Laszlo Balint îl laudă pe Toni Petrea înaintea meciului cu FCSB: „Pare că a venit cu acest plus”

Cel puțin din punct de vedere al rezultatelor, pentru UTA meciul cu FCSB vine în cel mai rău moment posibil. Arădenii nu câștigă și nu marchează de patru etape și un alt pas greșit le poate complica situația în zona play-off.

Pe de altă parte, însă, formația lui Laszlo Balint practică un fotbal bun, și-a creat foarte multe ocazii de gol, dar lipsa de concentrare la finalizare și ghinionul o țin într-o pasă proastă de o lună încoace.

„Disciplinați în fața unei echipe cu apetit ofensiv forate ridicat”

În schimb, FCSB a luat 28 de puncte din 30 posibile în ultimele zece runde și e singura ce-i mai ține, cât de cât, „trena” liderului CFR Cluj. „Cred că este cea mai grea deplasare pentru noi. Mergem la FCSB, o echipă în formă, principala contracandidată a CFR-ului din punctul meu de vedere la câștigarea campionatului. Din ce se pare, Craiova a pierdut puțin din elanul pe care îl avea și, cel mai probabil, lupta pentru titlu se va duce în doi. Este clar, apetitul ofensiv al celor de la FCSB este unul foarte ridicat, e – poate – echipa ce atacă cel mai mult în Liga 1.

Are și individualități peste medie, să spunem, capabile oricând să facă diferența într-un joc și s-a văzut nu o dată. Știm foarte bine aceste lucruri și încercăm să rămânem concentrați și focusați pe ce avem noi de făcut. Am insistat în această săptămână foarte mult pe lucrurile pozitive pe care le-am identificat în jocul nostru în ultima perioadă, dar – bineînțeles – am lucrat pe reglarea problemelor legat de eficiența noastră.

O să fie foarte important să fim disciplinați, să știm să ne apărăm, să trecem cu bine peste momentele grele ce vor apărea cu siguranță și am foarte mare încredere în băieți în acest sens”, a spus Laszlo Balint.

„FCSB are vulnerabilitățile sale”

Altfel, antrenorul arădenilor a găsit o asemănare între ultimelor meciuri ale formațiilor care se duelează mâine seară (21,30), pe „Arena Națională”. „În meciul Craiovei cu FCSB am văzut, cumva, un film asemănător cu cel de la partida noastră cu FC Argeș. O echipă gazdă care a atacat foarte mult, a ratat la de mult, iar la final a trebuit să se recunoască învinsă. Fiecare echipă din lume, nu numai cele din România, are și puncte vulnerabile.

Eu cred că le-am identificat pe cele ale lui FCSB, sperăm să fim capabili să și forțăm acolo unde trebuie să forțăm ca să speculăm aceste puncte vulnerabile. Important este tonusul cu care vom ajunge la meci, dar și inspirația jcătorilor, pentru că acest lucru ne-a cam lipsit în multe momente.În astfel de meciuri este extrem de important să fim pragmatici și – bineînțeles – foarte eficienți pe momentul defensiv”, a adăugat „principalul” formației arădene.

„Plus de entuziasm din partea lui Toni Petrea”

Teoretic, plecarea de la echipă lui Edi Iordănescu ar fi trebuit să lase urme asupra randamentului celor de la FCSB, dar, cel puțin până acum, Toni Petrea s-a descurcat excelent. „Să nu uităm că Edi Iordănescu a făcut rezultate în niște condiții foarte dificile, confruntându-se cu probleme de lot, cu acel mini focar de COVID. Cu toate astea, FCSB a reușit să facă rezultate foarte bune.

