Massone: „Dacă Andronache este incompatibilă, atunci contractul de acționar al lui Moraru e nul”

Investitorul italian Angelo Massone a declarat, joi, agenției MEDIAFAX, că în situația în care Cristina Andronache a fost exclusă din UNPIR la 9 mai, atunci contractul dintre Valerii Moraru și cei patru suporteri acționari din 25 iulie este nul, deoarece fusese validat de administratorul judiciar.

Massone a explicat că în aceste condiții contractul său de preluare a 99,72 la sută din acțiunile FC Rapid semnat cu Adrian Zamfir este cel valabil.

„Cu tot respectul pentru doamna Andronache, dacă această poveste cu excluderea dânsei din UNPIR este adevărată, eu solicit să se suspende tot ceea ce se întâmplă la Rapid. Pentru că dacă doamna Andronache nu avea dreptul să profeseze din 9 mai 2014 (n.r. – data la care a fost exclusă din UNPIR) înseamnă că nu avea dreptul să valideze contractul dintre Moraru și cei patru suporteri acționari în 25 iulie 2014. Iar diferența dintre contractul meu cu Adrian Zamfir și contractul lui Moraru cu suporterii acționari îl face doar parafa doamnei Andronache și înregistrarea făcută de dânsa în Registrul Acționarilor. În consecință, dacă doamna Andronache nu avea dreptul să semneze și să înregistreze înseamnă că este nul contractul lui Moraru și este valabil al meu”, a spus Massone.

Investitorul italian solicită să fie repus în calitatea sa de acționar majoritar. „Moraru a spus de mai multe ori că nu poate băga bani la Rapid pentru că nu îi permite Andronache. Acum, dacă zice că Andronache este incompatibilă cu funcția de administrator judiciar, înseamnă că și contractul lui este nul. De aceea solicit public să fie suspendat tot deoarece deciziile la Rapid trebuie să le iau eu, ca acționar majoritar”, a adăugat investitorul italian.

Conducerea FC Rapid susține într-un comunicat de presă, remis, joi, agenției MEDIAFAX, că Uniunea Națională a Practicienilor în Insolvență din România (UNPIR) a exclus-o definitiv pe Cristina Andronache și în consecință ea nu mai poate îndeplini funcția de administrator judiciar al clubului.

„Cristina Andronache, exclusă definitiv din Uniunea Națională a Practicienilor în Insolvență din România. Aceasta nu mai poate fi administrator judiciar al FC Rapid București. Deși a contestat public calitatea de acționar a domnului Valerii Moraru, doamna Cristina Andronache a căzut în propria capcană! Printr-un șir de nereguli, dânsa a încercat în permanență să-i pună piedici domnului Moraru, care a dorit să îmbunătățească și să normalizeze situația clubului Rapid de când a devenit acționar majoritar, dar s-a lovit de fiecare dată de mofturile fostei doamne administrator judiciar”, se arată în comunicatul FC Rapid.

Angelo Massone a solicitat la Tribunalul București anularea contractului prin care Adrian Zamfir a cesionat la 30 mai cele 80 de procente din acțiunile pe care le deținea către suporterii Adrian Matei, Paul Ciobanu, Răzvan Căprăroiu și Iulian Udrea. Din cele 80 de procente, cei patru suporteri cedaseră la rândul lor 75 la sută din acțiuni către Valerii Moraru la 25 iulie.

Situația acționariatului SC FC Rapid SA, societatea care administrează gruparea giuleșteană, este confuză cu atât mai mult cu cât în momentul de față la Registrul Comerțului acționar majoritar al clubului figurează în continuare Adrian Zamfir.

Angelo Massone se consideră acționar majoritar al clubului în baza unui contract de vânzare-cumpărare semnat cu Adrian Zamfir, cel care i-a fost prezentat de administratorul judiciar drept deținătorul a peste 99 la sută din acțiunile grupării giuleștene.

Valerii Moraru, proprietar al companiilor Azuga Waters și Perla Covasnei, a devenit, la 25 iulie, acționar majoritar al FC Rapid, preluând 75 la sută din cele 80 de procente deținute de suporterii Adrian Matei, Paul Ciobanu, Răzvan Căprăroiu și Iulian Udrea. Trei dintre fani au rămas cu câte 1 la sută, iar unul dintre aceștia cu 2 la sută din acțiuni.

La 28 iulie, Moraru și-a majorat portofoliul de acțiuni la SC FC Rapid SA, ajungând la 94,72 la sută după ce a achiziționat și cele 20 de procente pe care le mai deținea Adrian Zamfir.

După ce în vara anului 2013 preluase 99,72 dintre acțiunile FC Rapid de la George Copos, Zamfir a cedat, la 30 mai, 80 la sută dintre acțiunile clubului către patru suporteri, însă tranzacția nu fusese înregistrată la Registrul Comerțului, ci doar în Registrul Acționarilor. Fostul acționar majoritar mai controla aproximativ 20 la sută din acțiuni prin soția sa, Natalia Zamfir (15 la sută), și prin doi apropiați (2 și 3 la sută).

Sursa: Mediafax

Publicat: 02 10. 2014, 19:33
Actualizat: 02 10. 2014, 19:34