Marius Avram, arbitrul în vârstă de 41 de ani, a decis să se retragă din activitate, după ce a fost exclus de pe lista FIFA și a vorbit, în exclusivitate pentru ProSport, despre partea nevăzută a arbitrajului.
Greșelile pe care arbitrii le fac în timpul meciurilor sunt analizate și criticate de către specialiști, însă niciodată nu se vorbește despre gândurile și sentimentele pe care le au aceștia după ce realizează gafele pe care le-au comis.
Marius Avram a dezvăluit care erau greșelile care îl afectau cel mai tare și cum trăia zilele de după meciul în care le comitea.
„Fiecare greșeală pe care am făcut-o am regretat-o și am analizat-o din toate unghiurile posibile. Mă duceam acasă: «De ce am greșit? Unde eram plasat? Cum de nu am văzut? Ce s-a întâmplat?». Nu mai dormeam zile întregi. Ca arbitru suferi mult, pentru că îți dai seama că ai greșit, ceea ce e un proces destul de dificil să îți accepți propria greșeală.
Meseria asta de arbitru vine cu pachetul ăsta care înseamnă a-ți accepta propriile greșeli. Nu ai cum să nu greșești.
Sunt de două feluri greșelile care mă afectau cel mai rău: penalty-urile și eliminările. Dacă greșeam la un penalty, pentru mine era dezastru, pentru că în felul ăsta consideram că influențez rezultatul jocului, deși nu e clar că marca. Și când greșeam la sancțiunea asta disciplinară: roșu. Să nu văd vreun atac cu talpa pe piciorul unui adversar sau lucruri care pot duce la accidentare, să nu văd vreo comportare violentă, adică lucrurile grave, care reprezintă mesaje către oamenii care se uită la televizor, către tinerii arbitri, către tinerii suporteri care se uită și zic «Uite, i-a permis lucrul ăsta!», deși poate eu nu am văzut”, a spus Marius Avram, în exclusivitate pentru ProSport.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER