Mihai Stoica, managerul general al Unirii, spune că echipa mai are nevoie de cel puțin o achiziție în perspectiva noului campionat, dar și a calificărilor pentru Liga Campionilor.
În ceea ce privește competiția continentală, dintre Ajax Amsterdam, Braga, Young Boys Berna, Zenit St. Petersburg și Fenerbahce, adică cele cinci variante, Mihai Stoica i-ar prefera pe batavi, dar crede că sorții îi vor aduce în cale echipa din Rusia.
E Unirea pregătită de startul noului sezon? Greu de spus. Până pe 12 decembrie vom avea de disputat între 24 și 33 de meciuri oficiale, alții joacă atâtea meciuri într-un an.
Cum vi se pare echipa comparativ cu sezonul trecut? Cu Apostol și Ricardo am fi stat bine. Iulică va reveni cam într-o lună, cred cu convingere că va fi același, e un gladiator. Chiar un gladiator tehnic. Ricardo a dispărut din nou, deși ne-a anunțat că va veni. Nu știu ce are în cap. Fără cei doi, suntem la limită. Trebuie să mai aducem un jucător, doar că nu ne grăbim. Mai sunt două luni în care se pot opera transferuri.
De ce n-a plecat niciun jucător important? Chiar n-au fost oferte concrete, având în vedere performanțele realizate? Oferte au existat, dar sumele avansate au fost ridicole. Ce adversari credeți că s-au întărit cel mai mult și pe cine vedeți favorită la titlu? CFR Cluj e favorită certă. Steaua, Vaslui, Rapid s-au întărit și ele considerabil și pot emite pretenții.
Ce șanse credeți că are Urziceni să acceadă din nou în grupele Ligii Campionilor? Vorbim după tragerea la sorți.
Dar ce adversar v-ați dori? Mi-aș dori-o pe Ajax, dar sunt 20% șanse să ne întâlnim. N-aș vrea-o pe Zenit St. Petersburg, dar sunt convins că vom juca împotriva ei.
MM pune caracatița pe grătar!
Mihai Stoica și-a postat părerile despre Campionatul Mondial pe blogul personal, www.mmstoica.ro: „De departe cea mai neinteresantă ediție din 1978 încoace, de când urmăresc cea mai importantă competiție a fotbalului mondial”. Iată principalele concluzii:
Spania – „ajutată cam mult de arbitri” Calificare din grupe după un meci cu Chile (2-1), al cărui rezultat îl știau și vuvuzelele dinainte de a începe meciul, nu numai sinistra caracatiță Paul. Ajutați cam mult de arbitri, 1-0 cu Portugalia, gol din ofsaid, penalty-ul ratat de Cardoso trebuia repetat, iertați de eliminare în semifinala cu Germania, spaniolii au părut superiori nemților și olandezilor. De ajuns pentru a câștiga titlul mondial. Pentru mine, Spania a însemnat doar Casillas, Iniesta, Villa (fără ultimele două meciuri) și golul lui Puyol. Chiar dacă am fost foarte atent, n-am văzut nici urmă de tiki-taka.
Olanda -„portocala” nervoasă Echipă calificată în semifinale de Felipe Melo. Doi jucători uriași, Sneijder și Robben (când faci totul în viteză, poți rata cu ușurință) și un fotbalist care n-avea voie să termine niciun meci din ultimele trei pe teren: Van Bommel. Plus De Jong, care în finală a greșit secția.
Germania -Panzerul Panzerul e Panzer. Panzerul german e pleonasm. În iunie și iulie doar la TVR. Echipă interesantă. Lahm, Schweini, Ozil, Muller și Klose în mare formă. Păcat că în semifinală n-a fost Muller și, chiar dacă mi s-a părut că a trecut pe acolo, nici germanul Ozil. Alți germani – Boateng, Khedira, Podolski – în nota echipei. Germanul Cacau, nu prea.
Deziluzii: 1. Capello, pentru că a jucat cu Gerrard, Lampard și Barry. 2. Italia, pentru că nu a jucat. 3. Oamenii răi care l-au schimbat pe Domenech. Merita încă o șansă!
Ciudățenii 1. Caracatița Paul. Nu-mi place. Ar mai trebui puțin ulei de măsline și ceapă tocată mărunt. Ceapă roșie. 2. Cristiano Ronaldo. N-a jucat nimic la Mondiale, dar a devenit primul fotbalist care a născut! Copilul e sănătos și asta e foarte bine. 3. Diego Armando în costum.
Revelații 1. Uruguay sau Forlan, greu de decis. 2. Black Stars (Ghana). 3. Thomas Müller, antistar, dar superfotbalist.
Confirmări 1. Iniesta (+) 2. Sneijder (+) 3. Maradona (-)
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER