Laurenţiu Reghecampf, aproape de despărţirea de Universitatea Craiova! Antrenorului nu i se reproșează doar rezultatele negative | EXCLUSIV
Mandatul lui Laurenţiu Reghecampf la Universitatea Craiova s-ar putea încheia în această iarnă. Deşi antrenorul nu-şi doreşte acest lucru şi, la finalul partidei de la Mediaş, scor 1-1, a fost extrem de iritat de întrebarea care viza continuitatea sa pe banca tehnică şi încrederea acordată de conducerea clubului, iar contractul său este până în 2023, despărţirea s-ar putea produce chiar înainte de Sărbători.
Aşadar, la fel ca acum doi ani, când oltenii s-au separat de un alt antrenor cu nume, Victor Piţurcă. Dacă atunci ambele părţi au convenit asupra divorţului, de această dată Reghecampf se simte foarte confortabil în postura de antrenor al Universităţii, numai că nu acelaşi lucru se poate spune şi despre conducerea clubului, în frunte cu patronul Mihai Rotaru.
Acesta l-a anunţat deja pe Laurenţiu Reghecampf că, în cazul în care echipa nu intră în play-off, sunt anulate toate primele de joc, care, la Craiova, erau plătite în funcţie de locul obţinut. Spre exemplu, dacă echipa termina pe primul loc, 1 punct era plătit cu 800 de euro, de pe locul 2, cu 600 de euro, şi aşa mai departe.
„Extravaganţele” lui Reghe, tolerate de Rotaru cât timp rezultatele au fost OK
Rezultatele lui Reghe în Bănie au fost mult sub aşteptări, dar, aşa cum a precizat şi Mihai Rotaru în ultima intervenţie publică, nu rezultatele primează la Universitatea în luarea unei decizii vis a vis de banca tehnică.
Astfel, în rândul conducătorilor olteni există o nemulţumire legată de modul cum Reghecampf şi-a desfăşurat activitatea în Bănie. Lui Reghe i se reproşează libertatea excesivă acordată jucătorilor, petrecerile cu lăutari, desfăşurate inclusiv în cantonamentul din Lunca Jiului, acolo unde Reghecampf şi-a permis să organizeze chiar şi o emisiune cu un oarecare blogger „Fiţă cu Adiţă”.
Aşadar, o aşa-zisă „manelizare” a echipei, care, altfel se vrea una „academică”, măcar prin asocierea şi parteneriatul cu instituţia de învăţământ care îi permite folosirea denumirii. Numai Adrian Mititelu îşi permitea să folosească baza din Lunca Jiului în scopuri electorale, etalându-şi echipa alături de candidatul la preşedinţie Mircea Geoană, ori pentru a se mândri cu maşinile personale la ProMotor.
De asemenea, viaţa privată a lui Reghecampf, scandalul şi bălăcărelile permanente cu fosta soţie au afectat şi imaginea clubului din Bănie, aşa cum, foarte probabil, şi-au pus amprenta şi pe munca lui Reghecampf la Universitatea Craiova.
Cât timp rezultatele echipei au fost bune, conducerea clubului a închis ochii, a trecut cu vederea aceste extravaganţe, ieşiri în decor, dar, în condiţiile actuale, toată lumea este convinsă că acest comportament fistichiu se reflectă şi asupra pacursului Universităţii.
Parcurs dezamăgitor al Craiovei
În cele din urmă, inclusiv rezultatele îi sunt reproşate lui Laurenţiu Reghecampf. Chiar dacă jocul a fost unul destul de atractiv, cu excepţia a 2-3 partide, culminând cu penultima, de pe teren propriu, cu UTA, parcursul alb-albaştrilor a fost unul dezamăgitor. În 23 de meciuri la Universitatea Craiova, Reghecampf are 11 victorii, 6 egaluri şi 6 înfrângeri, cu o medie de 1,7 puncte pe meci, aici fiind incluse şi succesele din Cupa României cu echipe de Liga a III-a, Minaur Baia Mare şi ACSO Filiaşi.
Cu echipele din prima jumătate a ierarhiei, Reghecampf are numai 2 victorii, cu Rapid şi Voluntari. Universitatea Craiova nu a mai câştigat de 7 meciuri în campionat, serie pe care o mai avusese şi la începutul anului, cu Cornel Papură pe bancă, dar atunci pierduse un singur meci din cele 7, iar acum s-au strâns 3 eşecuri. În acest moment, Universitatea Craiova este la este în Top 6, dar tremură pentru prezenţa în play-off. Comparând din punct de vedere statistic, Cristiano Bergodi a fost demis de la Universitatea Craiova deşi avea o medie excelentă, de 2,33 puncte pe meci.
Cu ochi buni nu este privită în Bănie nici alăturarea lui Basarab Panduru staff-ului tehnic al lui Reghecampf, de la venirea acestuia echipa câştigând un singur meci.
La fel, deşi nu a avut ocazia de a-şi forma un lot conform propriilor alegeri, lui Reghecampf i se reproşează aducerea lui Alexandru Creţu, cel pentru care antrenorul a insistat şi chiar a mulţumit public conducerii pentru „efortul făcut” pentru a-l aduce în Bănie, iar prestaţiile acestuia au fost extrem de modeste, în condiţiile în care el are şi o vârstă înaintată, aproape 30 de ani. Deşi Creţu apare acum pe aşa-zise liste de transferuri, acesta va continua la Universitatea Craiova, la fel ca şi Ionuţ Vână, ambii evoluând deja la două echipe în acest sezon.
Reghecampf a simţit presiunea conducerii şi în ultimul timp a venit cu diverse pretexte pentru rezultatele slabe, precum absenţele din lot sau arbitrajele potrivnice, deşi numai doi jucători importanţi au lipsit, Găman şi Houri, în condiţiile în care lotul Universităţii este unul stufos, iar deciziile arbitrilor nu şi-au pus neapărat amprenta pe parcursul formaţiei din Bănie.