Dar, și Toni Petrea se pare că a venit cu un plus, nu știu, de entuziasm la nivelul lotului. Bineînțeles că jucătorii au mai lucrat cu el și reprezintă un atuu și acest aspect. Dar, FCSB rămâne FCSB indiferent de antrenorul care stă pe bancă, vorbim de jucători cu calități, în care s-a investit foarte mult. Atât în ceea ce privește sumele de transfer, cât și în ceea ce privește condițiile de care au parte, indiferent din ce punct de vedere privim acest lucru. Nu putem face comparație între noi și ei la nivelul sumelor investite în jucători. Să ne gândim, de exemplu, numai la un Haruț, în care s-a investit foarte mult ca sumă de transfer și care nu a reușit să se impună și mai sunt asemenea exemple. Noi încercăm să scoatem maximum din lotul nostru, toți jucătorii noștri conștientizează că trebuie să-și ridice nivelul dacă vrem să scoatem ceva ca și rezultat din meciul de duminică seară. Iar pentru mine semnalele sunt bune”, a adăugat Balint, care nu vede oportună ridicarea de „baricade” în fața celor de la FCSB:

„Pe lângă faptul că sistemul cu trei fundaș necesită timp și antrenamente pentru a fi implementat cum trebuie, eu nu cred că se impune asta duminică. FCSB nu este o echipă care să vină cu foarte multe mingi înalte, cel puțin pe atacul pozițional și atunci vom avea nevoie de disciplină și de o disponibilitate la efort din partea tuturor jucătorilor în toate compartimentele. Dinamica pe momentul de posesie a celor de la FCSB este una foarte bună și atunci va trebui să știm să ne suplinim și să ne dublăm foarte bine”.

UTA, un singur punct din 9 posibile cu Barbu la centru

Pentru a patra oară în acest sezon, „Bătrâna Doamnă” va fi fluierată de Marian Barbu. Arădenii nu sunt prea încântați de reîntâlnirea cu „centralul” din Făgăraș, cu care au pierdut la Botoșani (1-2) și acasă , cu Chindia (0-2) și a remizat la București, cu Dinamo (2-2). Iar Barbu este cel care l-a eliminat pe Batha în „Groapă” în finalul primei reprize pentru un palmă aplicată lui Torje și tot el nu a dictat un penalty cu Chindia, la hențul lui Iacob în careu, fază la care se accidentase Hora.

„Roș-albii” au aflat cu surprindere vestea că Barbu ajunge și pe „Arena Națională” mâine seară. „Deși a luat și câteva decizii discutabile în ceea ce ne privește, nu avem nimic cu domnul Marian Barbu. Dimpotrivă, suntem convinși că va arbitra corect în meciul cu FCSB. În schimb, suntem puțin surprinși de delegarea unui arbitru, care ne-a mai fluierat de trei ori în primele 17 etape ale acestui sezon”, spune Attila Brosovszki, managerul general al UTA-ei.

Revenind la brigada de la FCSB – UTA, să spunem că aceasta va fi completată de asistenții Mircea Orbule, București și George Neacsu, din Câmpulung Muscel, dar și de rezerva Nicusor Flueran (Craiova). Arbitrii vor fi notați de suceveanul Constantin Gheorghe.

„Motivați de ora de Champions League”

Până la urmă, confruntarea de pe Arena Națională se va juca fără spectatori, duminică, de la ora 21,30. „Suntem motivați și din acest punct de vedere, jucăm la oră de Champions League sau de cupe europene. Evoluăm pe cel mai mare stadion al României, trebuie să fie un stimul suplimentar și acesta. În schimb, nu ne cade bine că jucăm fără spectatori. E un pic confuză această decizie a autorităților, mai ales că s-a făcut acel compromis pentru acele partide care încep înainte de ora 21 ca să se termine normal, era firesc.

Nu aveai cum să scoți spectatorii afară de pe stadion, dar, iată, nu există nici un fel de maleabilitate în ceea ce privește meciurile care încep după ora 21. Astea sunt deciziile, noi nu avem altceva de făcut decât să ne conformăm. Bineînțeles că un asemenea meci ar fi avut un ingredient suplimentar de spectaculozitate dacă tribunele erau populate. Dar, nu vor fi spectatori, nu e oprima oară când jucăm pe Național Arena fără spectatori. Nu este același sentiment, dar trebuie să rămânem concentrați în orice condiții și să nu ne întoarcem cu mâna goală de la București”, a concluzionat Balint, care nu va putea contra celor de la FCSB pe fundașul Marko Vukcevic, în timp ce Hora e incert.

 

 

 

Publicat: 04 12. 2021, 22:41
Actualizat: 04 12. 2021, 22:42