Adrian Mititelu a declarat luni, într-o conferință de presă, că formația sa nu va părăsi Stadionul Ion Oblemenco și baza sportivă până când nu va exista o hotărâre judecătorească în acest sens. „Până nu va exista o hotărâre judecătorească, nu vom părăsi nici stadionul, nici baza. Noi ne ocupăm de administrarea stadionului pe care îl folosim de maximum 20 de ori pe an și care ne costă peste 100.000 de euro. Să nu se uite că, în Europa, s-a auzit pentru prima dată de Craiova prin echipa de fotbal. Eu cred că echipa de fotbal este brandul numărul unu din Bănie, așa cum este ea, cu bune și cu rele, iar ei își bat joc de ea. Cu excepția a doi trei consilieri, toți îi dau dreptate lui Solomon la sedințe. Vom ajunge să avem mari probleme, din cauza creditelor pe care le face Solomon. Aștept ziua când Solomon va apărea în fața dumneavoastră alături de Gigi Nețoiu sau de persoanele despre care spuneți că vor forma o altă echipă. Atunci să vadă și el cât este de greu să faci ceva cu banii tăi, nu cu bani împrumutați”, a spus Mititelu.
Finanțatorul oltean a specificat că a investit în stadionul „Ion Oblemenco” deoarece era singura soluție pentru ca Universitatea să mai poată juca în Craiova și că a semnat un protocol cu Primăria, pentru a-și recupera investiția: „Protocolul semnat cu actualul primar era făcut pentru a primi înapoi suma investită în stadionul Primăriei, aproape două milioane de euro. Am căzut pradă cuvintelor sale frumoase, într-un moment în care echipa era pe val, iar el, mânat de alții pentru a-și face reclamă, a fost practic forțat să dea niște bani. Recunosc că am făcut învestițiile de capul meu, dar eram nevoit, pentru că nu mai puteam juca. Știți cum arăta baza cu stadionul. Cred că dacă ar fi făcut primăria investițiile, acestea ar fi ajuns la cel puțin 7-8 milioane de euro, se umflau devizele. Noi am făcut lucrările cu oamenii noștri„.
Adrian Mititelu a condamnat acțiunea primarului Antonie Solomon de a cere falimentul clubului Universitatea Craiova:
„Sunt foarte deranjat de faptul că, într-un an foarte greu, primarul Solomon a făcut cerere de faliment pentru Universitatea Craiova, un gest foarte urât, venit când toată lumea se luptă cu această criză blestemantă. A scos bunuri ale clubului la vânzare la mica publicitate, fără ca noi să fim anunțați. Asta am aflat din presă, am crezut că este o glumă. Asta este: trebuie să duc crucea până la capăt.
În cazul în care echipa va fi nevoită totuși să joace la Drobeta Turnu Severin, conducerea clubului va plăti 15 la sută din încasările meciurilor de pe teren propriu. „La Severin vom fi primiți foarte bine și vom plăti doar 15 la sută din încasări. Sunt nevoit să duc echipa la Severin pentru binele ei, deși recunosc că nu doream să se ajungă aici. Imi este foarte greu să mă despart de acest stadion, dar este singura șansă. Nu putem risca să jucăm pe «Ion Oblemenco» și să avem surprize neplăcute, așa cum de altfel am mai avut în scandalul cu nocturna, și să pierdem meciurile cu 0-3. Asta primește echipa Universitatea de la Primăria Craiova”, a adăugat Mititelu.
El a ținut să menționeze faptul că datoriile către stat sunt ale societății care deține echipa de fotbal și nu ale sale personal: „Nu am datorii pe persoană fizică. Suma care s-a specificat în presă este adevărată, dar este acumulată pe societatea care deține echipa de fotbal. Datoriile sunt pe terenurile de la stadion, pe impozitele angajaților, pe mașini, autocare și altele. Recunosc: până acum doi ani și jumătate aveam un impozit, umflat, de peste nouă miliarde de lei vechi. După ce ne-am judecat și am câștigat, acesta a scăzut la patru miliarde”.
Conducerea clubului Universitatea Craiova a fost somată de Primăria Municipiului Craiova să părăsească arena Ion Oblemenco la data de 31 ianuarie, când a expirat contractul ce are ca obiect concesionarea spațiilor de antrenament și competiții din acest stadion.
Într-o adresă trimisă la data de 12 ianuarie, primăria a anunțat clubul Universitatatea că, începând cu data de 31 ianuarie, contractul nr. 230 din 2002, încheiat între cele două instituții, ce are ca obiect cesionarea spațiilor de antrenament și competiții din cadrul stadionului Ion Oblemenco va înceta de drept, conform articolului 2 al actului adițional nr.2 din 2007, la contractul de concesiune amintit.
În adresă se menționează că Universitatea Craiova figurează în evidența Direcției de Finanțe cu o datorie de 36.784 lei din anii 2008 și 2009, la care se adaugă majorări de întârziere.
Într-o altă notificare, trimisă la data de 13 ianuarie tot de către Primăria Craiova, clubul Universitatea Craiova este somat ca în termen de 15 zile să ramburseze suma de 2 milioane de lei, bani încasați de către club în vară, după încheierea unui contract de asociere. Primăria menționează în notificarea trimisă că clubul nu a respectat datele contractuale și anume: intrare liberă pentru anumite persoane, cât și abligația patronului Universității Craiova, Adrian Mititelu, de a nu denigra primarul și instituția primăriei.
Pe de altă parte, Direcția Impozite și Taxe a Primăriei Craiova a scos la vânzare, săptămâna trecută, un autoturism Mercedes și un teren apaținând unor societăți deținute de Mititelu în contul unor datorii pe care clubul Universitatea Craiova le are față de municipalitate.
Municipalitatea a publicat un anunț prin care scoate la licitație bunurile mai multor societăți comerciale cu restanțe de plată, printre care se găsesc și două firme controlate de Adrian Mititelu. Cea mai importantă dintre ele este SC Fotbal Club U. Craiova, societate care administrează clubul de fotbal Universitatea Craiova. Astfel, Direcția Impozite și Taxe a scos la vânzare unul dintre autoturismele de lux folosit de oficialii clubului, un Mercedes CL 500. Prețul de pornire al limuzinei este de 255.582 de lei (n.r. – peste 60.000 de euro).
O altă societate controlată de patronul grupării Universitatea Craiova executată silit de primărie este SC Cetatea Banilor City SA, firmă înființată de Mititelu pentru a prelua datoriile clubului de fotbal și pentru a obține licența de participare în ediția 2009-2010 a Ligii I. Municipalitatea i-a scos la vânzare un teren intravilan de 7,6 hectare de lângă Balta Craioviței, al cărui preț de pornire este de aproape 38 de milioane de lei (n.r. – peste 9 milioane de euro).
Mediafax
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER