„Investesc în fotbal pentru putere și publicitate!”

Medicul specialist Cristian Andrei este convins că ceea ce îi determină pe oameni să investească în fotbal nu este pasiunea pentru sport, ci avantajele pe care le presupune implicarea în acest fenomen. Domnule doctor, care sunt motivele pentru care din ce în ce mai mulți oameni aleg să investească în fotbal? Când o persoană are suficienți bani încât să aibă viitorul asigurat, începe să caute alte obiective de viață. A investi într-o echipă de fotbal presupune mai mulți factori, printre care și crearea unei imagini publice.
Vezi galeria foto - 3 poze

Medicul specialist Cristian Andrei este convins că ceea ce îi determină pe oameni să investească în fotbal nu este pasiunea pentru sport, ci avantajele pe care le presupune implicarea în acest fenomen.

Domnule doctor, care sunt motivele pentru care din ce în ce mai mulți oameni aleg să investească în fotbal?

Când o persoană are suficienți bani încât să aibă viitorul asigurat, începe să caute alte obiective de viață. A investi într-o echipă de fotbal presupune mai mulți factori, printre care și crearea unei imagini publice.

Există un comportament tipic al oamenilor de fotbal din România?
Aș putea spune că da. Unii vor să apară cât mai mult la televizor și să aibă cât mai multă influență asupra persoanelor din jurul lor. Dacă ați observat, ei se atacă reciproc și apoi se împacă numai pentru a-și exercita public capacitatea de confruntare. Oamenii cred că nu vor decât să-și mențină o imagine, însă lucrurile nu stau chiar așa. De fapt, ei au doar o reacție orgolioasă la toate atacurile care li se aduc, vor să demonstreze că au personalitate și capacitatea de a răspunde la provocări.

Sunteți de acord că fotbalul este cel mai iubit sport?

Fotbalul este, de fapt, o replică a societății. Nu el în sine conține microb, ci atmosfera creată în jurul lui. A devenit un adevărat fenomen nu numai în România, ci în întreaga lume. Dar există și excepții. De exemplu, în SUA, sportul cel mai mediatizat este baschetul.

Suporterii au o inteligență emoțională scăzută

Cum explicați comportamentul agresiv al fanilor?
Suporterii sunt victime de spălare a creierului. Pe stadion se adună oameni cu un nivel scăzut de cultură, acesta fiind și motivul pentru care sunt ușor de manipulat. Oamenii care iubesc fotbalul intră într-o transă colectivă. Fotbaliștii, dacă ați observat, intră în atmosfera creată de propriii suporteri și nu se pot abține să nu faulteze, pe întregul parcurs al meciului prezentând un comportament agresiv. Manipularea vine și din partea conducătorilor de cluburi. Ei apar foarte des la televizor pentru a-și menține simpatia și devotamentul suporterilor care în general au o inteligență emoțională scăzută.

Femeile sunt mai inteligente decât bărbații


De ce nu întâlnim acest fanatism și în rândul femeilor?

E simplu. Femeile sunt mai echilibrate și își pun în armonie gândurile cu acțiunile. Știu să iubească mai multe lucruri în același timp și tocmai de aceea sunt mai inteligente decât bărbații.

Publicat: 31 10. 2008, 19:33
Actualizat: 01 11. 2008, 08:50