Universitatea Craiova a rămas fără antrenor principal, după demiterea lui Corneliu Papură din funcţie, în urma celor şapte meciuri fără victorie. Mihai Rotaru se afla în tatonări cu Laurenţiu Reghecampf chiar înainte de meciul cu FC Argeş, cel care i-a fost fatal lui Papură.
Deşi Dumitru Dragomir a declarat că „pista” Reghecampf este exclusă pentru olteni, antrenorul având oferte din altă parte şi nu doreşte să revină în Liga I, Mihai Rotaru mai dă şanse acestei variante, care ar fi agreată şi de majoritatea suporterilor, deoarece este în discuţie un antrenor cu CV, cu performanţe.
Totuşi, Mihai Rotaru are o listă destul de lungă de tehnicieni pe care o analizează, cu elemente pro şi contra, precum şi în funcţie de disponibilitatea fiecăruia de a veni în Bănie. Finanţatorul ia în calcul şi antrenorii din cercul său de amici, iar această calitate o au, pe lângă Laurenţiu Reghecampf, şi Cosmin Contra şi Adrian Mutu.
„Guriţă” este liber de contract, are experienţă, cunoaşte campionatul, are în portofoliu inclusiv mandatul de selecţioner al României şi a discutat şi în ultima perioadă cu Mihai Rotaru. Numai că el nu se află deloc în graţiile suporterilor olteni, din cauza statutului de dinamovist, care i-a fost alipit şi chiar pe care şi l-a asumat, iar în Bănie nu se mai doreşte un alt antrenor care să fie contestat din start de fani, aşa cum s-a întâmplat cu Cornel Papură.
Un alt antrenor cu care Mihai Rotaru este prieten este Adrian Mutu, selecţionerul naţionalei de tineret. „Briliantul” şi-a exprimat deschis dorinţa de a antrena „zi de zi”, munca de selecţioner nefiind una care să-i ofere provocări dese. Mutu nu ar zice nu unei colaborări cu Craiova, ba chiar ar fi încântat de propunere, dar momentul nu este unul ideal. Atât pentru că parcursul şi lotul Craiovei nu sunt pe măsura obiectivului impus, acela de a câştiga titlul, dar şi pentru că mai sunt mai puţin de două luni până la Europeanul de tineret, competiţie pe care Adi Mutu nu ar dori să o rateze. Mutu ar prefera să preia din vară o echipă de club, mai ales una cu pretenţii, precum Universitatea Craiova.
Aşa cum ProSport a anunţat recent, antrenorul Chindiei Târgovişte, Emil Săndoi, nu se află pe lista Universităţii Craiova, revenirea sa în Bănie fiind exclusă în acest moment.
Chiar dacă are mai mulţi prieteni printre tehnicienii români, Mihai Rotaru şi-ar dori să separe „afacerile de prietenie” şi ar merge mai degrabă pe mâna unui antrenor de peste hotare. Iar pe lista pe care o întocmeşte în această perioadă Rotaru, ajutat de sfătuitorii săi, se află mai multe nume de antrenori străini.
Problema principală este că ne aflăm în plin campionat, iar calendarul este extrem de încărcat, cu meciuri din trei în trei zile, iar un tehnician de peste hotare ar avea probleme de adaptare, de cunoaştere a campionatului şi a lotului Universităţii. Cu toate aceste riscuri, finanţatorul oltenilor înclină să aducă un antrenor străin, mai ales că rezultatele cele mai bune le-a avut cu astfel de tehnicieni.
Cu Devis Mangia pe bancă, Universitatea Craiova a câştigat Cupa României, în 2018, iar cu Cristiano Bergodi la cârmă, oltenii s-au luptat pentru câştigarea campionatului până în ultima etapă a sezonului trecut, ratând in extremis titlul, în meciul cu CFR Cluj. Totuşi, nici Mangia, acum selecţioner al Maltei, şi nici Bergodi nu sunt agreaţi pentru un come-back în Bănie. Pista „portugheză” este studiată de Marcel Popescu, managerul general al clubului din Bănie având relaţii în această zonă, de unde a adus mai mulţi jucători în România de-a lungul timpului, în timp ce Sorin Cârţu rămâne fidel şcolii italiene. De preferat ar fi pentru olteni un antrenor străin care a mai antrenat în Liga I şi cunoaşte cât de cât campionatul.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER