Lică și Bogaciu rămân în arest

Lică și Bogaciu rămân în arest
  • Publicat:
  • Actualizat:

UPDATE: Vicepreședintele autosuspendat al CCA, Marcel Lică, și arbitrul Aurelian Bogaciu rămân în arest, după ce Curtea de Apel Pitești a admis, luni, recursul făcut de DNA la decizia de eliberare sub control judiciar a lui Lică și a respins recursul la măsura arestării formulat de avocații lui Bogaciu.

Curtea de Apel Pitești a admis recursul formulat de procurorii DNA Pitești la decizia Tribunalului Argeș, de eliberare sub control judiciar a vicepreședintelui autosuspendat al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Marcel Lică, decizie pe care o casează.

De asemenea, magistrații Curții de Apel Pitești au respins ca nefondat recursul formulat de avocații lui Aurelian Bogaciu la măsura arestării preventive a acestuia.

14.00 – Ședința de la Curtea de Apel Pitești, care judecă recursul procurorilor DNA la decizia de eliberare provizorie sub control judiciar a lui Lică, precum și recursul la măsura arestării în cazul lui Bogaciu, s-a încheiat după o oră și jumătate, iar cei doi au fost duși cu cătușe la mâini în arestul IPJ Argeș, decizia instanței rămânând în pronunțare.

"Sunt nevinovat, nu am luat mită, iar cererea mea de punere în libertate sub control judiciar este justificată de mine și de către avocații mei prin faptul că nu sunt un pericol social și nu am cum să influențez, în libertate fiind, celelalte părți implicate în proces", a declarat Marcel Lică în fața magistraților.

"Practic, judecătorul a schimbat încadrarea juridică a faptelor în faza de urmărire penală, ceea ce este ilegal. Și mai este o problemă: acum când se judecă fondul, DNA spune că inculpatul a luat 5.000 de dolari și o cameră la hotel, iar judecătorul spune că Bogaciu a primit o sumă de 10.000 de dolari. O altă problemă este aceea că procurorul spune că Bogaciu este funcționar public, ceea ce nu este adevărat deoarece clientul meu nu lucrează nici la FRS și nici la CCA. Parchetul a făcut o anumită propunere, în condițiile în care spune că Bogaciu este funcționar public, dar judectorul ar fi trebuit să țină seama de realitate, și anume de faptul că nu este", a declarat Florin Doran, avocatul lui Aurelian Bogaciu.

Vicepreședintele autosuspendat al CCA, Marcel Lică, și arbitrul Aurelian Bogaciu au fost aduși, luni, la Curtea de Apel Pitești, care va judeca recursul procurorilor DNA la decizia de eliberare provizorie sub control judiciar a lui Lică, precum și recursul la măsura arestării în cazul lui Bogaciu.

Cei doi au fost aduși din arestul Poliției Județene Argeș în jurul orei 12.00, iar Aurelian Bogaciu a fost așteptat, în fața Curții de Apel Pitești, de soția sa, care este însărcinată și care i-a spus că este alături de el, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Curtea de Apel Pitești a stabilit pentru luni, începând cu ora 12.00, termenul la care va fi judecat recursul formulat de către procurorii Serviciului Teritorial Pitești al DNA la decizia de joia trecută a Tribunalului Argeș, care a admis cererea de eliberarea provizorie sub control judiciar a vicepreședintelui autosuspendat al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Marcel Lică.

Totodată, magistrații Curții de Apel Pitești vor judeca și recursul înaintat de avocații arbitrului de fotbal Aurelian Bogaciu, arestat preventiv pentru 29 de zile de Tribunalul Argeș.

Arbitrul Aurelian Bogaciu a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, în noaptea de 29 spre 30 aprilie, sub acuzația de luare de mită, măsura fiind luată de Tribunalul Argeș la propunerea procurorilor DNA, care emiseseră pe numele acestuia o ordonanță de reținere pentru 24 de ore.

Arbitrul Aurelian Bogaciu este acuzat de către procurorii anticorupție că a primit suma de 5.000 de dolari de la finanțatorul FC Argeș, Cornel Penescu, pentru a favoriza echipa într-un meci disputat cu Universitatea Craiova.

