Jucătorii Rapidului, revoltați după decizia Adunarii Generale:** „De 10% vom juca și noi!”
Copos susține că, în nume personal și prin intermediul firmelor ANA pe care le deține, a renunțat la 23,5 milioane de euro și că datoriile clubului sunt acum de doar 6,5 milioane
Cu trei voturi pentru și două împotrivă, Adunarea Generală a creditorilor a aprobat ieri planul de reorganizare al clubului Rapid. „Acest lucru s-a întâmplat pentru că noi, eu și firmele din grupul ANA, am renunțat la 23,5 milioane de euro, adică tot ceea ce am investit în ultimii trei ani doar pentru a salva Rapidul. E dureros, dar trebuia să facem acest lucru”, a explicat, în stilu-i caracteristic, George Copos. Finanțatorul clubului din Giulești a precizat că acum datoriile formației sale se ridică la „doar 6,5 milioane de euro” și că „oricine poate vină să plătească aceste datorii și să preia un club de tradiție cum este Rapid”.
Țeapa jucătorilor
Conform planului de reorganizare aprobat ieri, fotbaliștii Rapidului, care sunt înregistrați cu creanțe salariale în dosarul de insolvență, vor primi doar 10% din restanțele financiare. Iar acest lucru se va întâmpla pe parcursul următorilor trei ani. Avocatul Justin Ștefan, cel care îi reprezintă, printre alții, pe Rui Duarte, Surdu, Herea și Roman, a anunțat că va ataca Adunarea Generală de ieri în instanță: „Vom face toate demersurile în acest sens. Chiar dacă restanțele jucătorilor reprezintă 2 % din totalul creanțelor, aceștia vor primi doar 10% din restanțele salariale”. „De 10% o să jucăm și noi”, a apucat să spună, vizibil iritat, fundașul Cristian Oros.
Încă un pas mare până la licență
Pentru ca planul de reorganizare să poată fi aplicat, el trebuie să fie confirmat de către Tribunalul București. „Sper că instanța va înțelege să judece cu celeritate acest plan și sunt convins că îl va aproba”, a spus Copos, care a abordat și subiectul licenței: „Nu mai este nicio problemă și clubul va juca și în sezonul viitor în Liga I”.
Dacă Tribunalul București nu va aproba planul de reorganizare, Rapid riscă să ajungă în situația celor de la FC Bihor. Anul trecut, echipa din Oradea nu a primit licența pentru Liga I după ce nu a putut să facă dovada că instanța îi validase planul de reorganizare. Comisia de Apel a Sistemului Național de Licențiere a dispus, pe 1 iunie 2011, următoarele: „Câtă vreme nu a fost aprobat planul de reorganizare de către judecătorul sindic, nu se poate reține că datoriile clubului solicitant de licență au fost amânate, prin eșalonarea lor într-un program de redresare financiară (…) Comisia refuză acordarea licenței CS FC Bihor Oradea pentru sezonul competițional 2011 – 2012”.
163 de creditori au fost înscriși la masa credală, aceștia solicitând creanțe în valoare de aproximativ 48 de milioane de euro