Alice Grasu, managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, a declarat pentru MEDIAFAX că nicio competiție sportivă nu trebuie pornită dacă nu este prezentă o ambulanță dotată corespunzător și că este obligatoriu ca o ambulanță să aibă aparat defibrilator.
„Este obligatoriu ca o mașină de urgență să aibă aparat defibrilator. Noi, serviciul de ambulanță public, avem chiar și pe cele de transport și pe cele de consultații la domiciliu, în funcție de categoria mașinii de urgență sunt și alte dispozitive care pot susține funcțiile vitale. În mod normal, în nicio competiție sportivă nu pornești dacă nu este prezentă cel puțin o ambulanță dotată corespunzător la astfel de competiții. Clubul este cel care contactează un serviciu de ambulanță și cere o mașină dotată corespunzător”, a declarat Alice Grasu, managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, pentru MEDIAFAX..
Polițiștii au ridicat, vineri noaptea, mai multe documente de la sediul Serviciului Puls, care a asigurat ambulanța la meciul Dinamo-Viitorul, dar și de la clubul Dinamo, verificările având loc după moartea fotbalistului Patrick Ekeng.
Cazul decesului fotbalistului camerunez Patrick Ekeng este investigat de către Ofițerii Serviciului-Omoruri după ce au existat informații că ambulanța prezentă la locul tragediei nu era echipată corespunzător. Mai mult, despre medicul de pe ambulanță, care ar fi trebuit să-i acorde fotbalistului primele îngrijiri, se spune că se afla în tribună, mânca semințe și fuma.
„A fost adus cu o ambulanță fără manevre de resuscitare, din câte știm. În stop cardio-respirator la Camera de Gardă. S-au inițiat manevre de resuscitare care au durat o oră și 30 de minute. Au rămas fără rezultat”, a spus Cristian Pandrea, medic Spitalul de Urgență Floreasca
Polițiștii vor să afle de ce ambulanța a intrat abia după trei minute pe teren, dar și cum organizatorii au permis ca meciul să se dispute deși ambulanța de la stadion se pare că nu era dotată cu defibrilator.
Mediafax
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER