Moți, rămas pieton pentru că ar fi dat șpagă pentru permis
Fotbalistul Cosmin Moți de la Dinamo trebuie să predea permisul de conducere întrucât figurează pe lista celor 297 persoane ale căror carnete au fost suspendate, deoarece ar fi fost obținute fraudulos, în 17 mai urmând să aibă loc primul termen în instanță pentru anularea permisului jucătorului.
Â
Marcel Proca, prefectul județului Argeș, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că, după ce va preda permisul de conducere, fotbalistul va primi o dovadă care va confirma că a predat documentul, iar ulterior nu i se va mai permite să mai conducă autovehicule pe drumurile publice.
Â
Â
Primul termen în instanță pentru anularea permisului lui Cosmin Moți va avea loc în 17 mai la Judecătoria Pitești, potrivit prefectului.
În ultimele două luni, un număr de 297 de permise de conducere care ar fi fost obținute fraudulos la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Vehicule (SPCRPCIV) din Argeș au fost suspendate prin ordin al prefectului județului Argeș, Marcel Proca.
Din cele 297 de permise de conducere suspendate, până miercuri doar 43 au fost predate de către șoferi la Serviciul Poliției Rutiere din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, iar în 25 de cazuri titularii permiselor suspendate au contestat măsura în instanță.
Potrivit prefectului, s-au derulat deja primele termene în câteva dintre procese, juriștii Prefecturii Argeș urmând să se prezinte în fața a câte trei complete de judecată pe zi.
Conform reprezentanților Judecătoriei Pitești, până acum nu a fost soluționat niciun dosar având ca obiect anularea unor permise suspectate că ar fi fost obținute în mod fraudulos.
Guvernul a aprobat, în 20 februarie, prin ordonanță de urgență, ca permisele auto în cazul cărora există sesizări în instanțe, cu indicii temeinice, că ar fi fost obținute prin acte de corupție, să fie retrase, măsura urmând să fie aplicată și pentru cele 3.500 de permise obținute fraudulos la Pitești.
Conform modificărilor aduse la articolul 103 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, în situația în care autoritatea emitentă a permisului de conducere a sesizat instanța de judecată, autoritatea emitentă a permisului de conducere va dispune prin ordin suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, suspendare ce operează până la rămânerea definitivă și irevocabilă a hotărârii judecătorești. În acest caz, titularul este obligat să se prezinte la unitatea de poliție pe raza căreia domiciliază, are reședinta sau, după caz, rezidența normală, în termen de cinci zile de la comunicarea ordinului, pentru a preda permisul de conducere.
Astfel, în cazurile în care se constată că s-au comis falsuri, Prefectura va sesiza instanța, care va dispune dacă permisul va fi anulat sau nu.
Anchetatorii au trimis în judecată 28 de persoane în legătură cu fraudarea examenelor pentru obținerea permisului de conducere la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Vehicule (SPCRPCIV) din Argeș. Printre cei 28 de acuzați, zece sunt polițiști, printre aceștia figurând și șeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Vehicule Argeș, comisarul șef Gheorghe Codruț Vlăsceanu.
Â
Â