Într-un comunicat transmis, joia trecută, Direcția Națională Anticorupție precizau că procurorii de la Serviciul Teritorial Pitești îl cercetează penal pe Aurelian Dumitru Bogaciu, arbitru de fotbal în lotul divizionar A, pentru infracțiunea de luare de mită în formă continuată.

Potrivit DNA, în 2 octombrie 2008, Aurelian Bogaciu, în calitate de arbitru de fotbal, desemnat de Federația Română de Fotbal ca arbitru principal pentru meciul FC Argeș – Universitatea Craiova, desfășurat în 3 octombrie 2008 la Pitești, a primit de la Cornel Penescu, prin intermediul lui Liviu Făcăleață, suma de 5.000 de dolari pentru a favoriza echipa FC Argeș.

De asemenea, în 19 noiembrie 2008, Bogaciu a acceptat și beneficiat de oferta făcută de Liviu Făcăleață de a fi cazat, cu titlu gratuit, la un hotel din Pitești, în condițiile în care nu fusese delegat să arbitreze în acele zile vreun meci în municipiul Pitești, în scopul favorizării echipei FC Argeș la meciurile următoarele din Liga I, când ar fi fost desemnat de către Federația Română de Fotbal să le arbitreze. Contravaloarea cazării a fost de 374 de lei, precizează DNA.

Arbitrii Marcel Savaniu și Sorin Corpodean și vicepreședintele autosuspendat al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Marcel Lică, au fost arestați preventiv, în 23 aprilie, pentru 29 de zile, de Tribunalul Argeș, sub acuzația de luare de mită.

Tribunalul Argeș a admis, joia trecută, cererea de eliberare sub control judiciar a vicepreședintelui suspendat al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Marcel Lică, iar procurorii DNA au atacat cu recurs decizia.

Potrivit Direcției Naționale Anticorupție, în 23 decembrie 2008, arbitrul Sorin Corpodean a acceptat oferta făcută de Liviu Ilie Făcăleață, arestat în același dosar, de a primi bani și bunuri, iar o zi mai târziu a primit de la acesta suma de 15.000 de dolari americani, precum și bunuri. Banii și bunurile i-au fost remise lui Corpodean pentru prestația din partida FC Argeș Pitești – SC Sporting Club S.A. Vaslui (partidă desfășurată în data de 19 octombrie 2008) și pentru ca, în calitate de arbitru de fotbal al meciurilor din Liga I, să avantajeze prin arbitraj echipa FC Argeș Pitești în meciurile viitoare.

Totodată, banii i-au fost dați lui Corpodean și pentru a acorda o eventuală protecție acestei echipe în cazul în care ar fi fost numit președinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor din cadrul Federației Române de Fotbal.

De asemenea, în 22 noiembrie 2008, în calitate de arbitru asistent, desemnat de Federația Română de Fotbal – Comisia Centrală a Arbitrilor, la meciul FC Argeș Pitești – Oțelul Galați (partidă desfășurată în 23 noiembrie 2008, în municipiul Pitești, în Liga I), arbitrul Marcel Savaniu a acceptat să primească suma de 3.000 de dolari pentru a favoriza la meciul respectiv echipa gazdă, FC Argeș Pitești, ofertă formulată de Liviu Făcăleață, din dispoziția finanțatorului echipei, Gheorghe Cornel Penescu.

În aceeași cauză, în 22 noiembrie 2008, în calitate de observator desemnat de Federația Română de Fotbal la meciul FC Argeș Pitești – Oțelul Galați (partidă desfășurată în 23 noiembrie 2008 în municipiul Pitești), vicepreședintele Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) Marcel Lică i-a cerut lui Liviu Făcăleață suma de 3.000 de dolari pentru a întocmi un raport de observare favorabil echipei FC Argeș Pitești. Din această sumă, Lică a primit 2.000 de dolari, banii fiindu-i dați de Liviu Făcăleață, din dispoziția lui Cornel Penescu.

În dosarul corupției din arbitraj, în 14 aprilie au fost arestați preventiv, pentru 29 de zile, finanțatorul FC Argeș, Cornel Penescu, președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, directorul general al hypermarketului PIC, Liviu Făcăleață, precum și fostul director al OPC Argeș Cristian Libertatu. Cornel Penescu și Liviu Făcăleață sunt acuzați de dare de mită, iar Gheorghe Constantin și Cristian Libertatu de luare de mită. Imediat după aflarea deciziei Tribunalului Argeș de arestare preventivă a celor patru persoane, avocații acestora au făcut recurs, care a fost respins, vinerea trecută, de Curtea de Apel Pitești, astfel că toți au rămas în arest.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Tanti Anica, bunicuța din România care l-a impresionat pe Papa Francisc: 'Papa mi-a făcut o favoare'
Tanti Anica, bunicuța din România care l-a impresionat pe Papa Francisc: 'Papa mi-a făcut o favoare'
Suhaib Meshah a fost declarat MORT! Fostul iubit al Danielei Crudu e dispărut de 3 ani și acum…
Suhaib Meshah a fost declarat MORT! Fostul iubit al Danielei Crudu e dispărut de 3 ani și acum…
Fostul iubit al Danielei Crudu a fost declarat mort! Detalii halucinante
Fostul iubit al Danielei Crudu a fost declarat mort! Detalii halucinante
Ungurii au reacționat imediat după ce Csikszereda a promovat în SuperLiga României
Ungurii au reacționat imediat după ce Csikszereda a promovat în SuperLiga României
Marius Şumudică şi-a dat demisia | VIDEO EXCLUSIV
Marius Şumudică şi-a dat demisia | VIDEO EXCLUSIV
"Dacă mai continuaţi aşa, sunteţi pa". Reghecampf şi Neubert, ameninţaţi de un jucător din lot cu demiterea: "Laur s-a speriat"
O mai ții minte pe Victoria Ruffo? Cum arată acum regina telenovelelor latino, la 62 de ani. Fanii au rămas uimiți
O mai ții minte pe Victoria Ruffo? Cum arată acum regina telenovelelor latino, la 62 de ani. Fanii au rămas…
Dispare garanţia de 50 de bani! Schimbare majoră la punctele de reciclare, ce se întâmplă cu sistemul SGR
Dispare garanţia de 50 de bani! Schimbare majoră la punctele de reciclare, ce se întâmplă cu sistemul SGR
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Bubulino, de azi înainte vom face dragoste ca la Jocurile Olimpice!
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Bubulino, de azi înainte vom face dragoste ca la Jocurile Olimpice!
Cât costă să devii pilot în România. Salariul poate ajunge la 100.000 de euro pe an
Cât costă să devii pilot în România. Salariul poate ajunge la 100.000 de euro pe an
Ceva CIUDAT se întâmplă cu Soarele! Este nemaivăzut de 100 de ani
Ceva CIUDAT se întâmplă cu Soarele! Este nemaivăzut de 100 de ani
Cele două afaceri cu care fiica lui Adrian Ilie vrea să dea lovitura: Din Spania am preluat ideea
Cele două afaceri cu care fiica lui Adrian Ilie vrea să dea lovitura: Din Spania am preluat ideea
Catinca Roman, prima reacție după ce s-a aflat că fiica ei a DISTRUS două apartamente: 'S-au întâmplat niște lucruri...'
Catinca Roman, prima reacție după ce s-a aflat că fiica ei a DISTRUS două apartamente: 'S-au întâmplat niște lucruri...'
Se montează obligatoriu pe mașini. Regulă nouă UE, aplicabilă din ianuarie 2026. Șoferii vor controla direct
Se montează obligatoriu pe mașini. Regulă nouă UE, aplicabilă din ianuarie 2026. Șoferii vor controla direct
Maria a murit de Paște, la slujba de Înviere. Femeia s-a prăbușit la pământ, în biserică. Ce i-a spus preotului înainte să moară:
Maria a murit de Paște, la slujba de Înviere. Femeia s-a prăbușit la pământ, în biserică. Ce i-a spus preotului…
Doliu în Las Fierbinți! Actorul a murit de Paște
Doliu în Las Fierbinți! Actorul a murit de Paște
Console portabile: cum să-ți îmbunătățești experiența de joc
Console portabile: cum să-ți îmbunătățești experiența de joc
Este obligatorie semnalizarea în sensul giratoriu?
Este obligatorie semnalizarea în sensul giratoriu?
Vedeta care a pozat așa alături de nepoțică. La 61 de ani, multe femei se pensionează, dar ea refuză să îmbătrânească. Te-ai prins despre cine e vorba?
Vedeta care a pozat așa alături de nepoțică. La 61 de ani, multe femei se pensionează, dar ea refuză să…
×