Liga 1 sau „liga tuturor posibilităților”. După Steaua, și „U” Cluj are probleme cu identitatea și nu mai poate folosi o denumire istorică
- Un om de afaceri din Cluj a înregistrat denumirea „Șepcile Roșii” la OSIM și le-a cerut oficialilor echipei Universitatea Cluj să nu o mai folosească.
- Dacă cele două părți nu ajung la un consens, „Șepcile Roșii” va fi doar numele unui restaurant desființat.
Universitatea Cluj se confruntă cu o problemă similară cu cea a Stelei. De data aceasta nu sigla clubului sau denumirea echipei sunt contestate, ci „supranumele” echipei clujene. Cunoscută și ca gruparea „șepcile roșii”, echipa ardeleană se vede folosită să nu mai folosească această denumirea, din pricina unui restaurant desființat.
Un om de afaceri din Cluj, Gheorghe Fatol, a înființat în 2008 restaurantul „Șepcile Roșii”. A avut și inițiativa, care le-a scăpat conducătorilor echipei clujene, de a înregistrat acest nume la OSIM. Restaurantul a fost închis nu după mult timp, dar Gheorghe Fatol încearcă să profite de pe urma înregistrării lui.
Zilele trecute acesta a trimis o scrisoare clubului din Liga 1 prin care îi cere să nu mai folosească denumirea „Șepcile Roșii” pe echipamente, autocar sau produse promoționale. Dacă vor în continuare să folosească această denumire, clujenii trebuie să-i plătească o sumă de bani lui Fatol.
Deocamdată clubul clujean s-a conformat și a scos de pe site-ul oficial fotografiile în care pe echipamentul jucătorilor apărea sintagma „Șepcile Roșii”.
O denumire veche de 90 de ani
„U” Cluj a preluat supranumele de „echipa șepcilor roșii” încă din anii ”20, imediat după înființare. Această denumire eu primit-o suporterii formației care erau studenți la medicină și purtau șepci roșii ca un semn distinctiv față de ceilalți studenți. Mai târziu și echipa a fost asociată cu șepcile roșii ale studenților, iar astfel de șepcuțe sunt purtate și acum de unii dintre suporteri.