Legea lui Burleanu, avantaj major pentru CSA Steaua! Schimbă FRF numărul de echipe ca să bage clubul lui Talpan în Liga 1?! | SPECIAL
Răzvan Burleanu, președintele FRF, a confirmat informația Prosport, conform căreia sistemul competițional din Liga 1 va fi schimbat din sezonul 2021-2022 și va avea 16 echipe. Șeful Federației a găsit 4 argumente pentru această schimbare. Un al cincilea a fost identificat de ProSport și e reprezentat de promovarea succesivă a celor de la CSA Steaua.
Astfel, dacă sistemul competițional va fi schimbat începând cu sezonul 2021-2022 ar însemna ca 4 echipe să promoveze direct din Liga 2 în primul eșalon. Printre argumentele lui Burleanu este și cel reprezentat de echipele de tradiție, care ar fi ajutate să intre în Liga 1.
CSA Steaua ar fi avantajată
CSA Steaua poate profita de noul regulament, dacă până în sezonul 2021-2022 va promova an de an din Liga 4 până în Liga 2. Apoi, din al doilea eșalon i-ar fi, teoretic, mai ușor să ajungă în prima ligă, ținând cont că vor promova direct 4 echipe.
Roș-albaștrii merg perfect în Liga 4, unde au 16 victorii din tot atâtea meciuri și, cel mai probabil, vor promova. Echipa antrenată de Daniel Oprița și Iulian Miu va trebui să joace barajul cu învingătoarea seriei de pe județul Giurgiu.
Adversari dificili în Liga 3
Dacă vor promova anul acest în Liga 3, steliștii ar putea fi repartizați sezonul viitor în una dintre cele cinci serii. Cel mai probabil ar fi trimiși în Seria 2 sau Seria 3, unde sunt echipele din partea de sud a țării.
În acest moment, cele mai periculoase echipe din Seria 2 sunt Unirea Slobozia, CS Afumați, Mostiștea Ulmu și CS Tunari. Cu ultima echipă, Steaua chiar a jucat un amical miercuri pe care l-a și câștigat, scor 3-0. Echipele mai sus menționate au avantajul că sunt finanțate de consiliile locale de care aparțin.
Din Seria 3, cele mai dificile adversare ar fi AFC Progresul Spartac, CSM Slatina și CS Universitatea Craiova II.
Continuă transferurile la Steaua
Steaua a schimbat strategia falimentară din precedentele două sezoane, când a ratat promovarea la mustață! Înaintea acestui sezon s-a reorientat mai mult spre jucători cu experiență, cu ștate vechi în primele ligi din România. Același model a fost implementat de Rapid, echipă care a promovat an după an din Liga 4 până în Liga 2, unde e în prezent. Giuleștenii i-au transferat încă din al patrulea eșalon pe Ștefan Ciuculescu, Doru Bratu, Daniel Pancu și Daniel Niculae, jucători importanți în fotbalul românesc.
Roș-albaștrii vor să meargă pe aceeași linie și să mai transfere câteva nume importante pentru barajul din Liga 4 și să pregătească sezonul următor încă din play-off-ul acestui sezon.
Chiar și luna trecută Steaua a bifat două transferuri importante. I-a adus pe Mădălin Mihăescu (31 de ani) și Alexandru Zaharia (29 de ani) de la Petrolul Ploiești, din Liga 2. Ambii au mai colaborat cu Daniel Oprița la Juventus Colentina.
Răzvan Burleanu: „4 argumente pentru un campionat cu 16 echipe”
Răzvan Burleanu a oferit 4 argumente pentru implementarea noului sistem competițional: „Este un subiect mai vechi care se află pe agenda noastră. Am decis acum doi ani să lucrăm cu o firmă renumită din domeniu, HyperCube din Olanda, care a oferit consultanţă celor de la UEFA pe diferite proiecte, cum ar fi creşterea numărului de echipe pentru Campionatul European, formatul pentru competiţiile intercluburi şi altele. Bazându-ne pe această analiză, credem că un sistem competiţional cu 16 echipe pentru viitor în România se potriveşte cel mai mult.
De ce considerăm că este oportun să creştem numărul de echipe? Astăzi, avem investiţii pe care nu le-am mai avut din anii 70-80 în infrastructură, al doilea argument face referire la faptul că avem foarte multe cluburi cu un număr mare de suporteri care au reuşit să ajungă într-o zonă de stabilitate financiară, cele mai multe dintre acestea regăsindu-se astăzi la nivelul ligii secunde. Al treilea argument face referire la faptul că am reuşit în ultimii ani să creştem numărul jucătorilor care practică fotbalul în România, iar aceştia au nevoie la un moment dat să aibă o speranţă de a putea să evolueze pentru unul dintre cluburile de fotbal din România.
Al patrulea argument este cel legat de faptul că vom avea mai mulţi jucători români pe care îi vom regăsi la nivelul ligii I şi cel de-al cincilea argument ţine de dezvoltarea fotbalului prin atractivitatea şi vizibilitatea sa. Cu cât vei avea un mai mare de echipe stabile financiar, care vin din oraşe cu traddiţie fotbalistică, cu atât vei putea să dezvolţi mai bine fotbalul”, a declarat Burleanu.