Astra continuă să treacă printr-o situație financiară dezastruoasă, acest lucru culminând cu faptul că echipa de fotbal este pe ultimul loc în Liga 1, cu doar un punct din 7 meciuri. Jucătorii sunt neplătiți, unii dintre ei nu-și mai dau interesul, dar se pare că salvarea vine tot din interior.
Conform surselor ProSport, oficialii giurgiuvenilor, în special Petre Buduru tatonează terenul și încearcă să-l convingă pe Augustin Oancea, șeful Tinmar Energy, să investească la Astra. Înființată în 2001, societatea sponsorizează formația giurgiuveană încă din 2014, cu aproximativ 700.000 de euro pe sezon.
Augustin Oancea, poreclit „omul de 650 de milioane de euro”, ar fi susținut clubul cu diverse sume de bani și prime în perioadele grele prin care formația din Giurgiu a trecut, mai ales când patronul Ioan Niculae a fost închis, susțin sursele ProSport. Ioan Niculae i-a propus lui Oancea, prin intermediul lui Petre Buduru, să vină alături de el la Astra sau să cumpere clubul în totalitate.
„Oancea a intrat de multe ori în vestiar și le-a dat jucătorilor prime după diferite meciuri. A fost o perioadă grea, dar ne-a ajutat. A fost mereu alături de noi”, susțin surse din cadrul clubului alb-negru.
Astfel, există două variante în acest moment: Oancea să devină patron 100% sau să fie acționar alături de Ioan Niculae.
Ajuns la 47 de ani, Augustin Oancea e unul dintre cei mai discreți oameni de afaceri din România, însă de-a lungul timpului a dus societatea Tinmar Energy la 650 de milioane de euro, de la 15 milioane de euro cât valora în 2007, la șase ani de la apariție.
Tinmar Energy e cel mai mare furnizor privat de energie din România. Ce face de fapt Tinmar Energy? Societatea ia energia de la marii producători și o transferă în halele industriale deținute de cele mai mari companii din România: Metro, Dacia, Lukoil sau Lidl.
Sursele ProSport susțin că la începutul acestui an Augustin Oancea a vrut să-și dezvolte businessul și a negociat pentru cumpărarea spitalului Monza din București, cel care se află în proximitatea Arenei Naționale, tranzacția fiind una strict imobiliară.
Spitalul măsoară 18.000 mp și are 9 etaje, însă familia de antreprenori italieni Salvo ar fi urmat să rămână în continuare chiriași în acest proiect. Nu mai puțin de 40 de milioane de euro ar fi urmat să plătească Oancea pentru acest spital și pentru terenul din jurul lui. Cele două părți însă nu s-au înțeles și afacerea a rămas în impas.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER