Lot numeros, soluții puține!** Testul cu Mlada, picat de majoritatea rezervelor Stelei! Cum s-au mișcat roș-albaștrii din linia a doua
Laurențiu Reghecampf nu s-a putut baza în amicalul cu Mlada (0-1) pe mai mulți jucători de bază, indisponibili din cauza convocărilor la echipa națională sau din cauza accidentărilor. Astfel, jucătorii din linia a doua ai Stelei puteau dovedi în partida contra cehilor că sunt soluții viabile pentru partea a doua a sezonului, dar mulți dintre cei care au intrat pe teren au dezamăgit.
Îți prezentăm mai jos evoluțiile celor care au evoluat în amicalul cu Mlada Boleslav:
Stanca – Portarul de rezervă al Stelei aproape că a șomat în prima parte a meciului, dar spre finalul primei reprizei a fost pus la treabă de ocazia lui Sirl. În partea secundă a avut de apărat un singur șut pe spațiul porții și a intervenit excelent în fața unui atacant ceh în minutul 78. Nu i se poate reproșa nimic.
Râpă – Începe să se adapteze la cerințele lui Reghecampf. A urcat mai mult decât în celelalte meciuri amicale, dar fără realizări deosebite. De asemenea, nici nu a ieșit în evidență cu vreo greșeală majoră până în final, când a înscris în propria poartă, presat de Zahustel.
Gardoș – Ținta preferată a lui Reghecampf, fundașul a fost liderul defensivei în absența lui Chiricheș și Szukala. A încercat să iasă din apărare cu mingea la picior și a fost taxat de adversari, prin faulturi dure, dar și de propriul antrenor, care aparent i-ar fi recomandat să nu se aventureze în atac. A părut destul de ezitant la anumite faze.
Bratu – A dovedit că nu poate fi o soluție bună pentru defensiva Stelei în meciurile cu Ajax. Este încă nepus la punct cu pregătirea fizică și a părut ușor lipsit de concentrare la anumite faze.
Latovlevici – Singurul component al defensivei steliste care este sigur de postul de titular a dovedit că este extrem de încrezător în propriile forțe, dar acest lucru putea să-l coste măcar o dată contra cehilor. „Lato” s-a complicat într-o fază banală și le-a acordat adversarilor un corner care putea fi evitat. Rămâne totuși un om de bază pentru Reghecampf, mai ales datorită centrărilor precise pe care le oferă jucătorilor din careu.
Prepeliță – Nu are șanse să prindă primul 11 în fața lui Bourceanu sau Pintilii, dar este clar o rezervă utilă pentru aceștia. Mijlocașul a avut o prestație sigură în linia mediană și a fost la un pas să și marcheze în minutul 40, dar portarul ceh a avut o intervenție miraculoasă.
Filip – Mijlocașul este departe de evoluțiile de la Chiajna. A greșit câteva baloane, dar la plusuri pot fi trecute cele câteva încercări de verticalizare a jocului
Chipciu – Extrem de activ în banda dreaptă, a dinamizat atacul și a colaborat excelent cu jucătorii din atac, dar numai lipsa de abilitate a jucătorilor din avanposturi în fentarea jocului la ofsaid al adversarilor a făcut ca măcar una dintre pasele lui pe culoar să nu se încheie cu gol
Tatu – Atacantul își revine treptat, după îndelungata perioadă de inactivitate. Jocul fără minge al brazilianului este foarte bun și, atunci când primește, reușește de fiecare dată să producă faze utile pentru atacanți.
Mihai Costea – Travaliu bun pentru Nilă, dar, din nou, prea puține realizări. A încercat câteva driblinguri spectaculoase, însă ineficiente.
Nikolic – Dacă unul dintre manageri îl laudă pentru viteza sa, muntenegreanul nu a avut șansa de a se remarca în meciul cu Mlada la acest capitol. În schimb, a avut ocazia de a se remarca în jocul aerian, dar nu a făcut-o și a irosit astfel o bună ocazie de gol în minutul 47.
Năstăsie – A intrat în minutul 61 în locul lui Costea, dar lipsa lui de maturitate în joc s-a văzut imediat. După doar câteva faze a greșit o intercepție și i-a pus pe adversari pe un contraatac supranumeric, din fericire fără consecințe pe tabelă.
Au mai jucat: Roșu, Lupu, Pușkaș