Măţan şi un bulgar, ultimele obiective ale Craiovei în mercato. Îşi confirmă Rotaru porecla „Ariciul” sau le face pe plac fanilor pentru ca oltenii să rămână cu şanse mari în lupta pentru titlu?
Universitatea Craiova a transferat trei jucători în ultima zi a perioadei de transferuri: Ofosu şi Câmpanu de la FC Botoşani şi atacantul Ivan Mamut, de la Inter Zapresic.
Până acum, achiziţiile oltenilor au fost „la kilogram”, fiindcă, la prima vedere, niciunul dintre cei trei nu poate pretinde loc de titular. Poate cu excepţia lui Ofosu, deşi şi neamţul de 29 de ani are o problemă: pe poziţia sa, atacant stânga, ar trebui să evolueze al doilea jucător under 21, Ştefan Baiaram.
Recent, din primul 11 al lui Bergodi au dispărut două piese extrem de importante, chiar esenţiale, precum Koljic şi Mihăilă, primul fiind accidentat pentru restul sezonului, în timp ce Mihăilă a ajuns la Parma şi aproape 7 milioane de euro vor intra în visteria clubului. În locul celor doi, Universitatea nu a pus ceva de nivel apropiat.
Câmpanu este un jucător de perspectivă, dar el juca până recent în Liga a III-a, iar la Botoşani era rezervă. Ofosu este un fel de globe-trotter, a schimbat aproape anual echipele, iar la penultimul său job, în Ungaria, la Haladas, nu a reuşit să marcheze măcar un gol, ca atacant, în 23 de meciuri jucate într-un sezon.
Mamut, „noul Glavina”?
După CV-ul său, Ivan Mamut pare să fie a treia variantă pentru postul de vârf, după Tudorie şi Ivan, un fel de Niţu sau Markovic. Mamut vine de la o echipă de jumătatea clasamentului în liga a doua croată. Oltenii s-au mai „ars” cu un atacant care trecuse pe la Zapresic, Dominik Glavina, care a stat un an în Bănie şi nu a dat vreun gol.
Oltenii au fi avut o variantă cu care ar fi putut suplini absenţele lui Koljic şi Mihăilă: Benjamin Tatar, de la FK Sarajevo, un dar şi compatriotul lui Koljic a fost considerat „prea scump”. Tatar joacă atacant de bandă şi a fost convocat recent în naţionala Bosniei.
Întrebarea fanilor pentru Mihai Rotaru este: când vor fi anunţate achiziţiile „adevărate”? Mai este timp până la miezul nopţii, apoi va fi loc numai pentru jucători liberi de contract. Din cele 7 milioane de euro luate pe Mihăilă, oltenii au cheltuit cam un sfert de milion. Printre suporteri, Mihai Rotaru este poreclit „Ariciul”, pentru chiverniseala excesivă, de multe ori finanţatorul „se scumpeşte şi la tărâţe”, iar echipa a pierdut momente importante în a se implica în lupta pentru titlu în ultimii ani.
Mihăilă avea numai 4.500 de euro la Craiova
Ultimele două ţinte ale Craiovei presupun ceva cheltuieli: Alex Măţan de la Viitorul şi bulgarul Atanas Iliev, de la Botev Plovdiv. Pentru Măţan, Craiova oferă în jur de 1 milion de euro, plus procente la următorul transfer, dar Gică Popescu a declarat că Viitorul aşteaptă mai mulţi bani pentru a se despărţi de jucătorul de 21 de ani, lider al generaţiei sale. Mihai Rotaru nu-i oferă nici jucătorului un salariu foarte bun, acesta nefiind foarte atras de oferta Craiovei. Se ştie că salariile tinerilor jucători nu sunt foarte mari la Craiova. Spre exemplu, Mihăilă avea o remuneraţie de 4.500 de euro la Craiova, el urmând să încaseze de peste 10 ori mai mult în Italia. Un alt exemplu, portarul Andrei Vlad a ales să plece din Bănie la FCSB fiindcă la Craiova avea numai 400 de euro salariu, în timp ce Gigi Becali i-a oferit 10.000 de euro pe lună! La fel s-a întâmplat şi cu noua speranţă a FCSB, Octavian Popescu. Cel mai promiţător jucător de la echipa a doua a Craiovei a plecat la FCSB pentru un salariu mult mai atractiv, în timp ce oltenii au dat vina pe Victor Piţurcă, pentru că l-a propus fraţilor Becali şi acesta a ajuns la FCSB.
Nici bulgarii nu mai vin în Bănie
Un alt jucător urmărit de Craiova pentru a fi transferat este bulgarul Atanas Iliev, de 26 de ani, de la Botev Plovdiv, dar oferta oltenilor a fost considerată prea mică de clubul de la sud de Dunăre. De altfel, nu este prima dată când Universitatea negociază fără succes aducerea unui jucător bulgar. Recent, Kristian Malinov a ajuns în Belgia, la OH Leuven, pentru 400.000 de euro, sumă pe care Mihai Rotaru nu a vrut să o plătească pentru a-l aduce pe mijlocaşul central de 26 de ani care evoluează şi în naţionala Bulgariei. Un alt jucător bulgar dorit de Craiova, fundaşul Kristian Dimitrov, tot de la Botev, a spus „pas” Universităţii, tot din cauza salariului mic oferit. Acum câţiva ani, în Bănie era colonie de bulgari, Valentin Iliev, Hristo Zlatinski, Apostol Popov şi Radoslav Dimitrov evoluând în alb-albastru.