arenei cu instalație de nocturnă și tabelă electronică, precum și înlocuirea suprafeței de joc. Nu s-au introdus însă și țevi subterane pentru încălzirea gazonului, ci doar aspersoare pentru udarea acestuia. Viorel Duru, președintele Comisiei de Licențiere din cadrul FRF, susține că a înștiințat cluburile din timp, despre noile prevederi. „Trebuie respectate prevederile din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice. La articolul 39 se specifică faptul că la stadioanele din Liga I este obligatorie funcționarea instalației de încălzire a terenului, din sezonul 2012/2013. Adică în sezonul în care ne găsim această instalație ar trebui să fie funcțională. Noi vom cere la licențiere procesul verbal de constatare că au încălzire a terenului. Sunt cluburi precum Dinamo, Rapid, Turnu Severin și Viitorul Constanța care nu au în folosință un astfel de sistem. Dar pot închiria un alt stadion care are un astfel de sistem. Am întrebat la fiecare club, unii ne-au spus că sunt în probe, alții că le au omologate. Pentru licențiere vor trebui să prezinte documente. Lucrările trebuiau demarcate încă de vara trecută. Până la încheierea procesului de licențiere, la 31 mai, trebuie să fie gata. Până pe 31 martie, cluburile trebuie să facă și dovada că nu au datorii. Severinul poate juca la Târgu Jiu”, a declarat Duru.

Chiar dacă are instalație de încălzire subterană, terenul din Chiajna a fost impracticabil la meciul pe care CS Turnu Severin l-a disputat etapa trecută cu Concordia. Președintele LPF, Dumitru Dragomir, susține că mai multe cluburi au încercat să fenteze regulamentul, deoarece, din cauza costurilor ridicate, nu au dat drumul la instalație. „Recomand cluburilor să rezolve problema terenurilor, pentru că din toamnă nu mai pot juca dacă nu au sisteme de încălzire. Și să nu facă falsuri cu fire trase și fără instalația cumpărată”, a spus Dragomir. Astfel, din sezonul viitor, observatorul de joc va trebui să verifice, înainte de startul meciului, dacă instalația și funcționează.

Deși nu are o situație financiară stabilă, CS Turnu Serverin are nevoie de 120.000 de euro pentru montarea noului sistem. „Avem o problemă din acest punct de vedere, dar noi sperăm să o rezolvăm până la data-limită. Dacă nu, așa cum spune și domnul Duru, putem închiria un alt stadion. Asta ar fi varianta de rezervă, pentru că noi credem că nu se va ajunge aici. Mai sunt și alte probleme de rezolvat și de pus la dosar, dar eu zic că va fi bine și vom lua licența”, crede vicepreședintele CS Turnu Severin, Marian Zaharia.

Din 2014, „Municipalul” severinean va trebui să aibă și 5000 de locuri acoperite, pentru a putea fi omologat pentru Liga I.


Publicat: 01 03. 2013, 11:56
Actualizat: 01 03. 2013, 12:05