Moraru: „Am solicitat înlocuirea administratorului judiciar. Nu înțeleg ce urmărește până la urmă doamna Andronache”

Acționarul majoritar al FC Rapid, Valerii Moraru, a anunțat, marți, că a solicitat judecătorului sindic înlocuirea administratorului juciar Cristina Andronache deoarece aceasta nu face decât să înrăutățească situația grupării giuleștene.

„Nu înțeleg ce urmărește până la urmă doamna Andronache, pentru că toată activitatea ei, aceste jocuri, nu face decât să înrăutățească situația, care este și așa complicată. Noi am avut pierderi destul de mari după intrarea în insolvență și acum trebuie să vedem cum să rezolvăm situația. Iar situația asta tensionată nu permite nici altor acționari și sponsorilor să vină lângă noi. Am cerut înlocuirea administratorului judiciar, încă nu am primit un răspuns”, a spus Moraru.

El a adăugat că din cauza divergențelor cu administratorul judiciar clubul Rapid poate intra chiar și în faliment. „Azi situația o complicăm în urma unor acțiuni luate de administratorul judiciar care nu face decât să îngreuneze situația. Nu ne permite să ne dezvoltăm și să negociem cu viitorii sponsori, nu ne permite siguranță. Blocajul de transfer bancar ar aduce clubul la faliment. Noi azi avem cinci-șase cereri de faliment și e necesar ca în urma renegocierilor cu ei să le transferăm banii respectivi. Dacă nu se ajunge la un consens cu doamna Andronache se ajunge la faliment, pentru că FC Rapid alți bani nu are. Uite că s-au terminat banii din transferul lui Ioniță, mai avem puțin de încasat de la federație, să vedem ce face mai departe doamna Andronache. Dacă nu eram noi, ce făcea? De bine, de rău, noi am asigurat plăți în următoarele zece luni de 94.000 de euro lunar, dintre care 7.000 reprezintă TVA. Dacă am aduce bani la club și am umple conturile nu înseamnă că mâine ar fi gestionați corect și peste o săptămână nu vom avea același probleme. Noi aducem bani la club atât cât să asigurăm buna activitate a clubului„, a mai afirmat acționarul.

Moraru a explicat că în perioada următoare Rapid va mai efectua câteva transferuri. „Avem oferte de la câteva cluburi din Olanda și două-trei de la cluburi din Portugalia. Avem nevoie de jucători buni pentru a rezista”, a precizat Moraru.

Adunarea Generală Extraordinară a acționarilor FC Rapid, programată marți, a fost suspendată de administratorul judiciar Cristina Andronache în urma acțiunii deschise în instanță de Angelo Massone prin care investitorul italian contestă calitatea de acționar majoritar a lui Valerii Moraru.

Massone a fost prezent la baza sportivă Pro Rapid unde a avut loc Adunarea Generală și a cerut administratorului judiciar să nu admită luarea niciunei decizii până la soluționarea acțiunii sale judecătorești.

Surse din cadrul grupării giuleștene au declarat, marți, pentru MEDIAFAX, că Angelo Massone a solicitat la Tribunalul București anularea contractului prin care Adrian Zamfir a cesionat la 30 mai cele 80 de procente din acțiunile pe care le deținea către suporterii Adrian Matei, Paul Ciobanu, Răzvan Căprăroiu și Iulian Udrea. Din cele 80 de procente, cei patru suporteri cedaseră la rândul lor 75 la sută din acțiuni către Valerii Moraru la 25 iulie.

Situația acționariatului SC FC Rapid SA, societatea care administrează gruparea giuleșteană, este confuză cu atât mai mult cu cât în momentul de față la Registrul Comerțului acționar majoritar al clubului figurează în continuare Adrian Zamfir.

Angelo Massone se consideră acționar majoritar al clubului în baza unui contract de vânzare-cumpărare semnat cu Adrian Zamfir, cel care i-a fost prezentat de administratorul judiciar drept deținătorul a peste 99 la sută din acțiunile grupării giuleștene.

Valerii Moraru, proprietar al companiilor Azuga Waters și Perla Covasnei, a devenit, la 25 iulie, acționar majoritar al FC Rapid, preluând 75 la sută din cele 80 de procente deținute de suporterii Adrian Matei, Paul Ciobanu, Răzvan Căprăroiu și Iulian Udrea. Trei dintre fani au rămas cu câte 1 la sută, iar unul dintre aceștia cu 2 la sută din acțiuni.

La 28 iulie, Moraru și-a majorat portofoliul de acțiuni la SC FC Rapid SA, ajungând la 94,72 la sută după ce a achiziționat și cele 20 de procente pe care le mai deținea Adrian Zamfir.

După ce în vara anului 2013 preluase 99,72 dintre acțiunile FC Rapid de la George Copos, Zamfir a cedat, la 30 mai, 80 la sută dintre acțiunile clubului către patru suporteri, însă tranzacția nu fusese înregistrată la Registrul Comerțului, ci doar în Registrul Acționarilor. Fostul acționar majoritar mai controla aproximativ 20 la sută din acțiuni prin soția sa, Natalia Zamfir (15 la sută), și prin doi apropiați (2 și 3 la sută).

Mediafax

Publicat: 10 09. 2014, 08:40
Actualizat: 10 09. 2014, 08:41