Paul Pârvulescu (27 de ani) joacă la FC Voluntari, dar în ultima perioadă a fost accidentat. „Am avut o problemă la tendonul lui Achile. Riscam să fac o operație, să mă curețe, dar nu a fost nevoie. Am început antrenamentele”, spune fundașul stânga care a câștigat două titluri de campion cu Steaua, în 2013 și 2014. Pentru ultimul dintre ele, Pârvulescu a jucat de 15 ori în Liga 1 și a dat un gol. Una dintre partide este Steaua – FC Vaslui 0-1, din 11 aprilie 2014. E meciul cu cântec și cu viruși misterioși la stomac câștigat de oaspeții cotați cu 21 la victorie de casele de pariuri. „S-au vehiculat foarte multe atunci. Că a fost blat, că nu știu ce. Era Reghe antrenor, poate că fiind nașul copilului meu, cu mine se făcea legătura cel mai ușor”, spune jucătorul în timp ce încearcă să-l liniștească pe finul lui Reghecampf care se joacă gălăgios în preajma sa.
11 aprilie 2014. După o săptămână în care au amenințat că nu vor veni la București din cauza salariilor neplătite, jucătorii titulari de la FC Vaslui s-au suit în autocar imediat după prânz, în ziua meciului, și au pornit spre București, cale de 318 kilometri. Cu o oră și jumătate înainte de startul partidei din Ghencea, când orice echipă civilizată e deja sosită de mai bine de jumătate de oră la stadion, autocarul celor de la Vaslui trecea în trombă pe lângă Arcul de Triumf. Mai avea un drum de cel puțin 20 de minute până în Ghencea, unde o aștepta liderul neînvins în Liga 1 în primele 26 de etape: Steaua.
Reghe: Chipciu și Pârvulescu, printre cei mai grav afectați
Echipa lui Liviu Ciobotariu nu avea, practic, nicio șansă în fața liderului. Totuși, cineva paria pe cota generoasă de 21 acordată lui FC Vaslui, astfel că bookmakerii au blocat partida. Printre pariori, chiar și cu o sumă mică, s-a numărat și fratele președintelui de la Vaslui, Ciprian Damian.
„Fratele meu a spus că simte că se va sparge într-un fel tensiunea asta și că-i batem. I-am spus să pună 100 de lei pe 2 solist. Nu a avut însă curajul să joace atît, dar a pus 50 de lei” Ciprian Damian, președinte FC Vaslui, după meci
Paul Pârvulescu a jucat contra lui FC Vaslui până la pauză, iar în repriza a doua i-a lăsat locul lui Latovlevici. Tot atunci a ieșit și Alex Chipciu. În locul său a intrat tânărul Răzvan Grădinaru. Vaslui a câștigat cu 1-0 prin golul lui Temwanjera din minutul 88. Pârvulescu într-un efort generos de a recupera mingea din fața lui Antal
La final, antrenorul Laurențiu Reghecampf a venit la flash-interviul Dolce Sport și a declarat:
„Popa, Tătărușanu, Pârvulescu, Chipciu au luat un virus, au stat numai pe toaletă, au vomitat, au avut o stare proastă. Sperăm să-i refacem pe băieți până joi”.
Popa nu a jucat deloc, Tătărușanu a stat pe banca de rezerve. A doua zi, pe listă jucătorilor afectați a apărut și numele portarului macedonean Bogatinov. În urma faptului că presa a speculat un posibil aranjament, mascat de povestea cu gastroenterocolita, Laurențiu Reghecampf a făcut o conferință de presă, luni, la 3 zile distanță. Fără a aduce vreun document medical, antrenorul care a revenit la Steaua pe 4 decembrie 2015 a preferat să-i critice pe jurnaliști și să anunțe deschiderea unei „anchete epidemiologice”. De atunci, s-a așternut o tăcere de 17 luni.
Contactat de ProSport vineri, 4 decembrie 2015, Paul Pârvulescu ținea bine minte detaliile zilei în care a luat un virus stomacal:
„Am mâncat seara, înainte de meci. Nu știu ce. Ei zic că am fi mâncat la prânz la stadion și ar fi fost ceva virus. O femeie de la stadion bolnavă, una dintre femeile de serviciu. Noi aveam bucătarul, ajutorul de bucătar și femeile de serviciu. Cum terminam de mâncat, veneau pe acolo. Ei au spus că una dintre ele ar fi avut un virus”.
Cum te-ai simțit? Știu că m-am simțit foarte rău. Toată noaptea am stat pe WC. Și dimineața mi-a fost rău, am vomitat. Apoi, știi și tu senzația aia, când vomiți te simți mult mai bine. Te simți slăbit oarecum, dar te simți bine. Și am zis că vreau să joc. (n.red. – Reghecampf) M-a întrebat: „Băi, cum ești? Poți să joci?”. Apoi, a vorbit cu doctorul și mi-a făcut unele injecții, mi-a dat niște vitamine și i-am zis că pot să joc.
Paligora? Da.
Ce ți-a făcut? Vitamine, cred. Probabil, B-urile. Habar n-am.
Apoi? Am zis: „Da, pot să joc!”. Pe parcursul primei reprize, mă simțeam din ce în ce mai slăbit. Eram deshidratat. La pauză, am cerut schimbare. El (n.red. – Reghecampf) nu voia să mă schimbe că jucam destul de bine în prima repriză. Am cerut eu schimbare la pauză. Asta a fost povestea mea.
„Am mai pățit chestia asta o dată, la Varșovia, înainte de meciul cu Legia. Când am ajuns la Varșovia, ne-a dus la un restaurant vis-a-vis de hotel și am mâncat niște fructe de mare. Vă dați seama, fructe de mare înainte de meci… Ne-a pus pe fiecare să comandăm ce vrem. Știu că am fost foarte rău. N-am făcut antrenamentul oficial, abia în ziua meciului la antrenamentul de 30 de minute cu Toni (n.red. – secundul Toni Petrea) m-am antrenat” Paul Pârvulescu
Nașul și finul nu se potrivesc. Reghe: „Nu mi-a zis”. Pârvulescu: „I-am zis”
Povestea lui Pârvulescu pare plauzibilă și compatibilă cu declarațiile lui Reghecampf de la flash-interviul de după meci. Un detaliu nu se potrivea, însă, față de varianta antrenorului său. Pe 15 aprilie 2014, la 4 zile după meci, Reghecampf a ținut să intre la Dolce Sport pentru a critica sondajul în care 61 dintre telespectatorii postului votaseră că meciul cu FC Vaslui a fost blat. La un moment dat, antrenorul a spus:
„Piovaccari s-a simțit slăbit, el are și un corp mai puternic și a crezut că poate juca, mi-a ascuns că are probleme. Nici Chipciu nu mi-a zis nimic, doar la pauză. Nici Pârvulescu nu mi-a zis”
Pârvulescu zice, însă, că i-a zis despre simptome nașului copilului său! Potrivit fundașului, Reghecampf l-a întrebat dacă poate juca, iar el i-a răspuns că da, așa că antrenorul l-a rugat pe doctorul Paligora să-i facă injecții cu vitamine. Apoi, l-a titularizat. O scăpare, veți spune.
Radu Paligora, Laurențiu Reghecampf și Marius Ianuli, la pauza meciului
Mărturia sub jurământ care-l contrazice pe Reghecampf
Să vedem, însă, ce zice doctorul Paligora. Fani ai Stelei, puțină atenție! Urmează mărturia făcută în tribunal, sub jurământ cu mâna pe Biblie, de doctorul care a lucrat 8 ani la Steaua. Pe 17 noiembrie 2015, chemat ca martor în procesul intentat de Laurențiu Reghecampf unuia dintre jurnaliștii care au sesizat coicidențele bizare de la meciul cu Vaslui, Paligora a declarat în fața judecătorului:
„Am avut un număr mare de cazuri de jucători afectați. Acest număr mare se explică prin faptul că, la unii dintre fotbaliști, simptomele au debutat la încălzire sau după încheierea partidei. De exemplu, la Pârvulescu simptomele s-au instalat după meci”.
Serios? Ne mai uităm o dată la declarația lui Reghecampf de la Dolce Sport, din playerul video, citim din nou spusele lui Pârvulescu și ne întoarcem la mărturia lui Paligora! Doctorul luat de Reghecampf în Arabia Saudită la Al Hilal a fost întrebat de judecătoare și a confirmat numele: „Pârvulescu”.
