Massone nu renunță: „Eu am cumpărat Rapidul, Moraru nu e înregistrat ca proprietar”

Investitorul italian Angelo Massone a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că este deținătorul de drept al FC Rapid deoarece a cumpărat pachetul majoritar de acțiuni de la Adrian Zamfir și a precizat că Valerii Moraru nu este înregistrat ca proprietar la Camera de Comerț.

„Din păcate încă nu reușesc să lucrez pentru Rapid, dar sper că situația se va rezolva cât mai curând posibil. Contractul meu de cumpărare e clar că este valid și am inițiat toate procesele atât civile, cât și penale pentru a dovedi asta. Cred în justiția română, dar pentru a avea un rezultat este nevoie de timp. Dar este clar că Moraru face pe proprietarul, fără a fi însă proprietarul clubului Rapid. Iar acest lucru îl demonstrează și faptul că până acum Camera de Comerț nu a reușit să înregistreze contractul dânsului. Se poate verifica faptul că și în prezent la Camera de Comerț apare Adrian Zamfir ca proprietar al clubului. Eu am cumpărat Rapidul, am un contract valid”, a spus Massone.

El a explicat că ar fi renunțat la demersurile în justiție, prin care dorește să dovedească faptul că este proprietarul FC Rapid, dacă Valerii Moraru ar fi adus bani la club. „Toți vedem acum ce se întâmplă la Rapid: nu există bani, persoane importante din club sunt date afară și așa mai departe. Dat fiind că îi respect foarte mult pe suporterii rapidiști, dacă acest Moraru ar fi fost corect cu toată lumea și ar fi adus la club banii promiși atunci eu m-aș fi retras. Dar când în fiecare zi mă sună prieteni și îmi spun că la Rapid nu dă nimeni bani, noi suntem gata să aducem bani și avem cel mai bun proiect pentru club. Suntem gata să facem orice pentru ca acest club să devină al nostru. Sunt convins că dacă am aplica proiectul nostru atunci clubul Rapid ar ajunge la nivelul Stelei”, a menționat investitorul italian.

Massone susține că împreună cu asociații săi este gata să investească imediat peste un milion de euro la Rapid. „Noi suntem gata cu banii și cu un proiect care cu siguranță este mai bun decât cel al lui Moraru care de fapt nu există. Îmi vine să râd când văd că Moraru vorbește de un contract de publicitate de 300.000 de euro. În planul nostru am fi pus imediat un milion de euro. Noi, dacă am veni, am aduce inițial cel puțin suma asta. În proiectul nostru, am discutat cu cele mai importante cluburi din Europa și acestea au acordat atenție clubului Rapid, grație planului întocmit de mine și asociații mei”, a precizat Massone.

Cei patru suporteri acționari care au semnat contractul de vânzare-cumpărare a 75 la sută din acțiuni cu Valerii Moraru și-au urmărit doar propriul interes, afirmă investitorul italian. „Dacă Rapid era în Liga a II-a, sunt absolut sigur Moraru nu era interesat de preluarea clubului. Cine nu pune bani, caută bani. Pentru a cumpăra un club important cum este Rapid nu e îndeajuns să dai bani celor trei sau patru suporteri pentru a deveni proprietar. Pentru că acei trei-patru suporteri și-au urmărit doar interesul lor, nu și interesul Rapidului”, a spus el.

Întrebat dacă are informații că suporterii acționari au primit bani de la Valerii Moraru, Massone a răspuns: „Eu știu sigur că dacă aș fi dat bani clubul era al meu. Dar eu am semnasem deja un contract cu Adrian Zamfir și nu vroiam să încep negocieri pe sub masă. Pentru că eu fac afaceri față în față. Îl invit oricând la o confruntare în fața tuturor pe domnul Moraru pentru că acel contract al dânsului nu a fost încă înregistrat. Este important ca acest club să înceapă să funcționeze bine. Așa că Moraru trebuie să facă un pas înapoi și să înțeleagă faptul că nu este important interesul lui, ci cel al clubului. Trebuie să îi repsectăm pe toți suporterii Rapidului, nu numai pe trei sau patru dintre ei. De aceea au fost înaintate toate procesele împotriva domnului Moraru și împotriva acelor suporteri”.

