Mihai Rotaru cere de urgență VAR în Liga 1, după greșelile lui Kovacs: „Și LPF trebuie să plătească!”. A dezvăluit când va avea loc ședința secretă a cluburilor
Universitatea Craiova a ratat șansa de a ajunge la doar un punct de CFR Cluj și FCSB. Oltenii au pierdut în deplasare confruntarea cu Chindia Târgoviște, după un meci în care arbitrul Istvan Kovacs nu a acordat un penalty clar la acțiunea lui Andrei Ivan. Mihai Rotaru a cerut urgent implementarea sistemului VAR în România.
A fost scandal la meciul Chindia Târgoviște – Universiatea Craiova. Oaspeții au cerut două lovituri de la 11 metri. Cea mai clară fază l-a avut în prim plan pe Andrei Ivan, care a fost faultat în careu, dar arbitrul a făcut semn că jocul poate continua. Istvan Kovacs a acordat însă penalty la duelul dintre Papp și Neguț, dar Iabob a șutat în forță în transversală. Antrenorul Marinos Ouzounidis a fost surprins și a spus că nu-i vine să creadă că arbitrul nu a văzut o fază atât de clară.
„Nu are cine să-i învețe. Ăla care știe care este în Grecia. Istavan Kovacs trebuie să se miște, ca să vezi faza cât mai bine. Când vezi că îi dă în picior, ce se poate întâmpla”, a declarat Ion Crăciunescu la Digi Sport.
„Este penalty clar. Dacă aveam VAR, speța era foarte simplă”, a spus și Ilie Dumitrescu.
Mihai Rotaru vrea urgent sistemul VAR în Liga 1
Mihai Rotaru a intrat în direct la televizor și a cerut urgent VAR în Liga 1. Patronul formației din Bănie a dezvăluit și când va avea loc discuția decisivă.
„Cu siguranță VAR e un «must», trebuie toată lumeasă se concentreze și să contribuie în acest sens. Înțeleg că joia viitoare toate cluburile se întâlnesc la LPF pentru a discuta acest aspect. Pentru instruirea arbitrului e dificil, dar pentru implementarea VAR și Liga trebuie să contribuie. De ce spun că e dificil, e greu să instruiască, una e în subordinea celeilalte. Și Liga trebuie să contribuie”, a declarat Mihai Rotaru.
Patronul Universității Craiova știe însă că vor fi probleme. Cluburile vor să contribuie pentru sistemul VAR, dar nu pot să plătească și cursurile prin care arbitrii să fie instruiți să folosească acest sistem.
„La instruirea arbitrului mi se pare complicat să plătești tu, dar pentru tehnologie și toate cele, sunt de acord, Liga trebuie să atragă aceste fonduri, iar FRF să instruiască arbitrii, de fapt Comisia Centrală a Arbitrilor, care e în subordinea Federației. Tot ce ține de infrastructură trebuie să fie susținut de Ligă”, a mai afirmat Rotaru la Digi Sport