Pârvulescu, bolnavul de dinainte de meci, sau Pârvulescu, bolnavul de după meci?
900.000 de români au urmărit, în direct, pe Antena 1 meciul Steaua – FC Vaslui. Lor li se adaugă telespectatorii Dolce Sport. Practic, peste un milion de oameni au asistat la o partidă care s-a terminat cu o farsă. Ei, dar și milioanele de cititori care au urmărit ulterior știrile despre enterocolita de la Steaua, au acum dovada că în povestea virusului cineva minte de îngheață apele!
Și nu e singura minciună.
Trecem la Alexandru Chipciu. După meci, Reghecampf l-a nominalizat printre cei patru jucători cel mai grav afectați de virusul stomacal. Potrivit antrenorului, ei duseseră greul toxinfecției, vomitând și defecând în repetate rânduri.
La tribunal, Radu Paligora – pe care Reghecampf l-a contactat insistent în ultimele zile pentru a se întoarce la Steaua de la Pandurii – a pomenit numele lui Chipciu. Citiți cu atenție:
„Jucătorul Chipciu s-a prezentat în pauza dintre încălzire și începutul meciului acuzând senzație de greață și balonare. Nu l-am oprit să joace!”
Greață și balonare cu un sfert de oră înainte de meci, spune Paligora. „A stat numai pe WC și a vomitat”, declarase Reghecampf. Chipciu încearcă să recupere o minge. Cum s-a simțit înainte de meci, numai el știe. Doctorul și antrenorul nu s-au pus de acord Radu Paligora (sus, în stânga) alături de familia Reghecampf în Arabia Saudită. În instanță, Paligora a recunoscut cu greu că este prieten cu soții Reghecampf. Foto: Facebook
Și un virus pentru MM, de la distanță
Nu sunt singurele două minciuni. Lista e lungă, mult prea lungă pentru a mai crede în coincidențe legate de meciul Steaua – Vaslui:
Reghecampf și ofițerul de presă Cătălin Făiniși. În mandatul lui Gâlcă, Făiniși era fotografiat de paparazzi în compania lui Reghecampf
Citește continuarea mai jos.
DOCUMENTUL PREZENTAT DE AVOCAȚII LUI REGHECAMPF ÎN INSTANȚĂ‚
„Noi, cei de la Steaua, v-am spus adevărul despre jucătorii afectați de un virus la stomac în ultimele zile” Laurențiu Reghecampf, 14 aprilie 2014
Cazul minciunilor publice debitate de Reghecampf și colaboratorii săi după meciul ciudat cu FC Vaslui are și o latură amuzantă. Spune Pârvulescu prin ce a trecut după meci:
„A doua zi nu am făcut deloc antrenament. Abia a treia zi am făcut. Au fost destul de multe cazuri. Parcă și MM era… Nu mai știu”.
Pe 11 aprilie 2014, Mihai Stoica, zis și MM, era încarcerat de mai bine de o lună în urma condamnării definitive de 3 ani și 6 luni primite în Dosarul Transferurilor!
Marius Ianuli, Mihai Stoica, Laurențiu Reghecampf și Radu Paligora pe terenul de antrenament
Iar, în final, mărturia sub protecția anonimatului oferită de un fotbalist trecut de Radu Paligora pe lista celor afectați de gastroenterocolită:
„Nu am avut niciodată în carieră așa ceva. Nu mi-a fost rău, nu am avut nimic de acest gen la meciul cu FC Vaslui”
Cine minte? Și, mai important, de ce? Răspunsul trebuie dat de autorități.
PS – Pe 2 decembrie, după audierea martorului Radu Paligora, judecătoarea a respins acțiunea lui Laurențiu Reghecampf împotriva autorului acestor rânduri ca fiind neîntemeiată. Cele două articole care îl determinaseră să mă acționeze în judecată pot fi citite mai jos.
Conform articolului 273 din Noul Cod Penal, „fapta martorului care, într-o cauză penală, civilă sau în orice altă procedură în care se ascultă martori, face afirmații mincinoase ori nu spune tot ce știe în legătură cu faptele sau împrejurările esențiale cu privire la care este întrebat se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”.
Reghecampf, coincidențele și întoarcerea virușilor dăunători
Conferința care adâncește și mai tare misterul virusului suspect. Întrebarea ProSport pentru Laurențiu Reghecampf
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER