Mario Marinică, antrenorul de fete!
Antrenorul care a reușit să fie egalul Stelei chiar în Ghencea, Mario Marinică, este un ilustru anonim pentru microbiștii din România.
Tehnicianul Gloriei Buzău are însă în spate o poveste foarte interesantă. Mai întâi, a încercat să devină fotbalist, chiar în Ghencea. În sezonul 1972-1973, actualul antrenor a fost junior la Steaua sub comanda lui Bujor Hălmăgeanu și Nicolae Pantea. Cam atât, însă. Apoi, a încercat cu antrenoratul. În acest sens, Mario Marinică ne-a dezvăluit că în trecut a pregătit două grupe de fotbal feminin, pe vremea când lucra pentru Arsenal Londra. „Mi-am început cariera de antrenor în fotbalul englez, în 1992, imediat reușind să primesc și licența de profesionist. Într-adevăr, am antrenat și două grupe de fete, Under-15 și Under-19 la Arsenal Londra”, a spus tehnicianul Gloriei. Surprinzător sau nu, acesta a cochetat la un moment dat și cu presa: „Cunoscând destul de bine limba spaniolă, am colaborat și cu cotidianul AS din Spania, pe probleme fotbalistice”.
Dorinel trebuia să vină la Buzău!
Marinică a revenit în țară ca secund al lui Mihail Marian, la Rocar București, după care a activat pe același post și la FC Argeș, în mandatul lui Ion Moldovan. După aceea, a îmbrățișat meseria de manager, la Cimentul Fieni, echipă pe care a salvat-o de la retrogradare, deși condițiile financiare ale clubului erau precare. În vară, a fost aproape de a ajunge la Sportul, dar un telefon al lui Dan Tulpan l-a convins să vină la Buzău. „Eu am venit ca manager general, antrenor trebuia să stau numai vreo trei zile, după demisia lui Fane Stoica. Atunci urma să fie numit chiar Dorinel Munteanu, dar nu știu de ce discuțiile cu el nu s-au mai finalizat”, ne-a dezvăluit Marinică povestea instalării sale pe banca „lanternei roșii” a Ligii I.
A fost în probe la Rapid!
Eroul din meciul de duminică dintre Steaua și Gloria Buzău, portarul Tomislav Arcaba speră să fi întrerupt șirul ghinioanelor care i-au marcat cariera în ultima vreme. Sârbo-australianul e modest: „Nu consider că eu am fost eroul acestui meci”. În vârstă de 22 ani, s-a născut în Croația, pe când aceasta încă făcea parte din Iugoslavia, și a plecat cu familia în Australia, pe când avea 11 ani. De aceea are dublă cetățenie: sârbă și australiană. Fost internațional de juniori al Australiei, până la echipa Under 20, Tomislav a visat să joace în Marea Britanie. Puțină lume știe că înainte de a ajunge la Buzău, Arcaba s-a antrenat din februarie până la finalul lui aprilie cu Rapid. Deși Rednic a fost mulțumit de randamentul dat de portar, în cele din urmă Arcaba s-a văzut nevoit să plece. „Sincer să fiu nici eu nu știu ce s-a întâmplat, dar poate e mai bine așa“, a comentat Tomislav
4 centrări din acțiune au realizat buzoienii, în comparație cu cele 36 ale roș-albaștrilor
2 Două puncte a reușit să cucerească Gloria, remize cu FC Argeș și Steaua