Angelo Massone a afirmat că Valerii Moraru refuză să-l întâlnească deși l-a invitat în mai multe rânduri. „Acest Moraru a spus de mai multe ori că vrea să mă întâlnescă, însă în realitate nu a răspuns invitațiilor mele. L-am invitat pe el și soția sa la Roma pe cheltuiala mea, m-am pus la dispoziția dânsului pentru a ne întâlni oricând dorește, așa că pot afirma că este un mincinos. Cred că domnului Moraru îi e teamă să stea într-o cameră cu mine dacă nu răspunde nici la mesajele mele. L-am invitat la Roma, a zis că preferă să ne vedem la București, dar fără să fie prezentă doamna Andronache. I-am acceptat condițiile, dar chiar și așa încă aștept un răspuns de la dânsul”, a precizat el.

Faptul că Rapid există în prezent i se datorează administratorului judiciar Crisitina Andronache, președintelui Nicolae Manea și jucătorilor, este de părere investitorul italian. „Avocații au inițiat un proces împotriva domnului Zamfir și doamnei Andronache. Iar acum, încercăm să ne înregistrăm contractul și să intentăm un proces domnului Moraru și celor trei-patru suporteri care nu aveau nicio calitate pentru a lua clubul în insolvență. Din punctul meu de vedere totul este absurd. Cu siguranță că justiția română va clarifica totul. Eu respect foarte mult administratorul judiciar, chiar dacă, din păcate, am fost constrâns să îl denunț. Sunt convins că justiția va triumfa. Sunt convins că Andronache nu se uită la interesele proprii, ci la interesele clubului Rapid. Și dacă acest club încă trăieșe acum, asta se datorează doamnei Andronache, domnului președinte Manea și jucătorilor care anul trecut au făcut o treabă incredibilă în Liga a II-a fără bani”, a precizat italianul.

Acesta nu înțelege decizia lui Moraru de a-l da afară pe președintele Nicolae Manea. „Eu îl respect pe Nicolae Manea pentru că a fost foarte cinstit cu mine. Dânsul mi-a spus că dacă eu fac ceva bun pentru Rapid el devine prietenul meu. Nicoale Manea nu vrea decât binele Rapidului, iar eu îl respect pentru asta. Sunt preocupat de ce se întâmplă cu dânsul pentru că nu are sens să dai afară o persoană care iubește Rapidul. În schimb, sunt persoane care în trecut au adus prejudicii grave Rapidului și acum sunt consilierii domnului Moraru”, a spus avocatul italian, făcând referire la Ion Butoi, fost președinte la Concordia Chiajna.

Massone a adăugat că imaginea sa a avut de suferit în Italia din cauza eșecului de a prelua FC Rapid. „Eu am vorbit cu echipe mari și am spus că sunt proprietarul clubului Rapid, iar acum acele persoane văd că altcineva vorbește în numele clubului fără să aibă niciun proiect. Ca urmare a acestei situații eu am suferit o mare daună de imagine. Tocmai de aceea am decis să continui”, a spus omul de afaceri italian.

Angelo Massone se consideră acționar majoritar al clubului în baza unui contract de vânzare-cumpărare semnat cu Adrian Zamfir, cel care i-a fost prezentat de administratorul judiciar drept deținătorul a peste 99 la sută din acțiunile grupării giuleștene.

Valerii Moraru, proprietar al companiilor Azuga Waters și Perla Covasnei, a devenit, la 25 iulie, noul acționar majoritar al FC Rapid, preluând 75 la sută din cele 80 de procente deținute de suporterii Adrian Matei, Paul Ciobanu, Răzvan Căprăroiu și Iulian Udrea. Trei dintre fani au rămas cu câte 1 la sută, iar unul dintre aceștia cu 2 la sută din acțiuni.

La 28 iulie, Moraru și-a majorat portofoliul de acțiuni la SC FC Rapid SA, ajungând la 94,72 la sută după ce a achiziționat și cele 20 de procente pe care le mai deținea Adrian Zamfir.

După ce în vara anului 2013 preluase 99,72 dintre acțiunile FC Rapid de la George Copos, Zamfir a cedat, la finalul lunii mai, 80 la sută dintre acțiunile clubului către patru suporteri, însă tranzacția nu fusese înregistrată la Registrul Comerțului. Fostul acționar majoritar mai controla aproximativ 20 la sută din acțiuni prin soția sa, Natalia Zamfir (15 la sută), și prin doi apropiați (2 și 3 la sută).

Sursa: Mediafax

Publicat: 05 09. 2014, 19:38
Actualizat: 05 09. 2014, 19:39