Invitat la emisiunea AS.RO Live, moderată de Cătălin Oprișan, Laszlo Balint (43 de ani) a abordat mai multe aspecte despre viața și cariera sa, printre care și perioada petrecută la Arad.
Fostul antrenor al „roș-albilor” s-a despărțit de UTA acum două luni și este în continuare liber de contract, urmând a-și găsi, foarte probabil, un nou angajament în această vară. Balint a contribuit la cea mai bună perioadă post-revoluționară din istoria „Bătrânei Doamne”, cu o revenire după 12 ani în Liga 1 și cea mai bună clasare din 1975 încoace, însă tehnicianul simte că nu a realizat tot ce și-a dorit la Arad. „Îmi doresc foarte mult să văd UTA că ajunge o echipă capabilă să se bată la trofee. Eu nu mi-aș fi dorit deloc să întrerupem colaborarea la jumătatea unui sezon, așa a fost să fie. Cumva, simt că mai am de lucru la acel club și sunt convins că, la un moment dat, voi reveni la UTA, pentru că dorința mea este să mă bat cu UTA pentru trofee. Și, în general, am fost un băiat destul de ambițios de-a lungul vieții mele și când mi-am propus ceva, m-am luptat ca să-mi îndeplinesc acele obiective”, a spus fostul „principal” al arădenilor.
Balint a petrecut doi ani și șapte luni pe banca UTA-ei, în momentul plecării sale fiind cel mai longeviv antrenor din Liga 1, pe aceeași treaptă cu Marius Croitoru. Tehnicianul brașovean e de părere că promovarea reușită încă din primul an a fost un aspect cheie al aventurii sale lungi în „alb-roșu.
„Această lipsă de răbdare e cumva specifică românului, noi vrem tot timpul totul și cât se poate de repede. De la bun început, domnul Meszar a știut că ne așteaptă o muncă foarte grea și că tot ce ne dorim să facem presupune timp. Ne-am asumat acest lucru, împreună, dar e adevărat că promovarea a contat foarte mult. Nu știu dacă aș fi rezistat doi ani și jumătate la Arad dacă nu aș fi reușit promovarea din primul an. S-a creat o emulație, munca mea a dat roade destul de repede și înainte să vină pandemia conduceam detașat Liga a II-a, iar jocul nostru readusese foarte mulți suporteri lângă echipă. Toată lumea se declară suporter, dar, din păcate, marea majoritate a echipelor au și o mare masă de suporteri de rezultat.
Iubesc echipa X, dar în momentul în care echipa X pierde, atunci nu se mai duc la stadion până când echipa nu câştigă următorul meci, e exact acea lipsă de răbdare. Ei bine, la UTA, stadionul Motorul, pe care am obținut 10 victorii și un egal în 11 meciuri, transmitea o energie fantastică, atât către mine, cât și către jucători. Acea promovare nu a fost obținută doar de echipă și de staff-ul meu, ci și printr-o unitate fantastică, prin acel spirit care s-a creat în tot orașul, a fost ceva incredibil, un sentiment pe care eu nu l-am mai trăit în viața mea”, își mai amintește Gyuszi Balint.
Deși a avut o relație destul de tensionată cu suporterii pe fianalul aventurii sale la UTA, Balint a făcut o nouă reverență în fața publicului arădean.
„Cred că s-a văzut și la televizor, pe stadion la Arad o să vedeți o atmosferă aparte. O să vedeți familii, oameni de toate vârstele, copii care la sfârșitul meciului dau buzna efectiv pe gazon să-și facă o poză cu jucătorii, cu idolii lor.
Este ceva fantastic, este ceva unic și cred că acest spirit trebuie îmbunătățit și cultivat, pentru că avem nevoie de asemenea echipe, de asemenea cluburi, de o asemenea tradiție pe care să putem să o perpetuăm cumva și în familiile noastre”, mai consideră fostul antrenor al „Bătrânei Doamne”, care se despărțise de teamul de pe Mureș după remiza (1-1, la București) cu Rapidul, echipă pe care Erico et. comp. o întâlnesc mâine la Arad, în play-outul Ligii 1.
În cele 97 de partide pe banca arădenilor în toate competițiile (Liga 2-a – sezon regular și play-off, Liga 1 – sezon regular și play-out și Cupa României), Laszlo Balint are un bilanț de 39 de victorii, 28 de egaluri și 30 de înfrângeri.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER