Le merge bine în deplasare. Steaua este neînvinsă în meciurile de „afară” în Liga 1 de un an și jumătate

  • Steaua a continuat seria meciurilor fără înfrângere, după o remiză albă cu ACS Poli Timișoara
  • Campioana a strâns nu mai puțin de 28 de partide consecutive în care nu a cunoscut gustul eșecului în Liga1, iar în meciurile din deplasare invincibilitatea durează de aproape de un an și jumătate

Pe 26 noiembrie 2012, FC Brașov a învins cu 3-1 echipa condusă de Laurențiu Reghecampf la capătul unui meci cu patru penalty-uri acordate de Marius Avram. Centralul a împărțit frățește numărul de lovituri de pedeapsă, însă Rusescu nu a putut concretiza ambele șanse. De cealaltă parte, Batin și Buga nu l-au iertat pe Tătărușanu de la punctul cu var. A fost o partidă în care în poarta roș-albaștrilor au marcat fotbaliști veniți la Brașov din curtea rivalilor: Georgian Păun (Dinamo) și Mugurel Buga (Rapid). Pentru Steaua, pasul fals venea după umilința suferită în fața lui VFB Stuttgart pe Național Arena (1-5). De la acel meci, s-au adunat 23 de partide în care echipa din Ghencea nu a plecat învinsă dintr-o deplasare din campionatul intern. Din etapa cu numărul 18 a sezonului 2012-2013 și până ieri, campioana României a obținut 13 victorii și 10 egaluri, învingând în două rânduri și pe terenul lui Dinamo (2-0 și 2-1). 


1,69 – media de goluri marcate de Steaua în deplasare de la momentul eșecului cu FC Brașov


Echipa de start a Stelei din meciul de la Brașov

Tătărușanu- Martinovic, Chiricheș, Gardoș, Pârvulescu – Bourceanu, Prepeliță – Chipciu, Tănase, M. Costea – Rusescu

Echipa de start a Stelei din partida cu ACS Poli

Tătărușanu- Varela, Szukala, Gardoș, Pârvulescu – Prepeliță, Sânmărtean(cpt) – Popa, Stanciu, Chipciu – Piovaccari  


4,2 milioane de euro – diferența între cotele de piață ale celor două „11” de start. Cel din noiembrie 2012 a valorat 25,9 milioane, în timp ce titularii de aseară se ridică la 21,7 milioane


6 jucători au fost implicați în ambele întâlniri

După plecarile lui Novak Martinovici, Vlad Chiricheș, Alexandru Bourceanu, Raul Rusescu și după trecerea pe linie moartă a lui Mihai Costea, au fost transferați Fernando Varela și Federico Piovaccari, iar cuplul de fundași centrali Szukala-Gardoș a câștigat în omogenitate. În privința meciului de aseară, titularizarea lui Paul Pârvulescu a venit ca urmare a prestațiilor mai puțin bune ale lui Iasmin Latovlevici, în timp ce suspendarea lui Pintilii i-a adus un loc între titulari lui Andrei Prepeliță. Pe lângă aceștia, alți patru fotbaliști au fost prezenți pe teren și la acel 1-3 de la Brașov și în meciul cu ACS: Tătărușanu, Gardoș, Popa, Chipciu.

Programul deplasărilor rămase în această ediție de campionat

  • Etapa 28 – Viitorul – Steaua
  • Etapa 31 – U Cluj – Steaua
  • Etapa 33 –  Petrolul – Steaua 

Record all-time – 63 de meciuri consecutive

În raport cu actuala serie, istoria clubului a consemnat un singur moment în care actuala performanță reușită de echipa lui Reghe a fost depășită. Steaua aduna 63 de meciuri fără înfrângere în competiția internă, în meciurile considerate în deplasare, între 17 august 1986 și 21 aprilie 1990. Interesant este că chiar o echipă din Timișoara a întrerupt performanța remarcabilă a steliștilor, după ce Politehnica învingea cu 4-2, în etapa cu numărul 25 a ediției 1989-1990 a Diviziei A.

Articol scris de Cătălin Rusu

Publicat: 06 04. 2014, 23:01
Actualizat: 06 04. 2014, 23:02