Juniorii s-au întors acasă. Dinamo a readus în ‘Ștefan cel Mare’ cinci grupe ale Centrului de Copii
Conducerea clubului a readus în „Ștefan cel Mare” cinci grupe ale Centrului de Copii, după ce exilul de pe terenurile de la Granitul, Fizicienilor și Herăstrău i-a făcut pe părinți să-și retragă puștii de Dinamo
Pentru că nu este lumină, iar șefii nu vor să plătească 200 de lei pentru antrenamnte în nocturnă, puștii se pot pregăti numai ziua
Situația la Centrul de Copii și Juniori Dinamo, unul dintre cele mai productive din România este destul de dificilă. Copiii sunt plimbați dintr-o parte în alta, asta după ce Clubul Sportiv Dinamo a luat decizia de a tăia apa, gazele și energia electrică secției de fotbal, măsură luată în urma datoriilor pe care cei de la FC le-au strâns la cota de participare pentru folosirea complexului sportiv și plata utilităților.
Conducerea clubului a fost nevoită să-i mute pe copii pe alte terenuri, iar grupele au fost împărțite. Unii au mers la baza Granitul, alții la terenurile deținute de fiul lui Ioan Andone, în Herăstrău, sau la Fizicienilor. La scurt timp însă, șefii s-au lovit de o altă problemă. Din cauza distanțelor, mai mulți părinți au luat decizia de a-și retrage puștii de la Dinamo, mai mult, chiar și antrenorii au renunțat pentru că erau nevoiți să facă naveta între locații.
A plecat antrenorul care a adus ultimul titlu
Este și cazul unuia dintre cei mai buni profesori de la Dinamo, Eduard Marin, cel care care a reușit să aducă ultimul titlu de campioni pe care CCJ Dinamo l-a cucerit la nivel național, cu juniorii C, în 2012.
De ieri, cinci grupe, cele din care fac parte cei mai mici juniori, cei născuți în anii 2002, 2003, 2004, 2005 și 2006, au fost rechemate la antrenamente, în „Groapă”, pe terenul sintetic din spatele Peluzei Cătălin Hîldan. Chiar și așa, problemele pentru puștii dinamoviști nu s-au încheiat. Pentru că CS‑ul a tăiat lumina, echipele se pot pregăti numai până la ora 17, atunci când se înserează.
Șefii de la fotbal ar putea rezolva această problemă, dar costurile pentru a aprinde nocturna, pentru o singură oră, sunt de aproape 200 de lei. Până acum, șefii nu au anunțat-o pe Elisabeta Lipă că ar fi dispuși la această cheltuială, iar copiii care învață dimineață au probleme în ceea ce privește prezența la pregătire. Așa cum s-a întâmplat în cazul închirierii unor săli sau terenuri acoperite este posibil ca părinții să suporte o pare din cheltuielile legate de aprinderea nocturnei.
Cristi Tănase, șeful
AS Fotbal Team, cel care a investit în suprafața de joc de pe acest teren, a acceptat ca juniorii să intre pe sintetic fără niciun fel de pretenție financiară
Pericol de îmbolnăvire
ProSport a scris în trecut despre riscul la care sunt expuși juniorii mici de la Dinamo. Din cauză că CS-ul a tăiat apa, lumina și gazul, condițiile legate de igienă nu sunt respectate în „Ștefan cel Mare”. Copii cu vârste între 7 și 12 ani sunt nevoiți șă-și facă nevoile în toalete ecologice, iar după antrenament se schimbă pe holuri sau în mașini și fac duș acasă. Imediat după publicarea articolelor, conducerea le-a interzis antrenorilor să mai ducă echipele în „Groapă”. Acum s-a revenit, însă gazele, apa și lumina sunt în continuare sistate.